Karhut koki karvaan tappion Hämeenlinnassa

Hyvä alku ellei suorastaan loistavat alkuminuutit, ja Karhut pääsi tarvitsemaansa hurmioon. Se ei kuitenkaan kestänyt pelin puoliväliä pidemmälle, sillä Steelers tahtoi voittaa ja tekikin se näyttävästi 11-6 (4-4, 2-1, 5-1).

Karhujen maalien teon aloitti Antti Vuorinen Roni Tuomelan syötöstä ja pari minuuttia myöhemmin Tomi Jerkun kuuluisa laukaus vei Karhut 0-2 johtoon.

Peli-ilo pysyi valmentaja Kimmo Harjan mukaan hyvin yllä erästä hieman toiseenkin, mutta ei enää kolmanteen.

- Yhden erän pelaaminen ei riitä. Maltilla ja järkevällä pelillä olisimme päässeet erätauolle 2-4 johdossa, mutta Steelers pääsi tasoittamaan, Harja harmitteli.

Ensimmäisellä 10-minuuttisella Karhut laukoi tuplasti enemmän kuin Steelers. Seuraava 5-minuuttinen olikin sitten Steelersin rökitystä, mutta peitot vielä onnistuivat. Karhujen onneksi Aaro Ollikaisen kaukoveto upposi ilman syöttöapua Steelersin maalien välissä. Oltiin tilanteessa 2-3. Vielä Juha Tikka ehti muuttaa lukemat 2-4 Tuomas Puiston syötöstä. Ihan erän viime minuuteilla Steelers pääsi vielä tasoittamaan lukemiksi 4-4, kun vastustajan tutut nimet Ville Lastikka ja Niko Jonaeson ryhtyivät pelaamaan.

Toisessa erässä joukkueiden tahti oli tasainen. Karhut paikkasi jäähyään kapteeni Kalle Santasen alivoimamaalilla Ville Salosen syötöstä ja hyvä niin, sillä tehopari Lastikka-Jonaeson pääsi vielä ylivoimalla tasoittamaan lukemiksi 5-5.
Ensimmäisen kerran Steelers siirtyi 6-5 johtoon ajassa 29:17, pelin puolivälissä.
Miten Steelersin taktiikka muuttui, vai antoiko Karhut tilaa?
- Steelers pudotti karvaustaan, Harja totesi vaikeuksista päästä maalintekopaikoille.

Kolmas erä alkoi Steelersin liigakokemuksella, kun 7-5 maali syntyi heti 25 sekunnin pelin jälkeen. Näistä löysistä ensi minuuteista Karhuja on pitkään valistettu, mutta niitä sattuu yhä. Karhujen valppaus herpaantui ja Steelers näytti karkaavan menojaan, kunnes Jerkku jälkeen puuttui pelin kulkuun ja kavensi tilanteeksi 8-6.

Steelers onnistui saamaan maalisuman ja Karhujen selkäranka katkesi ja vastustaja karkasi lukemiin 11-6. Mitä tapahtui?
- Antti Vuorinen ajettiin laidan yli eikä hän pystynyt enää pelaamaan. Pelasimme jonkin aikaa kahdella viisikolla ja lopulta palasimme kolmeen, Harja kertasi tapahtumia ja taistelun vaihtumista pelailuksi.

Karhujen tehot: Jerkku 2+0, Santanen 1+0, Tikka 1+0, Ollikainen 1+0, Vuorinen 1+0, Myllyharju 0+1, Ruohonen 0+1, Tuomela 0+1, Salonen 0+1, Puisto 0+1.

Ottelusarja jatkuu joukkueiden toisella kohtaamisella Porin urheilutalolla heti sunnuntaina 17.3. klo 18.