Karhut venyi kauden komeimpaan voittoon

Torjunnat ja peitot lähes tasan, mutta Karhut oli selkeästi OLSia parempi Porissa sunnuntai-iltana. Karhuille kirjattiin lopulta komeat voittolukemat 7-3 ( 1-2, 4-0, 2-1).
- Joukkue teki töitä kahteen suuntaan, kiteytti maalivahtivalmentaja Kimmo Harja voiton avaimet.
Pallo liikkui ja vastahyökkäykset onnistuivat. Maalivahti Tomi Bergendahl ei antanut yllättää ja myös puolustus toimi, vaikka Eero Vanhatalon ja Joni Halmisen loukkaantumiset pakottivat Karhut pelaamaan kahdella pakkiparilla.

- Ajoittain maalintekotilanteetkin aukesivat yllättävän helposti, hehkutti Harja.
Voitto toi Karhuille kaivattua itseluottamusta karsintapeleihin.

Erityisen hyvin onnistui Karhujen toinen erä, kun maaleja tehtailtiin neljä ja vältyttiin kuluttavalta alivoimapelaamiselta. Muissa erissä alivoimapelaajia kyllä koeteltiin, sillä ensimmäisen erän loppuminuuteilla karhuja istui samaan aikaan jäähyllä kaksin kappalein. OLSIn pistenikkari Tatu Kiipeli rokotti Olli Wikstedtin syötöstä lukemiksi  1-2 sekuntia ennen erän päättymistä. Kahta OLSin ensimmäistä maalia lukuun ottamatta Kiipelillä ei ollutkaan annettavaa.

Juha Tikan loukkaantumisen seurauksena kentälle päästetty Aaro Ollikainen (-00) käytti tilaisuuteensa. Hänelle kirjattiin tasoitusmaalin 2-2 lisäksi 7. maali, jonka Ollikainen sai laittaa tyhjään maaliin ajassa 57:58.

Karhupelaajat onnistuivat laajalla rintamalla. Ollikaisen lisäksi muut onnistujat olivat Antti Vuorinen 1+1, Markus Hautaoja 1+1, Tomi Jerkku  1+1, Roni Tuomela 0+2, Kalle Santanen 1+0, Juha Tikka 1+0 sekä Matti Rössi 0+1 ja Benjamin Lepola 0+1.

- Iso apina putosi selästä, Harja kiteytti runkosarjan toiseksi viimeisen pelin tunnelmia.

Viimeinen Karhujen ottelu mitellään ensi viikonloppuna 2. maaliskuuta Jyväskylässä Happeeta vastaan TV-pelinä. Pahimmat pelot on nyt voitettu, sillä suora putoamispaikka kirjattiin jo lauantaina KooVeelle. Se hävisi OLSille 4-6.

Karhuilla pistesaldo on nyt 17 ja sijaa ylempänä olevalla Steelersillä 25. OLS väijyy yhä 27 pisteellä yhdeksättä sijaa yhdessä LASBin ja Welhojen kanssa, mutta vastassa on viimeisessä pelissä Nokian Krp.

- Karsinnoissa onkin sitten voitettava kaikki pelit, Harja linjasi voiton huumassa.