Karhut sinnitteli, mutta maalipaikat jäivät käyttämättä

Pari maalia peräkkkäin ensimmäisen erän puolivälissä muistutti Karhuja Oilersin maalintekovoimasta, mutta ei sentään vielä säikäyttänyt. Enemmän koetteli Oilersin kolmas maali heti toisen erän ensimmäisillä sekunneilla.

Valppaana on oltava! Oilers yllätti tällä kertaa erityisesti oikealta laidalta keskikentän ollessa tukossa. Pelin loppupuolella pari maalia syntyi myös Karhujen maalin suulta.

Ihan kunniallisen pelin lopputuloksena - muutamia herpaantumisia lukuunottamatta - Karhujen valmentaja Juha-Petri Kujansuu myönsi perjantai-iltana Oilersin paremmaksi maalein  8-2 (2-0, 3-0, 3-2 ). Oilersin viimeisen maalin saivat Karhut vielä omiin nimiinsä, joten lopputulos oli sama kuin edellisessä kohtaamisessa Porissa.

Karhujen maalissa Roope Mutka torjui ensimmäisessä erässä viisi kertaa. Oilersin maalia vartioinut 00-syntynyt Nemo Sipilä torjui neljä Karhujen yritystä. Toisessa erässä Oilers sitten kiusasikin Karhujen maalivahtia tuplaiskuilla. Kolme kertaa reikäpallo upposi Mutkan ohi.

- Maalivahtimme oli hyvä, mutta sekä tila että aika oli meiltä vähissä, Kujansuu tiivisti.

Kolmannen erän loputtua Mutkalle oli kertynyt kaksinkertainen määrä torjuntoja Sipilään verrattuna.

- Pelin tempo oli huimaa. Ensimmäinen ja kolmas erä olimme mukana, mutta toisen erän ihan purjeissa, Kujansuu kuvasi kovemman luokan peliä.

Karhuillakin oli paikkansa tehdä maaleja, mutta huonot viimeistelyt hörppäsivät bensaa joukkueesta. Onnistumisia tarvittaisiin tuomaan lisävirtaa. Maalinteko Karhuilla on osoittautunut nihkeäksi. Mistä se oikein kiikastaa?

- Viimeistellä pitää paremmin. Sen totesimme myös Classic-pelissä. Muutama onnistuminen niin tunneskaala olisi aivan toinen, Kujansuu herätteli onnistumisten radalle pääsyä.

Ylivoima Karhuilla onnistui tällä kertaa, mutta erikoistilanteita vastustaja tarjosi vain kerran. Karhujen kaventavan maalin 5-1 laukoi Ville Salonen Benjamin Lepolan syötöstä ajassa 43:44.

Viimeisen 10-minuuttisen alkaessa Karhujen Juho Myllyharju passitettiin jäähylle huitomisesta. Oilers ei kuitenkaan onnistunut käyttämään tilaisuutta hyväkseen.

Sitten syntyikin jälleen Heikki Iiskolan koko pelin kantaneella vimmalla tulosta ja lukemat oli 6-1 ajassa 54:50 ja pari minuuttia myöhemmin 7-1 Karhujen sitkeydestä huolimatta.

Hieman myöhemmin Karhujen Juho Miilunpalo onnistui vielä Eero Harjulan syötöstä kaunistelemaan lukemia 7-2 ennen loppusinettiä 8-2.

Seuraavaksi Karhut kohtaa kotikentällä SB Welhot la 19. tammikuuta kello 17.