Karhut nousivat voittoon kahden vaikean erän jälkeen

Sarjanousijan neljän ottelun tappioputki katkesi kreivin aikaan kotikaukalossa. Kauden viidennessä ottelussa irronnut voitto tuli lopulta kolmen maalin takamatkalta pelin viimeisellä peliminuutilla.

Sunnuntaisen kamppailun avauserässä ei maaleilla juhlittu, vaikka molemmissa päissä oli hyviä maalipaikkoja. Karhut kolisuttelivat tolppia ja Kooveen yritykset puolestaan pysähtyivät kotijoukkueen maalilla pelanneeseen Rasmus Östermanin. Avaus 20-minuuttisen aikana nähtiinkin vain kaksi maalia. Koovee siirtyi ensin 1-0 -johtoon reilun kolmen minuutin jälkeen, kun Samuli Segerman onnistui maalin teossa. Karhujen tasoitusta saatiin odottaa tasan yhdeksän minuuttia avausmaalista. Kotijoukkueen kuparisen rikkoi pirteästi pelannut Aaro Ollikainen. Toiseen erään siirryttiin tasalukemista 1-1.

Toinen erä oli porilaisjoukkueelta huono. Vieraat onnistuivat nousemaan erässä kolmen maalin karkumatkalle. Ensin Samuli Salomaa vei Kooveen 2-1 -johtoon, kun vajaat kahdeksan minuuttia erää oli pelattu. Kooveen johtomaalin jälkeen Karhuille tuomittiin seuraavassa vaihdossa rangaistus. Karhujen alivoiman ei kauaa tarvinnut taistella, kun pallo oli kolmannen kerran maalissa. Salomaan illan toinen maali siirsi tamperelaisjoukkueen kahden maalin karkumatkalle. Vajaat kolme minuuttia ennen erätaukosummeria vieraiden Jasse Kuusisto iski tamperelaisten illan neljännen osuman ja peli näytti karkaavan Karhujen käsistä. Erän viimeisestä osumasta pääsi nauttimaan kuitenkin kotiyleisö, kun Juho Miilunpalon veivi upposi ohi Oskar Sillanpään Kooveen maaliin.

Kahden maalin takaa kolmanteen erään lähtenyt Karhulauma sai hyvän vaihteen käyntiin heti erän alusta alkaen. Antti Vuorisen kauden viidesosuma syntyi erän kolmannella peliminuutilla. Hieman ennen erän puoliväliä porilaisjoukkue pääsi yrittämään tasoitusta ylivoimalla. Lopulta Benjamin Lepolan laukaus painui Sillanpään varusteiden kautta Kooveen maaliin ja tulostaululle oli syntynyt 4-4 -tasatilanne. Peli näytti jo etenevän jatkoajalle, kunnes illan ratkaisijaksi nousi kotijoukkueen kokenut Ville Salonen. Salosen laukaus painui Sillanpään selän taakse, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain 36 sekuntia. Karhut kestivät lopussa Kooveen rynnistyksen erinomaisesti läpi ottelun pelanneen maalivahti Rasmus Östermanin johdolla.

- Kaksi erää oli meiltä ehkäpä kauden huonointa peliä. Seisottiin jatkuvasti ja se taas johti virheisiin, kommentoi pelin jälkeen Karhujen päävalmentaja Mikko Lehti.

- Kolmanteen erään pelaajat onneksi heräsivät. On perin harvinaista, että tässä sarjassa yhdellä hyvällä erällä voitetaan. Tämä oli henkisesti todella valtava voitto. Lisämausteen toi tietenkin tuo tapa, millä voitto tänään saatiin, päättää Lehti.