• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

TPS liigan kärkikastista Karhujen vieraaksi


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhut kohtaa tuplaviikonloppuna lauantaina 9.  helmikuuta ensin TPS:n ja sunnuntaina 10. helmikuuta Steelersin.

- Turkulaisilla on varmasti tavoitteet korkealla. Joukkueen puolustuspelaaminen on osoittautunut laadukkaaksi, kun katsoo päästettyjen maalien määrää. Vastaavasti maaleja he ovat tehneet vähemmän muihin kärkijoukkueisiin verrattuna, tulkitsee Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

Maaleja TPS on silti tehnyt 19 enemmän kuin Karhut (106). Päästettyjä maaleja Karhuilla (183) on tuplasti TPS:ään (93) verrattuna, joten pärjätäkseen Karhuilla on tekemistä sekä puolustus- että hyökkäyspäässä.

- Maalipaikat pitää käyttää silloin, kun maalintekopaikoille päästään, Nylund kiteyttää Karhujen avainhaasteita.

 

Jäävätkö viimeiset harhautukset tekemättä, vai mistä on kyse?

- Voi olla että niitä harhautusyrityksiä on se viimeinen  jo liikaakin.

Kahden viikon pelitauon Nylund arvioi tehneen Karhuille hyvää. Nähtäväksi jää, miten tuplaviikonloppu hoituu. Repsahtamisia kukaan ei halua enää kokea.

Nylund samoin kuin koko joukkue haluaa tarjota sellaista peliä, josta yleisö palkitsee tulemalla uudestaan paikalle luomaan tunnelmaa.

Karhujen A-ikäisistä itseluottamusta saivat 3. helmikuuta A-poikien 1. divarin GrIFK-pelistä Aaro Ollikainen, Eero Harjula ja Joni Halminen, joten uuden innon toivotaan näkyvn liigamatollakin. Ottelu päättyi Karhujen hyväksi 6-10. Ollikaiselle kirjattiin hattutemppu.

 

Alkukauden vieraspelissä TPS löi Karhut selkeästi 10-3 (4-0, 1-3, 5-0). Silloin Karhut onnistui maalinteossa ainoastaan toisessa erässä, kun Aaro Ollikainen, Tomi Jerkku ja Ville Salonen hioivat lukemia tilanteissa  4-1, 4-2 ja 5-3.

Alku oli niin hankala, että aikalisään silloin valmennusjohto turvautui jo 8. peliminuutilla.

Koko pelissä Karhut pääsi laukomaan tilaston mukaan vain 20 kertaa, kun TPS tykitti yli 50 kertaa ja joka viides upposi puolustuksen ohi ja Karhujen maalia vahtineen Rasmus Östermanin selän taakse.

 

TPS loistaa sarjataulukossa sijalla neljä 44 pisteellä, kun Karhut liigatulokkaana kamppailee häntäpään sijoituksista 13 pisteellä sijalla 13.

TPS on seilannut liigan runkosarjoissa viime kausina sijoilla 5, 4, 7, 13 ja 9.

Kaudella 2016-2017 TPS:n menestyksen katkaisi puolivälierissä Happee, joka on sijalla viisi.

 

Karhut – TPS pelataan lauantaina 9. helmikuuta kello 18 alkaen Porin Urheilutalolla.

Lue myös