• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

OLS Karhujen vieraaksi Poriin


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Runkosarjan toiseksi viimeiseen peliin Karhut saa vastaansa OLS:n Oulusta. Edellinen kohtaaminen oli suorastaan traaginen, sillä Karhut johti peliä parhaimmillaan 1-5, mutta loppulukemat 7-6 ja täydet kolme pistettä kirjattiin OLSille. Karhujen tehopelaajina hääri Tomi Jerkun lisäksi 2+1 saldolla puolustaja Tuomas Puisto. Kaikki kolme kentällistä sai tehoja, mutta sekään ei riittänyt.

OLS kiri voittoon lähes täysin kolmoskenttänsä ja pistepössin kärkipelaajansa Tatu Kiipelin avulla. 

Kuinka tärkeää on seurata vastustajan kentällisten kierrätystä, ettei jouduta kiipeliin, valmentaja Kimmo Harja?
- Riippuu monesta asiasta. Pääasiassa valmennusjohto kyllä keskittyy oman joukkueeseen, mutta toki vastustajan ykköskenttä pyritään pitämään pimennossa.

Maalilla Roope Mutka torjui 33 kertaa, ja OLSin vahti vain 16 kertaa. Erityisen kiusallinen Karhuille oli kolmas erä, jolloin maaleja sujahteli vastustajan hyväksi kolme – Mutkan kuitenkin torjuessa 20 laukausta. Voittomaalin OLS laukoi puolesta kentästä ajassa 51:27. Karhut ei onnistunut kuudella pelaajallakaan enää tasoittamaan ja viemään peliä jatkoajalle.

Tällaisia voittojen käsistä liukumisia Karhut ei enää halua kokea. OLS ryhdistäytyi aikalisän saattelemana Karhujen ollessa neljän maalin johdossa.

- Suurimmalla todennäköisyydellä maalit tulevat läheltä. Näin Karhuille pääsi käymään pitkin kautta, Harja selittää tappioita ja maalivahdin painajaisia.

Viisikkopelaamisen tiivistämiseen Karhuilla on ollut aihetta. Karhut ovat päästäneet 207 maalia, kun OLS sijaa ylempänä runkosarjassa on päästänyt 165 maalia. Karhuilla tehtyjä maaleja on 24 pelin jälkeen 114 ja OLSilla 23 pelin jälkeen 110.

Sarjan jumbosijaa pitävä KooVee kohtaa OLSin lauantaina samana viikonloppuna.

- KooVeellä on teoriassa mahdollisuus mennä Karhujen ohi, jos se voittaa loput kolme peliään, Harja toteaa epäuskoisena.

OLSin jälkeen KooVee kohtaa nimittäin kuudentena olevan EräViikingit sekä toisena olevan SPV:n. Karhujen viimeinen runkosarjan ottelu pelataan 2. maaliskuuta Jyväskylässä, jossa vastassa on sarjan viidentenä oleva Happee.


Karhujen maalivahdit ovat maalivahtivalmentaja Harjan mukaan tasainen kolmikko. Kaikki saivat näytön paikan heti valmennusjohdon vaihduttua 7. tammikuuta jälkeen. Kauden aikana maalivahtia ei ole juurikaan kesken peliä vaihdettu, lukuun ottamatta TPS-peliä jossa vaihdolla haluttiin herättää koko joukkue.

- Maalivahti valitaan peliin ottelu kerrallaan. Tomi Bergendahlilla tarttui hyvin viime pelissä, ja hän pelaa myös sunnuntaina, Harja toteaa.

Maalivahdeista viisi peliä pelanneen Bergendahlin torjuntaprosentti on 75,31, 12 peliä torjuneen Rasmus Östermanin 73,08 ja 9 peliä torjuneen Roope Mutkan 70,30. OLSin neläjllä maalivahdilla torjuntaprosentit vaihtelevat 66,65:sta 76:een.

Karhut kohtaa OLSin Porin urheilutalolla sunnuntaina 24. helmikuuta 2019 kello 17 alkaen.

Sarjataulukko

Lue myös