Länsirannikon derby selvin numeroin Tepsille

Karhujen paluu maaottelutauolta alkoi huonoimmalla mahdollisella tavalla. Keskiviikkoinen vierailu Turkuun toi joukkueelle 10-3 -vierastappion.

Ottelun lopullinen suunta alkoi muodostua heti avauserän alusta asti. Reilun parin viikon tauolta palannut Karhulauma jäi avauserässä mustavalkoisten alle ja erätauolle siirryttiin 4-0 -kotijohdossa. Pelin ensimmäisestä maalista vastasi ylivoimalla turkulaisten Mikko Hautaniemi, kun pelikellossa oli hieman vajaat viisiminuuttia. Pelin kahdeksannella minuutilla pallo löysi tiensä seuraavat kaksi kertaa Karhujen maaliin. Ensin Eero Jalo vei isännät 2-0 -johtoon ja 56 sekuntia myöhemmin Sami Saarinen sivalsi lukemiksi 3-0. Erän viimeinen maali nähtiin 38 sekuntia ennen erätaukosummeria, kun Janne Hoikkanen viimeisteli avauserän päättäneet 4-0 -numerot.

Porilaisjoukkue pääsi peliin hieman paremmin kiinni ja toisen erä se onnistuikin viemään maalein 3-2. Erän alkuun Karhut nousi kahdella osumalle lähemmäs kotijoukkuetta. Aaro Ollikaisen ja Tomi Jerkun maalit TPS onnistui kuitenkin kuittaamaan Miko Kailialan 5-2 -osumalla hieman ennen erän puoltaväliä. Karhut sai erän 15 peliminuutilla vielä kavennuksen aikaan, kun Antti Vuorinen onnistui ohittamaan Pyry Luukkosen lähietäisyydeltä. Karhuveljien harmiksi TPS kuittasi jälleen erän viimeisellä minuutilla kavennusmaalin. Olli Laineen 45 sekuntia ennen erän päättymistä ampuma 6-3 -maali katkaisi lopullisesti Karhujen pyristelyn keskiviikkona.

Päätöserän alkuun Jasper Juuti vielä löi varmistavan naulan Karhujen arkkuun 7-3 -osumallaan, kun erä oli ehtinyt vanheta vain 47 sekuntia. Päätöserä oli jälleen TPS:n. Isännät veivätkin pelin viimeiset 20 minuuttia samoin lukemin, millä se vei avauseränkin. Juutin osuman lisäksi Karhujen maaliverkkoja heiluttivat kahdesti erässä osunut Juho Sorri ja pelin päättäneen 10-3 -osuman tehnyt Janne Hoikkanen.

- Ensimmäinen erä oli meiltä huono. Aikalisän jälkeen pienet muutokset auttoivat ja pelattiin ihan hyvin toisen erän loppuun asti, kommentoi pelin jälkeen Karhujen päävalmentaja Mikko Lehti.

- Kolmannessa erässä taas sama ilmiö mitä aikaisemmissakin peleissä on ollut. Huono alku erään ja peli oli siltä osin ohi, päättää Lehti.

Aaro Ollikainen 1+1
Antti Vuorinen 1+0
Tomi Jerkku 1+0
Ville Salonen 0+1
Joni Halminen 0+1
Rasmus Österman 22 torjuntaa

Karhujen ottelut jatkuvat seuraavaksi perjantaina kotikaukalossa, kun joukkue kohtaa tuplapanoksisessa pelissä Jyväskylän Happeen. Sarjapisteiden lisäksi perjantaina taistellaan TEHO Sport Suomen Cupin jatkopaikasta kello 18:30.