Päätöserän alku vesitti takaa-ajon

Karhujen tuskainen taival Salibandyliigassa sai jatkoa sunnuntaina, kun Oilers haki 8-2 -vierasvoitolla täydet pisteet.

Ottelun alku oli jälleen kerran synkkä. Ensimmäisessä vaihdossa pallo löysi Oilersin vastaiskun päätteeksi tiensä Karhujen maaliin ohi Tomi Bergendahlin. Heikki Iiskolan maali syntyi, kun pelikello oli ehtinyt eteenpäin vain 37 sekuntia. Vieraiden Ilari Talvitie onnistui avauserän viidennellä peliminuutilla lisäämään Oilersin johdon kahteen maaliin. Erän viimeisestä maalista vastasi heti jälkimmäisen kympin alkuun kotijoukkueen kokoonpanoon palannut Ville Salonen. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin vierasjoukkueen 2-1 -johtonumeroista.

Avauserän tavoin ottelun toinen erä tarjosi paikalle saapuneille reilulle 450 katsojalle kolme maalia. Kahdesta ensimmäisestä vastasi vieraat. Ensin Justus Kainulainen rokotti Karhuja ylivoimalla, kun erää oli pelattu reilut yhdeksän minuuttia. Heikki Iiskolan illan toinen osuma syntyi nelisen minuuttia ennen erätaukosummeria. Kotijoukkue sai erän toiseksi viimeisellä peliminuutilla kavennuksen, kun Eero Vanhatalo onnistui laukomaan pallon ohi Oilersin maalilla erinomaisesti pelanneen Joonas Kaltiaisen.

Päätöserään lähdettiin kotijoukkueen kahden maalin takaa-ajoasemista. Se kuitenkin oli ensimmäisen 76 sekunnin jälkeen tuplaantunut. Ensin Riku Holopainen vei vieraat 5-2 -johtoon ja heti seuraavassa vaihdossa Karhuja rokotti Casper Pfitzner. Erän puolen välin molemmin puolin nähtiin vielä kaksi osumaa. Ensin Heikki Iiskola viimeisteli illan kolmannen osumansa ja muutama minuutti myöhemmin Oilersin Antti Suomela iski ylivoimalla päätösnumeroiksi 8-2.

- Ei parane selitellä. Parempi voitti tänään, kommentoi pelin jälkeen Karhujen päävalmentaja Mikko Lehti.

- Kaksi erää mentiin ihan hyvin. Omia henkilökohtaisia virheitä tuli taas paljon. Lahjoitettiin taas vastustajalle monta maalia.

- Kolmannen erän alku oli taas todella kaamea. Pari virhettä alkuun ja se oli siltä osin siinä, päättää Lehti.
Ville Salonen 1+0
Eero Vanhatalo 1+0
Markus Hautaoja 0+1
Aapo Tamminen 0+1
Tomi Bergendahl 20 torjuntaa

Karhujen ottelut jatkuvat seuraavaksi lokakuun viimeisenä päivänä, kun joukkue matkaa Turkuun TPS:n vieraaksi. Seuraava kotiottelu on vuorossa marraskuun toisena päivänä Happeen saapuessa Jyväskylästä  Porin Urheilutalolle.