Taisteluvoitto varmisti karsintapaikan

Kuva: Kari Saha / UrheiluPori

FBT Porin voitto USB:stä keskiviikkoisessa kotiottelussa tarkoitti samalla lippua liigakarsintoihin

Rikkonaisella kokoonpanolla otteluun lähteneen kotijoukkueen kone käynnistyi yskähdellen. Ensimmäistä erää veikin nimiinsä vierasjoukkue USB. Erätauolle mentiin vierasjoukkueen 2-1 –johdossa. Kotijoukkueesta avauserässä maalinteossa onnistui vain Ville Salonen.

Toinen erä olikin sitten isäntien, vaikka edellisistä otteluista tuttua ilotulitusta ei nähty. Mikael Boelius ja Teijo Vienola onnistuivat pöllyttämään vieraiden maaliverkkoa kumpikin kertaalleen. Molempiin maaleihin merkattiin syöttäjäksi Toni Läntinen.

Heti kolmannen erän alussa Läntinen vei itse FBT:n jo 4-2 –johtoon Teijo Vienolan passista. Tämän jälkeen maaleja taottiin vuorotellen tasaiseen tahtiin sillä seurauksella, että rankkarispesialisti Ville Salosen ”pilkku” ajassa 51:56 jäi ottelun viimeiseksi.

Lukemin 6-4 tullut voitto tarkoitti sinipaitaisen kotijoukkueen kannalta sitä, että liigakarsintapaikka varmistui. Tosin pisteitä vielä kaivataan, jotta lohkon kärkipaikka varmistuisi – tällöin FBT pääsisi kisaamaan suorasta noususta itälohkon ykköstä vastaan.