Karhut taipui Steelersille viime minuuteilla

Kiihkeää ja paikoin suorastaan rajua kahden joukkueen taistelua voitosta ja liigapaikasta. Yleisö eli voimallisesti mukana Karhujen kampaillessa sunnuntaina tasoituksesta Steelersin kanssa salibandyliigan karsinnoissa Porissa.

Voiton avaimet oli toisessa kohtaamisessa Karhujen ulottuvilla 55 minuuttia. Sen jälkeen Steelers osoitti kokeneisuutensa ja korjasi potin tuloksin 4-6 (2-1, 0-2, 2-3).

- Olimme tänään ihan eri tasoa kuin lauantaina. Pelasimme voitosta, mutta se luiskahti käsistä. On julma ja kylmä totuus, että Karhujen olisi pitänyt naulata tilanne viidellä kolmea vastaan,  valmentaja Tino Nieminen harmitteli ylivoiman tehottomuutta viimeisellä kymmenminuuttisella kun vastustajan tähtipelaajista sekä Ville Lastikka että Mikko Ruokolainen istuivat jäähyllä samaan aikaan.

Lastikan ranteesta lähtivätkin sitten Steelersin voittoon johtaneet 4-5 ja 4-6 maalit 18 sekunnin välein.

- Emme huonolle joukkueelle hävinneet. Olemme kyllä tiedostaneet, miten urheilullinen ja fyysinen Steelers on, Nieminen totesi runkosarjassa yllättäen alakastiin valahtaneesta vastustajasta.

Karhujen maalivahti Roope Mutka torjui 24 kertaa. Mutkan lisäksi Nieminen nosti esiin vahvaa esimerkkiä näyttäneen kapteenin Kalle Santasenjonka tehot oli 1+1.

Karhujen pistenikkari Tomi Jerkkua pidettiin tiukalla alusta asti. Jerkkua ei päästetty vetämään, joten hän syötti. Laukaus lähti tarkkaan kapteeni Kalle Santaselle, joka ei erehtynyt vaan avausmaali kirjattiin Karhuille ajassa 2:45.

Paikoin pelissä oli hätäilyn makua. Tatu Ruohosen jäähy kuumensi tunteita, ja siitä Karhuja todella rangaistiin 1-1 tasoituksella. Karhujen vastahyökkäyksiä sateli, mutta ne eivät ihan purreet. Karhuja ei voinut syyttää hurmoksen puutteesta, mutta sitä oli myös vastustajajoukkueella, joka todella sai kaiken mahdollisen sparrauksen valmennukselta pitkin peliä.

Erotuomareilla oli pilli herkässä, mutta maalintekotilanteessa häirintäkään ei rankkaria tuonut Karhuille vaan pelkän jäähyn vastustajalle. Steelersin peräkkäisten jäähyjen ensimmäisessä erässä Jerkku pääsi vetämään useamman kerran, mutta ei uponnut. YV-maali tuli lopulta, kun Roni Tuomela iski Benjamin Lepolan syötöstä tilanteeksi 2-1 ajassa 16:43.

Steelersillä oli aavistuksen Karhuja rohkeampaa peliä, mutta sooloilu ei heillä aina tuottanut tulosta.

Toisen erän Karhut pääsi aloittamaan ylivoimalla Steelersin pelaajan istuessa kolmatta kertaa jäähyllä. Pelin rakentaminen ei edennyt kuitenkaan tolppien kolistelua pidemmälle.

Karhut onnistuivat tarjoilemaan yleisölle komeita hyökkäyksiä, mutta Steelersin maalia vahtinut Santeri Pohjonen pysyi valppaana.

Pyry Kauppisen sukkulointi ohi karhupelaajien onnistui Steelersiltä siirretyn rangaistuksen aikana ajassa 27:32 ja tilanne oli tasan 2-2. Vastustajalla oli tarkkaa työskentelyä niin syötöissä kuin maalintekotilanteissa. Onnistumisia seurasi heti näytöksellinen 2-3 maali ajassa 30:15. Steelersin juoksuvoimaisen 5-minuuttisen aikana Karhut joutui tosissaan pyyhkimään hikeä.

Kolmas erä alkoi lupaavasti Karhujen tasoitusmaalilla 3-3 ajassa 44:09, kun Juha Tikka tuuppasi pallon ohi Steelersin maalivahdin Kalle Santasen syötöstä.

4 minuuttia myöhemmin saivat Karhut vuorostaan hyvän draivin . Ajassa 48:27 Benjamin Lepola teki 4-3 johtomaalin Tuomas Puiston syötöstä. Karhujen hätäiset roiskaisut näyttivät ajoittain pahalta, mutta virheet paikattiin onnistuneesti. Ville Salosta kohdeltiin kaltoin ja siitä Steelersiltä pistettiin kaksi pelaajaa istumaan ajassa 51:58.
Karhujen YV2 oli senteistä kiinni onnistua, mutta vastustajan kolmikko ei antautunut kun maalivahtikin näytti onnistuvan torjumaan joka ikisen yrityksen.
- Ei mitään elokuvatorjuntoja, mutta iso veskari peittää paljon ja onnistuu helposti olemaan pallon tiellä, Nieminen totesi.

Steelers väänsi tasatilanteen 4-4 ajassa 55:38, ja voittomaalin 4-5 heti perään ajassa 55:57. Aikalisä ei enää Karhuja auttanut, ja Steelersin Nico Jonaeson napsi huolimattoman poikkisyötön ja käytti hetkensä ja kirjautti lopputulokseksi  4-6.

Otteluvoitot ovat nyt 0-2 Steelersin hyväksi. Sarjapaikkansa säilyttää paras viidestä, eli kolmella voitolla.

Karhujen tehot: Benjamin Lepola 1+1, Kalle Santanen 1+1, Roni Tuomela 1+0, Juha Tikka 1+0, Tuomas Puisto 0+1, Tomi Jerkku 0+1.

Seuraava karsintapeli Steelers –Karhut pelataan Hämeenlinnassa torstaina 21.3. kello 18.30 Elenia Areenalla.

Mahdolliset jatkopelit pelataan Porissa tiistaina 23. maaliskuuta kello 18 ja lauantaina 26. maaliskuuta kello 18.30 Elenia Areenalla.