Karhut pitkän kaavan kautta voittoon

Kuopiohallin yleisölle tarjoiltiin kotijoukkue Welhojen ja Karhujen toimesta sunnuntaina täydet 65 peliminuuttia ja rankkarit päälle. Vaiherikkaiden tilanteiden jälkeen Karhut lähti kotimatkalle 6-5 -vierasvoitto mukanaan.

Pelin avausosumaa saatiin odottaa pelin yhdeksännelle peliminuutille. Kotiyleisön riemuksi avausmaalista vastasi Welhojen Mika Rissanen. Rissaseen osumaan sitten kotiyleisön riemun hetket avauserän osalta jäi. Karhut tuli ottelussa tasoihin reilut kolme minuuttia myöhemmin, kun Tomi Jerkku viimeisteli porilaisten ensimmäisen maalin. Welhojen Janne Pitkäselle tuomittu kahden minuutin jäähy ajassa 13:38 kostautui. Ylivoimalla Karhujen 2-1 -johtomaalin iski Juha Tikka Aaro Ollikaisen syötöstä. Kun avauserää oli pelaamatta 65 sekuntia Karhut, sai rangaistuslaukauksen. Juho Miilunpalo ei erehtynyt ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Karhujen 1-3 -vierasjohdossa.

Toinen erä oli sitten porilaisjoukkueelle synkkä. Karhulauma jäi erässä lopulta nollille ja samaan aikaan kotiyleisö sai riemuita kaikkiaan neljää maalia. Welhojen Riku Tuononen, Niko Uurtio, Mika Rissanen ja Aleksi Ahokas iskivät pallon tasaisin väliajoin Karhujen maaliin. Taululle oli syntynyt kotijoukkueen 5-3 -johtolukemat.

Päätöserässä Karhut joutui reilun viiden minuutin pelin jälkeen alivoimalle, kun Tatu Ruohoselle tuomittiin kahden minuutin rangaistus työntämisestä. Edellisessä pelissä Karhut sai jo alivoimalla muutaman hyvän paikan, mutta silloin ei tulosta tullut. Sunnuntaina oli kuitenkin alivoimamaalin vuoro, kun Antti Vuorinen onnistui ohittamaan Ville Salosen syötöstä Welhojen maalilla pelanneen Roni Tuonosen. Porilaisjoukkue nousi lopulta tasoihin, kun Eero Harjulan laukaus painui Welhojen maaliin ajassa 54:37. Karhuille tarjottiin vielä hetkeä myöhemmin ylivoimalla mahdollisuus ratkaista ottelu, mutta lopulta maalia ei nähty ja ottelussa suunnattiin jatkoajalle.

Maalittoman jatkoajan jälkeen Kuopiohallin yleisö pääsi näkemään kaikkiaan yhdeksän rangaistuslaukausta. Kotijoukkueen ainoan maalin teki heti ensimmäisellä yrityksellä Riku Tuononen. Karhuista maalin teossa onnistuivat puolestaan Juho Miilunpalo ja Ville Salonen. Rankkareihin maalille vaihdettu Roope Mutka kesti maalilla loput kotijoukkueen yritykset ja voitto oli varma ennen Karhujen viimeistä laukojaa.

- Peli oli hyvin erilainen mitä aikaisemmat taistelut. Pysyimme enemmän pallossa ja pelin tempo oli sen myötä hieman rauhallisempi, kommentoi pelin jälkeen Karhujen päävalmentaja Mikko Lehti.

- Toiseen erään tuli huono pätkä ja vastustaja rokotti siinä useammalla maalilla.

- Kolmannessa erässä kavennettiin kokoonpanoa ja olimme siinä aktiivisempia. Lopulta saatiin kammettua peli tasoihin. Kaksi pistettä on meille henkisesti todella tärkeitä, päättää Lehti.