TPS näytti Karhuille, miten kokemus hyödynnetään

Pieni virhe, pallo vastustajalle ja tilanteeksi 0-1. Se oli silkka vahinko, mutta kun niitä tuli muutama muukin niin TPS karkasi Karhuilta jo ensimmäisessä erässä selkeästi 0-4. Loppulukemia 3-12 (0-4, 1-5, 2-3) tulkitessa ei jäänyt Karhuille juuri muuta sanottavaa kuin että liigajyrä oli selkeästi kokeneempi.

Vastustajan syötöt hoituivat omille ja he käyttivät maalipaikkansa.

- Kun pelataan 10-minuuttinen hyvin ja törttöillään seuraavat viisi minuuttia maalipaikkoja tuhraten, käy näin, valmentaja Juha-Petri Kujansuu analysoi joukkueensa ajoittaista kohmeloa.

Rytkettä peli oli alusta alkaen ja Karhut painostivat hetkittäin oivallisesti, mutta ne loistotilaisuudetkin jäivät lopulta käyttämättä. Parinkymmenen sentin päässä maalin yli tai sivusta viuhuneita palloja ei valitettavasti lasketa. TPS:n onnenkantamoiset laskettiin, ja TPS rankaisi virheistä suurella prosentilla.

Jos TPS onnistui hoitamaan syötöt omille, onnistui se myös peittämään Karhujen laukaisut. Maalien tehtailu näyttikin helpolta, kun syötöt osuivat kohdilleen ja juoksuvoimaa oli kilvan lihaskunnon kera. Jos tuuri Karhuja karttaakin, TPS:lle sekin näyttäytyi kiusallisen ansaittuna.

Karhuista Tomi Jerkku onnistui kahdesti. Ylivoimamaali ajassa 24.46 oli komea laukaus juuri Jerkun mahtipaikasta –syötön järjesti Eero Harjula. Kujansuu kehuikin Jerkun laukaisuja ”maailmanluokkaisiksi”.

TPS:n maali 1-6 ajassa 25.33 olikin sitten todella onnenkantamoinen, mutta ihan Karhujen turhan vatvomisen seurausta.

Herätelläkseen koko joukkuetta valmennus päätyi vaihtamaan maalivahtia. Kun Roope Mutka teki tilaa Rasmus Östermanille ajassa 25.33 TPS:n nuori Eero Jalo jatkoi hyvää peliään (tehot  3 + 2) ja syötti Janne Hoikkaselle ja tilanne oli 1-7,  ja Karhuilla aikalisän paikka.

Onnistujiin Kujansuu laski Jerkun lisäksi myös Antti Vuorisen, joka laukoi Karhujen toisen maalin koko pelissä kolmannen onnistuneen Joni Halmisen syötöstä kolmannen erän alkajaisiksi.

Jerkun toinen YV-maali 3-9 tilanteessa oli niin ikään maailmanluokan laukaisu Kalle Santasen syötöstä.

Toisen erän lopussa ja kolmannessa erässä Karhujen Rasmus Österman onnistui gepardimaisiin törjuntoihin. Taisteluilmettä oli aistittavissa hyvinkin, mutta harmillisesti vastustaja rokotti uinahtamisista lähes poikkeuksetta.

Karhujen Benjamin Lepolalla ja Vuorisella oli ajoittain loistopaikkojakin, mutta TPS:n vahti Olli Kuisma ei erehtynyt. Hänelle kertyi torjuntoja 18 ja Karhuille 21.

- Onhan tämä sarja raadollinen tulokkaalle. Karhut tarvitsee vielä lihasta ja voimaa sekä omaa tekemistä harjoitusten ulkopuolellakin, Kujansuu kiteytti illan opetuksen.

Karhut kohtaa Steelersin kotiluolassa sunnuntaina 10. helmikuuta kello 17. Silloin toipilaat Ville Salonen, Tuomas Puisto, Roni Tuomela ja Juha Tikka ovat jälleen kokoonpanossa.