Classic oli tyly vieras sunnuntaina

Kolme peräkkäistä Suomen Mestaruutta voittanut Tampereen Classic oli sunnuntaina tyly vieras. Ensimmäisessä erässä ottelun ratkaissut tamperelaisjoukkue vei pisteet mennessään 9-2 -vierasvoitolla.

Avauserä oli Karhujen kannalta synkkä. Ensimmäisen 20 peliminuutin aikana vieraat iskivät taululle tylyt 6-0 -numerot. Vieraiden maaleista vastasivat Sami Johansson, Jussi Piha, Oskari Heikkilä, Nico Salo ja kahdesti onnistunut Eemeli Salin.

Toisen erän alku oli vielä Karhuilta heikko. Ensimmäisen reilun kuuden minuutin aikana vieraat lisäsivät johtoaan kahdella maalilla, kun Eemeli Salin ja Oskari Heikkilä iskivät erän ainoat maalit. Erän puolen välin jälkeen Karhut pääsi peliin paremmin kiinni ja joukkue saikin lopulta maalipaikkoja, mutta tulosta ei karhulauma saanut aikaan. Päätöserään siirryttiin vieraiden 0-8 -johtolukemista.

Päätöserässä maalipaikkoja nähtiin molemmissa päissä ja maalivahdit pitivätkin tilanteet tuloksettomina erän ensimmäiset 11 minuuttia. Ajassa 51:10 kotiyleisö sai vihdoin juhlia kotijoukkueen maalia. Uransa ensimmäisen liigamaalinsa iskenyt Eero Harjula laukoi pallon ohi Lassi Torisevan. Reilut kolme minuuttia ennen päätössummeria Karhujen Antti Vuorinen laukoi pallon etukulmasta Torisevan selän taakse. Ottelun viimeisestä maalista vastasi kuitenkin Classic, kun 20 sekuntia ennen päätöstä Konsta Tykkyläinen ohitti erinomaisesti Karhujen maalilla pelanneen Tomi Bergendahlin.

- Pelin ensimmäiset 27 minuuttia oltiin ottavana osapuolena koko ajan. Vastustaja näytti sinä aikana kyllä, miksi on omaa luokkaansa tässä sarjassa, kommentoi pelin jälkeen Karhujen päävalmentaja Mikko Lehti.

- Toisessa erässä meidän peli vähän parani ja kolmannessa sitten jo hieman saatiin pestyä kasvoja. Bergendahl oli tänään maalilla ilmiömäinen. Tästä jatketaan nyt seuraavaksi kohti seuraavaa taistoa, päättää Lehti.
Eero Harjula 1+1
Antti Vuorinen 1+0
Aaro Ollikainen 0+1
Tomi Bergendahl 40 torjuntaa

Karhujen ottelut jatkuvat seuraavaksi sunnuntaina lokakuun 14. päivä, kun Oilers saapuu Porin Urheilutalolle vieraaksi. Ottelu alkaa kello 17:00.