Kauden ensimmäinen taisto toi yhden sarjapisteen

Karhujen kauden ensimmäisestä ottelusta muodostui tiukka taistelu. Sarjapisteet saatiin jaettua vasta rangaistuslaukausten jälkeen. Karhut matkaavat kotiin yhden sarjapisteen kanssa 7-6 -rangaistuslaukaustappion jälkeen.

Ottelun avauserässä ei maaleilla juhlittu. Tunnustelevan alun jälkeen Karhut siirtyi ottelussa 1-0 -johtoon Tomi Jerkun maalilla pelin kahdeksannella peliminuutilla. Karhujen johto kesti reilun kuusi minuuttia ennen kuin Joonatan Lindholm tasoitti ottelun. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin tasatilanteesta 1-1.

Toisessa erässä Karhut sai luotua avauserää enemmän paikkoja ja se näkyi myös tulostaululla. Porilaisjoukkue iski ottelun seuraavat kolme maalia, kun Juho Myllyharju onnistui kertalleen ja Antti Vuorinen kahdesti. Vuorisen jälkimmäinen maali syntyi Karhujen pelatessa alivoimalla, kun Juho Miilunpalolle oli tuomittu hetkeä aiemmin viiden minuutin rangaistus. EräViikingit onnistui lopulta tasoittamaan ottelun Miilunpalon vitosen aikana. Kolmella ylivoimamaalilla tulostaululle oli syntynyt lukemat 4-4. Karhut kuitenkin kuittasi tasoituksen heti seuraavassa vaihdossa, kun Juho Myllyharju viimeisteli illan toisen maalinsa. Johto ei kuitenkaan kestänyt erätauolle, sillä EräViikinkien Perttu Puska tasoitti ottelun minuuttia ennen erätaukoa alivoimalla.

EräViikingit siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon kolmannen erän alussa. Eero Nuutisen ampuman maalin jälkeen Karhut pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa. Benjamin Lepola tasoitti ottelun Eero Harjulan syötöstä juuri, kun ErVin ensimmäinen jäähy oli umpeutumassa. Lepolan maali jäi lopulta varsinaisen peliajan viimeiseksi. Tilanteesta 6-6 siirryttiin jatkoajalle.

Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli paikkansa ratkaista ottelu. Ratkaisua ei kuitenkaan viiden minuutin aikana saatu ja siirryttiin rangaistuslaukauksille. Niissä EräViikingit oli lopulta parempi.

- Ensimmäisessä erässä mentiin suunnitelman mukaan. Omassa päässä uhrauduttiin miehekkäästi, kommentoi pelin jälkeen Karhujen päävalmentaja Mikko Lehti.

- Toinen erä oli puolestaan meiltä paras. Juhon harmillinen vitonen sotki kuitenkin peliä ja jouduttiin pitkään kyykkimään alivoimalla. Siitä ei kuitenkaan lamaannuttu vaan jotenkin se taisteluilme taas kaivettiin.

- Kolmas erä oltiin ottavana osapuolena, mutta puolustus ja Rasse maalissa kestivät hienosti. Lisäpisteisiinkin oli saumat, mutta tällä kertaa näin. Kokonaisuudessaan tärkeä piste meille, päättää Lehti.