Indians tylytti Karhuja ylivoimalla

Karvausta ylempää rohkeammin ja useita hyviä laukauksia. Karhujen peli-ilme oli jälleen taistelutahtoinen lauantaina kotikentällä Indiansia vastaan. Lukemat 3-7 (1-3, 1-3, 1-1) päätyivät kuitenkin Indiansille Karhujen osin outojenkin jäähyjen ansiosta. YV-maaleja vastustaja napsi lyhyessä ajassa peräti neljä.

Indians rankaisi Karhuja kylmäverisesti muun muassa Eero Harjulan viisiminuuttisen ja Tatu Ruohosen 2-minuuttisen jäähyn aikana.
Huitomiseksi tulkittu tilanne syntyi ensimmäisen erän loppupuolella, kun Harjulan mailaa nostettiin ja vastustajan pelaaja sattui olla kumarassa ja osuma tuli päähän. Mailan nosto jäi noteeraamatta.
- Viisi vastaan viisi kentällisillä peli oli tasan 2-2, mutta jäähyt sotkivat kokonaisuutta. Maalipaikkoja mekin onnistuimme luomaan, mutta viimeistely tuntuu olevan työn takana, kertasi maalivahtivalmentaja Kimmo Harja pelin kulkua.
Pelin tasaisuudesta kieli myös torjuntojen määrät, Karhut torjui 28 kertaa ja Indians 24 kertaa. Myös peitot kirjattiin tasan 13-13.
- Suurin ero vastustajaan oli hyökkäysten viimeistelyssä viimeisellä kolmanneksella, kiteytti Harja.

Ensimmäisessä erässä Karhujen ainoan maalin laukoi Juha Tikka Aapo Tammisen syötöstä. Toisessa erässä Karhujen YV-maalin teki Benjamin Lepola Ville Salosen syötöstä ajassa 24:48. Rangaistuslaukaus ajassa 34:16 loi vielä toivoa Karhuille, mutta tällä kertaa Salonen ei päässyt kaventamaan.
Kolmannessa erässä puolustaja Joni Halminen pääsi yllättämään Indiansin maalivahdin komealla laukaisulla Ville Salosen syötöstä ajassa 57:32. Loppulukemiksi kirjattiin näin 3-7.

Vastustajan tehokas ylivoima oli tiedossa, mutta selaiseksi osoittautui alivoimakin. Kun Indiansin 5-minuuttinen jäähy vaarallisesta pelistä toisen erän alussa koitti, Karhuila ei ollut tehoja yllättää vastustajan maalia hyvin vartioinutta Mikko Kirvesniemeä yhtä kertaa enempää. Samaan sumaan vihelletty ennen Lepolan YV-maalia Karhujen Tuomas Puiston jäähy innosti vastustajan hyökkäämään ja tehtailemaan 1-5 maalin tasavajaallakin.

Karhujen maalivahti Rasmus Österman sai kokea kovia kahdessa eri tilanteessa, kun ensin vastustajan pelaaja ajautui suoraan hänen päälleen ja myöhemmin hän sai vielä pelaajan polvesta tärskyn rintakehäänsä. Pahemmilta loukkaantumisilta onneksi vältyttiin, mutta asiaa Östermanilla oli erotuomarikaksikolle vielä pitkään pelin jälkeen.
- Ei olisi ollut mitenkään vääryys viheltää niistä jäähyjä, Harja totesi ja muisteli viime viikon Oilers-pelin hyvin viheltäneitä svetsiläiserotuomareita lämmöllä.

Karhut pääsevät nyt treenaamaan pari viikkoa ennen seuraavaa peliä ja tuplaviikonloppua. Kotikentällä tulee vastaan ensin lauantaina TPS klo 18 alkavassa pelissä ja sunnuntaina Steelers kello 17 alkavassa pelissä.