Karhuille karu jatkoaikatappio 6-5

Taistelu liigapaikasta pitkittyy, kun Karhut antoi ÅIF:lle siimaa. Karhut hävisi sunnuntaina ÅIF:lle jatkoajalla 6-5  (3-2, 0-1, 2-2, 1-0) Sipoossa. Tasoitusmaalin laukoi divarissakin kunnostautunut Tuomas Liukolampi ja voittomaalin teki Oliver Sillanpää. Voitot on nyt tasan 1-1 paras viidestä ottelusarjassa.

Karhujen taistelutahtoa liigassa jatkamisesta koeteltiin Sipoossa heti alkuun. Tomi Jerkku tosin onnistui jo alkuminuuteilla viemään Karhut johtoon Eero Vanhatalon syötöstä, mutta...

Ikäänkuin Porin pelin toisintona Karhut sai vuorostaan viisiminuuttisen Juho Myllyharjun pelin äidyttyä väkivaltaisuus-tulkinnaksi.

- Aivan turha ja typerä jäähy. Kyse oli polvella taklaamisesta, eli ihan kyllä oikeutettu jäähy, valmentaja Kimmo Harja arvioi.

Karhujen puolustusvimmalla ÅIF onnistui ylivoimalla kahdesti ja näin ajassa 7:45 tilanne oli 2-1 ja erän päättyessä 3-1. Siihen pelin henki ei kuitenkaan latistunut.

- Jäähy tapettiin kohtuullisen hyvin, vaikka kaksi ylivoimamaalia vastustaja tekikin.

Toiseen erään Karhut ajautui vielä alivoimatilanteessa, kun Benjamin Lepola istui jäähyään. ÅIF ei kuitenkaan onnistunut tilaisuuttaan käyttämään.

- Peli oli kummallinen. Ihan kuin olisi ollut käsijarru päällä. Pidimme palloa varmaan 15 minuuttia, mutta paikkoihin menemisen sijasta tyydyttiin vain siirtelemään palloa, Harja kiteytti.

Jos monet pelaajat karttoivatkin vastuun ottamista, Karhujen Eero Harjula pelasi erän loppuun asti ja tasoitti muutama sekunti ennen toisen erän päättymistä tilanteeksi 3-3.

Erätauolla tahtotilaa viritettiin uudelleen, ja kapteeni Kalle Santasen ja Ville Salosen maali ajassa 40:30 olikin sitten varsinainen pukukoppimaali. Puolessa minuutissa Karhut siis teki 2 maalia!

Kolmas erä kulki joukkueilla tasatahtia. Eero Harjula onnistui toistamisiin Salosen syötöstä, mutta ... ÅIF pääsi rankkarilla vielä kuittaamaan tilanteeksi 5-5 ajassa 55:36.

Rankkari aiheutui vastustajan maalilla koetusta pystypainitilanteesta, jossa Ville Salosen katsottiin painaneen mailaa.
Aiheellinen rankkari tai ei, mutta joka tapauksessa vastustajan maali tuli pahaan paikkaan.

- Ehkä pieni vääryys, Harja kommentoi rankkaria.

Sosiaalisessa mediassa ÅIF uhosi tarjoavansa ihan erilaista peliä kuin Porissa, miten strategia oli muuttunut perjantaihin verrattuna?

- Ehkä olivat hieman aktiivisempia. Peli oli ihan Karhujen hallinnassa, mutta huolellisuutta olisi tarvittu. Peli olisi ollut täysin voitettavissa.

Toisin kuin Porissa, ÅIF:n ykkösketju onnistui Huovisten ja Miro Herlinin johdolla kotikentällä huomattavasti paremmilla tehoilla kuin Porissa, jossa kakkoskenttä sai suuremman roolin.

Karhujen tehot:  Eero Harjula 2+0, Ville Salonen 0+3, Juho Myllyharju 1+0, Kalle Santanen 1+0, Eero Vanhatalo 0+1, Tatu Ruohonen 0+1.

Ottelusarjan kolmas peli Karhut-ÅIF tiistaina 9.4. klo 19 alkaen Porin urheilutalolla. Neljäs peli Sipoossa pe 12.4. klo 19.