Welhot nappasi pääpotin Karhujen kuonon edestä

Paljon jäi hampaankoloon Karhujen valmennuksella, kun Kuopioon karkasi kaksi pistettä lauantaina. Karhuille ehti jo häämöttää täysi pistepotti, mutta Welhot pääsi tasoittamaan ilman maalivahtia ajassa 57:58 Riku Tuonosen maalilla tilanteeksi  5-5.

Jatkoaika ei tuottanut molempien joukkueiden paikoista huolimatta tulosta. Ottelu päätyi rankkareilla 5-6 (2-1, 1-2, 2-2, 0-0). Huikeaa katsottavaa vuoristoratatunnelmissa oli, kun Welhojen keskushyökkääjä Eetu Sorvali ehti viime tingassa sipaista maaliin valumassa olleen pallon pois jatkoajan toisella minuutilla.

Karhujen rankkareissa onnistuivat konkarit  Tomi Jerkku, Ville Salonen ja Juho Miilunalo. Welhojen pelaajista neljäskin onnistui, joten Karhujen oli tyytyminen yhteen pisteeseen vaikka omaa päätä tilkittiinkin viisikkona ajoittain ihan hyvin.

- Halvalla tavalla menetimme täydet pisteet, valmentaja Pekka Nylund harmitteli rutiinin puuttumista.

Peli oli yhtä vuoristorataa, jossa enemmän jännitti Karhut. Nylund vertasi rankkareita perusläpiajotilanteisiin, joissa pallo vain on saatava sisään.

- Welhojen rankkareista varsinkin kaksi oli niin taitavia, ettei niille voitu mitään.

Ensimmäisessä erässä paine näytti pakkautuvan Karhujen maalin edustalle. Aaro Ollikaisen komea tasoitusmaali ajassa 13:20 ja Jerkun maali 2-1 heti perään loivat sitä betonjalustaa, jolta olisi ollut hyvä ponnistaa voiton tielle. Peli oli kuitenkin yhtä härdelliä, ja siihen ei auttanut pikkukarhujen kannustuslaulut eivätkä yleisön aplodit. Laitojen ryskyessä Karhuille paukkui jäähyjä tasaista tahtia.

- Ensimmäisen erän lopun jäähy Joni Halmiselle jatkuvasta väärästä pelitavasta oli ihme vihellys, Nylund kritsoi.

Welhojen ylivoima puri, ja tuloksena oli 2-2. Lukemat 3-2 saatiin, kun Jerkku näytti Tatu Ruohosen syötöstä sitä liukkautta, jonka Welhotkin olivat pelin ennakkoraporttiinsa kirjanneet. Ylivoimaa tarjottiin myös Karhuille, mutta pallo karkasi vastustajalle ja tuloksena oli tasoitusmaali 3-3 alivoimalla.

Rikkonaisen toisen erän jälkeen Karhut ajautuivat takaa-ajoasemaan kolmannessa erässä, vaikka Juha Tikka hyvissä ajoin tasoitti pelin 4-4 Eero Harjulan tahtotilan palkinneella syötöllä ajassa 50:16.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Karhujen aikalisä tuotti tulosta, kun Benjamin Lepola viimeisteli ylivoimatilanteessa Ville Salosen syötöstä tilanteeksi  5-4. Viisikkona palloa olivat YV-tilanteessa pyörittämässä myös nuorisokatrasta edustavat Aaro Ollikainen, Eero Harjula ja Tomi Jerkku.

5-4 ei kotijoukkueen harmiksi jäänyt lopputulokseksi.

- Maalilla oli flipperipeliä, ja vastustaja pääsi niistä lusikoimaan, Nylund harmitteli.

Pelin avaamisen vaikeutta  Nylund tulkitsi hermostuneisuudeksi. Pelaajat tiedostivat pelin tärkeyden, mutta yksi piste ei tyydyttänyt nälkäisistä karhuista ketään.  Avausten hitautta kuvasti myös yleisöstä kajahtanut tuskastunut huuto: ”Tulkaa jo sieltä”.

Maalissa Rasmus Österman venyi torjuntoihin kärpän lailla 15 kertaa. Welhojen maalilla Roni Tuononen pääsi hieman vähemmällä. Rankkareihin molemmat joukkueet ottivat tuoreet maalivahdit Roope Mutkan ja Kosti Jolkkosen.

Seuraavaksi Karhuilla on neljän kotiottelun putki, joten peliavauksiakin ehditään hyvin treenata.  Ensimmäisenä vastaan tulee 26. tammikuuta kello 17 Indians, joka on salibandyliigassa sijalla 8. Tuplaviikonloppuna 9.-10. helmikuuta vuorossa ovat TPS ja Steelers.