Karhuille karvas tappio 6-9

Miten kääntää puolustusasenne hyökkäävämmäksi, jos on tottunut liiankin kanssa puolustamaan koko kauden. Entä miten uskoa itseensä,  jos vastustaja laukoo ja laukoo ennakkoluulottomasti ja onnistuu, vaikka pallo on Karhuilla 80-prosenttisesti.

Siinä tunnelmia Karhujen ja ÅIF:n kolmannesta ottelusta, jossa loppulukemat kirjattiin ÅIF:lle 6-9 (3-3, 0-5, 3-1). Ottelusarjan voiton on nyt vastustajan hyväksi 1-2.

- Omaan saamattomuuteen kaatui. Toisen erän laiskuus oli ihan silmiinpistävää, kiteytti Juha-Petri Kujansuu pelin antia.

Viittä vaille -maaleja tarvittiin kolme ennen kuin neljäs upposi nuoruuden vimmalla. Aaro Ollikaisen kirjattua lukemiksi 1-0 Markus Hautaojan esityöstä.

Tuomas Puiston istuessa jäähyllä ajassa 8:25 mailaan lyömisestä,  Atte Huovinen sohi ja sohi ja vielä kaupan päälle onnistui tasoittamaan. Viisi minuuttia myöhemmin ÅIF johti jo 1-2. Vastustaja onnistui ja onnistui eikä tyylipisteitä jaeta. Vaikka pallo oli Karhujen hallussa,  oltiin jo tilanteessa 1-3 ensimmäisen vartin jälkeen.

Karhujen ylivoimalla käytiin tolpassa, mutta ei... eikä vieläkään kunnes Karhuille viimein nimettiin Benjamin Lepolan 2-3 maali siirretyn rangaistuksen aikana vastustajan edellisen jäähyn juuri päätyttyä.

Toisessa erässä näytti heti siltä, että Karhujen pelityyli ei johda mihinkään. Pallonhallinta  jatkui, mutta ei neljään minuuttiin ainoatakaan maalitilannetta. Ja sitten istuttiinkin jo jäähyllä, kun Aapo Tammiselle langetettiin 2-minuuttinen estämisestä.

Kun niitä näytön paikkoja tarvitaan, Juha Tikka teki mitä tahtoi toisen erän puolivälissä, eli tasoitti 3-3 kapteeni Kalle Santasen esityöstä.

Pelin puolivälissä Karhuilla oli vielä ankara painostus, mutta sitten nousi ÅIF ja tuikkasi onnenkantamoisensa 3-4 ihan vain hipaisemalla. Ja 3-5 maali hieman suuremman virheen seurauksena.

Aikalisästä Karhuille saatiin luova tauko, mutta ilon siitä otti ÅIF. Rankkarista pallo viuhui maalivahti Roope Mutkan taakse ja lukemat oli 3-6. Valmennus herätteli joukkojensa puolustustahtoa vaihtamalla Tomi Bergendahlin Mutkan tilalle.

Ajassa 45:17 vastustaja jatkoi onnellisten tähtien alla suorastaan Karhujen avittamana ja tilanne karkasi jo lukemiin 3-8. Karhujen kapteeni Santanen näytti esimerkkiä hoitamalla muidenkin tonttia, mutta erä kirjattiin vastustajalle suorastaan yltiöpäisesti 0-5.

- Paljon oli pelissä hyvääkin, mutta eheyttä ja itseluottamusta tarvitaan ettei virheistä koko joukko painu kasaan, Kujansuu totesi.

Varsinkin kaksinkamppailuissa tarvittaisiin Kujansuun mielestä enemmän nöyryyttä viedä tilanteet loppuun.

- Vaikea tuo ihmisen mieli on ottaa haltuun, Kujansuu pohti valmennuksen ja pelaajien vastuun suhdetta eheydestä.

Karhujen peli ei kulkenut maalinteossa millään vaihteella. Kolmanteen erään jäi vain pieni toivonkipinä.

Totuuksia. Pallonhallinta ei riitä, pitää tehdä maaleja. Pallot pitää saatella omille ja eteen, ei jalkoihin. Vastustajan heikkoudet pitää hyödyntää eikä antaa tilaa heille. Pitää jaksaa ja laukaisut pitää suunnata mieluusti maalin ylärimaa alemmaksi.

Vastustajan tarvitsi lopulta vain puolustaa, kun se teki heti alkuun riittävästi maaleja.

Päätöserään mahtui vielä lupaavan värikäs 10-minuuttinen, kiitos Karhujen nuorison. Tuomas Huhtala porukan nuorimpana uskalsi laukoa ja se palkittiin 4-8 tilanteessa ajassa 54:42 Benjamin Lepolan syötöstä. Ja pian perään Huhtala laukoi toistamisiin Tomi Jerkun esityöstä 5-8 samalta paikalta.

Vähän liian myöhään Karhut oivalsi, mistä uppoaa. Junioreita todella tarvittiin, sillä Ollikainen kaunisteli vielä kuusikossa lukemiksi Salosen syötöstä 6-8 ajassa 58:09. Kun ÅIF pelasi rennosti, onnistui siltä vielä tyhjiin ujuttaminenkin eli loppulukemiksi kirjattiin 6-9 ja Oliver Sillanpäälle hattutemppu.

- Paikkoja oli ja pääsimme jo liki, mutta vielä on haasteita, Kujansuu totesi.

Karhujen tehot Aaro Ollikainen 2+0, Tuomas Huhtala 2 + 0, Juha Tikka 1+0 Benjamin Lepola 1+ 1, Villa Salonen 0+1, Kalle Santanen 0+1, Tomi Jerkku 0+1

ÅIF-Karhut pe 12.4. 2019 kello 19 Sipoossa ja tarvittaessa Porin urheilutalolla la 13.4. 2019 kello 17.