Karhuille täydet pisteet Tampereelta

Salibandyliigan lauantainen jumbofinaali päättyi tiukan taistelun jälkeen porilaisjoukkueen voittoon. Karhut hakivat tärkeät sarjapisteet lopulta maalein 6-8.

Lauantainen taisto alkoi kotijoukkueen kannalta iloisesti, sillä vain reilun minuutin pelin jälkeen Koovee siirtyi ottelussa ensi kertaa johtoon. Samuli Segermanin avausosuman Karhut kuitenkin onnistui kuittaamaan, kun pelikellossa oli vajaat kuusi minuuttia. Ville Salonen käytti kotijoukkueen harhasyötön hyväkseen ja tasoitti lukemiksi 1-1. Karhut siirtyivät ottelussa ensi kertaa johtoon, kun vajaa minuutti Salosen maalista Tomi Jerkku ampui pallon toistamiseen ohi Kooveen maalilla pelanneen Tomi Aaltosen. Avauserä oli kuitenkin kotijoukkueen. Karhujen tavoin Koovee iski erässä kaksi nopeaa osumaa. Erän viimeisen vitosen alettua pallo löysi kahdesti tiensä Karhujen maaliin reilun minuutin sisällä. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Kooveen 3-2 -johtolukemista.

Toisesta erästä muodostui Karhujen erä. Porilaisjoukkue tasoitti ottelun, kun erä oli ehtinyt vanheta vain 48 sekuntia. Tomi Jerkun 3-3 -tasoitusmaalin lisäksi Karhuista maalin teossa erän aikana onnistuivat myös Ville Salonen, Juho Myllyharju ja Antti Vuorinen. Kotijoukkue puolestaan onnistui keskimmäisen 20 minuuttisen aikana vain kertaalleen ohittamaan Karhujen maalia vartioineen Rasmus Östermanin. Päätöserään siirryttiin Karhujen 4-6 -vierasjohdossa.

Päätöserässä Koovee yritti saavuttaa Karhuja, mutta takaa-ajo jäi lopulta vajaaksi. Kahdesti kotijoukkue onnistui kuromaan eron yhteen maaliin, mutta molemmat maalit Karhut onnistui lopulta kuittaamaan omilla maaleillaan. Karhujen päätöserän maaleista vastasivat Juho Myllyharju ja tyhjään maaliin pelin lopussa onnistunut Markus Hautaoja.

- Henkisesti todella isot pisteet meille. Ensimmäinen erä oli hieman jännittynyttä. Isoa hätään ei ollut ja Koovee pääsi iskemään maalit meidän virheistä, kommentoi pelin jälkeen Karhujen päävalmentaja Mikko Lehti.

- Toinen erä oli meiltä hyvä ja tehokas. Välillä tosin hyökättiin liian innokkaasti ja Koovee pääsi kääntämään peliä turhan paljon.

- Kolmannessa erässä oli paikka naulata peli ylivoimalla, mutta ei onnistuttu. Lopulta peli meni sitten taisteluksi, joka onneksi voitettiin, päättää Lehti.