• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Jumbofinaali lauantaina Tampereella


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Salibandyliigan häntäpään taistelussa on lauantaina elintärkeä ottelu. Sarjan viimeisenä majaileva Koovee kohtaa kotikentällään kolmen pisteen päässä majailevan porilaisjoukkueen.

Joukkueet kohtasivat toisensa syyskuun lopulla Porissa. Tamperelaisjoukkue näytti marssivat täyteen pistepottiin, kun joukkue johti toisen erän loppupuolella maalein 4-1. Karhut kuitenkin aloitti kirin, joka lopulta oikeutti kauden ensimmäiseen voittoon maalein 5-4. Ville Salosen iskemä voittomaali syntyi, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain 36 sekuntia.

Koovee tekee lauantaina peluun joulutauolta. Edellisen kerran tamperelaisryhmä nähtiin kaukalossa joulukuun 20. päivä, kun se kohtasi vieraskaukalossa Steelersin. Steelersin 5-3 -kotivoittoon päättyneessä ottelussa Kooveen Tuomas Aholle tuomittiin pelirangaistus (PR3). Sen myötä Aho on pelikiellossa lauantain kohtaamisesta.

Kooveen tehokkainta osaa kauden 15 ensimmäisessä ottelussa on ollut nelikko Teemu Suomalainen (14 pistettä), Samuli Salomaa (12), Jasse Kuusisto (12) ja Samuli Segerman (11).

Karhut on puolestaan pelannut joulutauon jälkeen kaksi ottelua. Viime viikonlopun ensimmäisessä taistossa joukkue taisteli upeasti EräViikinkejä vastaan ja ottelun ratkaisu venyi aina rangaistuslaukauskisaan asti. Sunnuntaina puolestaan porilaisryhmä teki todellisen mahalaskun, kun vieraskaukalossa LASB ryöpytti karhuveljiä rumin lukemin. Sunnuntain ottelusta porilaisjoukkueelle tuli myös jobinpostia, kun Tuomas Puistolle määrättiin ottelussa tapahtuneesta jalkakontaktista kahden ottelun pelikielto.

- Kauden tärkein peli on edessä lauantaina. Ottelussa on todella isot panokset, kommentoi Karhujen päävalmentaja Mikko Lehti.

- Koovee lähtee varmasti tiiviin puolustuksen kautta peliin. Se asettaa sitten omat haasteet pallolliseen peliin.

- Lauantaina meidän pitää olla pallon kanssa huolellisia ja eritoten, kun lähdetään kääntämään peliä hyökkäyssuuntaan. Meidän pitää myös olla tarpeeksi rohkeita pelissä, vaikka panokset ovat kovat, päättää Lehti.

Kooveen ja Karhujen välinen kauden toinen kohtaaminen alkaa AutoCenter Areenalla kello 18:30. Ottelua voi seurata myös Ruutu+:n kautta.

Lue myös