FBT kärsi kauden toisen tappion

Kuva: Kari Saha / UrheiluPori.com

FBT Porin runkosarjan syyskausi päättyi tappioon, kun porilaiset kärsivät sunnuntaina 6-3 tappion FoSun vieraana.

Lähes voitosta voittoon edennyt syyskausi sai ikävän päätöksen, kun sarjan vaarallisimpiin joukkueisiin tiedetty FoSu ryöväsi kotikentällään kaksi sarjapistettä. Ottelun ensimmäinen erä mentiin kotijoukkueen komennossa, aktiivisesti karvaten ja porilaisten vielä ihmetellessä forssalaisten hienoa salibandyhallia. Ensimmäinen erä meni kotijoukkueelle 4-2 lukemin.

Toiseen erään vierailijat saivat jo askel merkit kohdilleen. Maalipaikkoja ei vain kyetty riittävän tehokkaasti hyödyntämään. Ensimmäinen tilastomerkintä kirjattiin vasta, kun Fosun Petri Mäkeläinen rikkoi rangaistuslaukauksen arvoisesti. Fosun maalivahti Tomi Aaltonen kuitenkin venyi, rankkari-specialisti tituleeratun, Ville Salonen yrityksen tielle. Porilaisten ponnekas yrittäminen kuitenkin palkittiin erän loppupuolella, kun puolustaja Juuso Aho kavensi taukolukemiksi 4-3.

Kolmas erä jatkui FBT Porin painostuksella. Erän loppupuolella Fosun tehomiehet Kauppi - Laitila iskivät kuitenkin erikoistilanteista maalit mieheen ja näillä lopullisen niitin. Ottelu päättyi kotijoukkueen 6-3 voittoon, ja forssalaiset voivat lepäillä joulutauolla huokein mielin. Fosu kampesi voitetuilla pisteillä tasaisen sarjan keskikastiin, kirien eroa putoamispeikkoon. FBT Pori lähtee "tauolle" neljän pisteen etumatkalla toisena majailevaan Espoon Indianssiin.

Ennen joulutaukoa FBT Porilla on vielä ohjelmassa Suomen Cupin loppuhuipentuma, joka pelataan 18.-19.12.2009 Tampere Areenalla. FBT Pori aloittaa perjantaina klo 15.30, jolloin joukkue kohtaa välierissä Salibandyliigan kärkiryhmä Tapanilan Erän.

FBT Pori järjestää perjantain välieräotteluun fanimatkan, matkasta voi tiedustella FBT Porin toimistolta toimisto(a)fbtpori.fi Matkan hinta on aikuisilta 20 euroa ja lapsilta 15 euroa, sisältäen bussimatkan ja tapahtumalipun (lipulla sisäänpääsy kaikkiin Cup tapahtuman otteluihin).