Finaalisarja tasoihin reilun 800 katsojan edessä

Divarin finaalisarja jatkui sunnuntaina Porissa runsaslukuisen porilaisyleisön edessä. Pelin alku ei luvannut kotijoukkueelle ruusuista iltapuhdetta. Ottelu kuitenkin kääntyi ja lopulta kotiyleisö sai todistaa Karhulauman voittoa.

Toinen ottelu jatkui samalla tarkalla tyylillä, mitä ensimmäinenkin ottelu Loviisassa. Ensimmäistä maalia saatiin odottaa aina yhdeksännelle peliminuutille. Loviisan Jesse Tolvanen sai kahden minuutin rangaistuksen vaarallisesta pelistä. Tolvasen jäähy kostautui, kun Benjamin Lepola vei Karhut ottelusarjassa ensimmäistä kertaa johtoon ylivoimamaalillaan. Siihen loppuikin sitten kotijoukkueen ilot ensimmäisessä erässä. Maalin jälkeinen vaihto kostautui ja Loviisa onnistui tasoittamaan pelin vain 42 sekuntia myöhemmin. Avauserässä nähtiin kaikkiaan neljä vierasjoukkueen maalia. Jouko Sumen tasoitusosuman jälkeen pallon Karhujen maaliin sai ammuttua Andreas Hietala, Jesse Tolvanen rangaistuslaukauksesta ja Nicolas Malmberg. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin siis kotijoukkueen kannalta murheellisissa 4-1 -tappiolukemissa.

Toisessa erässä Karhut sai paremman otteen pelistä ja se alkoi näkyä maalipaikkojen merkeissä. Kalle Santanen toi isännät kahden maalin päähän, kun toinen erä oli ehtinyt vanheta vajaat seitsemän minuuttia. Hetkeä myöhemmin Karhujen Aaro Ollikainen sai kahden minuutin rangaistuksen. Loviisan ylivoima oli tehokas. Jonas Hällfors siirsi vieraat jälleen kolmen maalin karkumatkalle. Erän viimeisen viiden minuutin aikana Karhut kuitenkin onnistui kaventamaan tilanteeksi 4-5. Ensin Nicolas Malmberg joutui rikkomaan Karhujen Markus Hautaojaa rangaistuslaukauksen arvoisesti. Benjamin Lepolan yritys kuitenkin pysähtyi Loviisan maalivahtiin. Tilanteesta seurannut ylivoima tuotti kuitenkin kavennuksen Ville Salosen viimeistellessä 3-5 -osuman Eero Harjulan loistavasta esityöstä. Kolme minuuttia ennen erätauko summeria Benjamin Lepola iski erän päättäneet 4-5 -numerot taululle.

Karhut jatkoi päätöserässä myllytystä alusta asti. Maalia kotiyleisö sai kuitenkin odottaa aina viimeisen kymmenminuuttisen alkuun asti. Päätöserässä kotijoukkueen sankariksi nousi nuori puolustaja Joni Halminen. Halminen iski päätöserän aikana puhtaan hattutempun vieden Karhut lopulta 7-5 -johtoon. Loviisan Conny Lindblom onnistui vielä kaventamaan 12 sekuntia ennen päätössummerit ottelun loppunumeroiksi 7-6.

- Ensimmäinen erä ei ollut ehkä tuloksen mukainen. Kaveri teki paikoista aika hyvin maalit. Me taas ei saatu mistään maalia. Oli aika kova paikka ensimmäisellä erätauolla, kommentoi pelin jälkeen Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

- Löydettiin onneksi uutta matoa omaan pallolliseen peliin ja saatiin pelin hallinta itselle. Saatiin myös onnistumisia hyvin. Päästiin erässä maalinpäähän.

- Tor puolusti päätöserän alun hyvin. Herra Halminen otti tänään ratkaisijan viitan niskaansa ja ratkaisi pelin. Kaiken kaikkiaan täytyy olla tyytyväinen tämän päivän peliin, päättää Nylund.

Joni Halminen 3+0
Benjamin Lepola 2+0
Ville Salonen 1+1
Eero Harjula 0+2
Tomi Jerkku 0+2
Kalle Santanen 1+0

Karhujen voiton myötä ottelusarja on nyt tasan 1-1. Seuraava ottelu pelataan keskiviikkona Loviisassa.