EräViikingit veivät ottelun jälleen rankkareilla

Karhujen ja EräViikinkien välinen kauden toinen Salibandyliigan kohtaaminen venyi avausottelun tavoin rangaistuslaukauksille asti. Vieraat vievät Roni Laasosen rankkarilla kaksi pistettä mennessään maalein 8-9.

Ottelun avauserä alkoi vauhdikkaasti. Peli oli ehtinyt vanheta vain reilut kaksi minuuttia, kun molemmat joukkueet olivat onnistuneet maalin teossa. Ensin vieraiden Joonatan Lindholm vei vieraat 1-0 -johtoon. Hetkeä myöhemmin Karhujen Markus Hautaoja punnersi tasoituksen. Kotijoukkue onnistui siirtymään avauserässä 3-1 johtoon, kun pelikello oli ehtinyt vierähtää puolen välin yli kolmen sekunnin verran. Karhujen maaleista vastasivat Juho Myllyharju sekä puolustaja Kalle Santanen. Erän loppupuoli oli kuitenkin vieraiden. Ensin Lindholm iski pallon toistamiseen Karhujen maaliin. Reilut kaksi minuuttia ennen erätaukoa Lauri Kapanen teki avauserän päättäneet 3-3 -lukemat.

Toisessa erässä joukkueet jatkoivat maalien tekoa tasatahtiin. Karhut sai rangaistuslaukauksen erän seitsemännellä peliminuutilla. Rankkaria ampumaan astellut Ville Salonen laittoi pallon EräViikinkien maaliin ja isännät nousivat jälleen johtoon. Johto kesti kuitenkin vain kolme ja puoli minuuttia, kunnes Kapanen viimeisteli illan toisellaan tasoituksen. Kapanen jatkoi maalitehtailua, kun erän viimeinen vitonen oli alkanut. Kotiyleisön riemuksi Benjamin Lepola onnistui viimeistelemään erän viimeisen osuman ylivoimalla. Päätöserään siirryttiin tiukoista 5-5 -lukemista.

Päätöserän alku oli Karhuilta tehokas. Ensin Roni Tuomelan laukaus muutti suuntaa ja painui ohi Santeri Kainulaisen. Hetkeä myöhemmin isännät siirtyivät kahden maalin johtoon Markus Hautaojan illan toisella maalilla. Pelin viimeinen kymppi tarjosi kuitenkin viihdettä paikalle saapuneille reilulle 600 katsojalle koko rahan edestä. Ensin EräViikingit painoivat pelissä väkisin tasoihin Roni Laasosen ja Jani Kukkolan maaleilla. Ajassa 58.10 kotijoukkueen Tomi Jerkku onnistui viemänä isännät 8-7 johtoon. Karhujen iloa ei kuitenkaan kestänyt kuin neljä sekuntia. Porilaisjuhlien pilaajaksi nousi tänään illan neljännellä maalillaan tuore maailmanmestari Lauri Kapanen. Kapasen osuman jälkeen ottelussa edettiin jatkoajalle.

Jatkoaika ei lauantaina tuonut ratkaisua ja pisteet jaettiin avauskohtaamisen tavoin rangaistuslaukauksilla. Niissä vierailijat onnistuivat kahdesti kotijoukkueen yhtä maalia vastaan.

- Hyvä taistelu koko joukkueelta. Siihen pitää olla tyytyväinen. Jokainen antoi itsestään kaiken mitä oli irti otettavissa ja peli suunnitelmaa noudatettiin samalla, kommentoi pelin jälkeen Karhujen päävalmentaja Mikko Lehti.

- Harmillisia virheitä tuli tänään, jotka sitten maksoivat lisäpinnat. Yksikin piste EräViikingeiltä kuitenkin tyydyttää. Rasse oli tänään maalilla kyllä jäätävän hyvä, päättää Lehti.

Karhujen lauantain ehdoton hahmo oli erinomaisen ottelun maalilla pelannut Rasmus Österman. Rassen 33 torjuntaan mahtuu monta tärkeää torjuntaa, jolla joukkue pysyi pelissä mukana.