Karhut neljän maalin takaa mestariksi

Kuva: Tero Hämäläinen / UrheiluSuomi.com

Divarikausi sai päätöksensä lauantaina Porin Urheilutalolla, kun kotijoukkue Karhut voitti vaiherikkaan otteluun lopulta jatkoajalla 6-5. Neljän maalin takaa 15 minuutissa noussut porilaisjoukkue lunasti voiton myötä paikan ensi kaudeksi Salibandyliigaan.

Neljäs finaaliottelu sai todella vauhdikkaan alun. Ensimmäinen peliminuutti ei ollut ehtinyt edes täyttyä, kun pallo oli löytänyt ensimmäisen kerran maaliin. Runsaslukuinen porilaisyleisö hiljeni, kun Jouko Sumen yllätti Karhujen maalilla pelanneen Rasmus Östermanin 55 sekunnin jälkeen. Loviisan johto kesti kuitenkin vain puolisen minuuttia, kunnes Juho Myllyharju tasoitti ottelun. Tämän jälkeen kaukalossa juhli seuraavat 43 peliminuuttia keltapaitainen joukkue. Avauserässä Loviisa kuritti Karhuja neljän maalin edestä. Sumenin avausmaalin lisäksi maaleista vastasivat Matias Palm, Kasper Tähkä ja Jere Jokinen. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen kannalta murheellisissa 4-1 -tappiolukemissa.

Toisessa erässä Karhut pääsi paremmin peliin mukaan ja joukkue sai aikaiseksi useampia paikkoja, mutta viimeistely ei onnistunut. Maalittomaksi jääneen toisen erän jälkeen varsinaisen peliajan viimeiselle 20 minuuttiselle jatkettiin Loviisan kolmen maalin johtoasemista.

Kolmannessa erässä Karhut jatkoi pirteästi, mutta erän avausmaalin kuittasi tililleen Loviisa. Aapo Tammisen jäähyn aikana Nicolas Malmberg vei Loviisan jo neljän maalin karkumatkalle. Karhulauma ei kuitenkaan lannistunut erän avausmaalista. Karhujen kirin lopulta aloitti Benjamin Lepola. Kolmannen erän 14 viimeisen minuutin aikana Karhut iski pelin lopulta tasoihin. Lepolan kavennuksen jälkeen maaliverkkoa Niko Nordströmin selän takana pöllyttivät Aapo Tamminen kahdesti ja ylivoimalla Ville Salonen. Divarin neljännen ottelun ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoajalla Karhujen sankareiksi nousivat maalivahti Rasmus Österman ja pelikiellosta vapautunut Matti Rössi. Ensin Österman torjui varman maalin komealla syöksyllä. Hetkeä myöhemmin Matti Rössi nousi porilaisjoukkueen sankariksi iskemällä mestaruuteen ja liiganousuun oikeuttavan 6-5 -jatkoaikamaalin.

Voiton myötä Divari kausi päättyi Karhujen voitonjuhliin. Porilaisjoukkue nähdään ensi kaudella Salibandyliigassa. Loviisan kohtaloksi tuli joutuminen karsintasarjaan Hämeenlinnan Steelersiä vastaan.