Karhuille tärkeä vierasvoitto Loviisasta

Divarin finaalien kolmas ottelu pelattiin keskiviikkona Loviisassa. Kolmanteen peliin lähdettiin kutkuttavasta 1-1 -tilanteesta. Tehokkaan toisen erän ansiosta Karhut otti toisen voittonsa sarjassa ja on nyt voiton päässä Divarin mestaruudesta.

Kotijoukkue sai otteluun vauhdikkaan alun ja joukkue pääsi koittamaan muutamaan otteeseen maalin tekoa avausminuuttien aikana. Karhujen maalilla pelannut Tomi Bergendahl selvitti ensimmäisten minuuttien tilanteet kuitenkin kunnialla. Pelin avausmaali nähtiin, kun avauserä oli ehtinyt vanheta reilut viisi minuuttia. Aapo Tammisen esityöstä Benjamin Lepola sai kunnian viimeistellä Karhujen ensimmäisen maalin. Loviisa onnistui tasoittamaan pelin erän jälkimmäisellä puoliskolla. Jimmy Svedin ampuma kaukolaukaus muutti suuntaa Karhujen pelaajasta ja upposi vastustamattomasti ohi Bergendahlin. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1.

Toisesta erästä muodostui Karhujen näytös. Porilaisryhmä piti läpi erän yllä hyvää liikettä ja se toi tilanteita jatkuvasti Niko Nordströmin vartioimalle maalille. Hyvistä torjunnoista huolimatta Nordström joutui antautumaan neljästi. Karhujen maaleista vastasivat illan toisensa iskenyt Benjamin Lepola sekä kolme maalia viimeistellyt Eero Harjula. Kaksi Karhujen maaleista syntyi ylivoimalla. Erän torjunnat (Loviisa 8, Karhut 1) kertovat paljon ottelun keskimmäisestä erästä. Kolmanteen erään siirryttiin Karhujen 5-1
-johtoasemasta.

Loviisa teki ottelusta vielä kotiyleisölle jännittävän viimeisen 20 minuutin aikana. Maali kerrallaan joukkue hivuttautui taistelemaan ottelun voitosta. Jonathan Flinckin ja Jouko Sumenin maaleilla Loviisa nosti itsensä kahden maalin päähän, kun pelikellossa oli aikaa vielä lähes yhdeksän minuuttia. Kotijoukkue haki lopussa kiivaasti kavennusta ilman maalivahtia ja joukkue onnistui Jonas Hällforsin viimeistelemällä maalilla nousemaan tilanteeseen 4-5. Hällforsin ajassa 59:33 tekemä maali jäi kuitenkin ottelun viimeiseksi. Vierasvoiton myötä Karhut nousi finaalisarjassa 2-1 -johtoon ja joukkueella on lauantaina kotiyleisön edessä mahdollisuus katkaista sarja ja voittaa Divarin mestaruus vuosimallia 2018.

Eero Harjula 3+1
Benjamin Lepola 2+1
Aapo Tamminen 0+1
Aaro Ollikainen 0+1
Joni Halminen 0+1
Tomi Bergendahl 14 torjuntaa

Finaalisarjan neljäs ottelu pelataan Porin Urheilutalolla lauantaina kello 17:00.