Kauden tärkein ottelu toi pisteet

Kuva: Kari Saha / UrheiluPori

Keskiviikkoillan kotiottelu Espoolaista Indiansia vastaan aiheutti niin katsojissa, kuin pelaajissakin ylimääräisiä väristyksiä.

- Kauden tärkein peli, luonnehti joukkueen tehopuolustaja Teijo Vienola ennen peliä.

Eikä Vienola ihan väärässä ollut. Tappio olisi tietänyt Indiansin siirtymistä tasapisteisiin sarjan kärkipaikalla keikkuvan FBT Porin kanssa.
Ajoittain kuumana käynyt ottelu eteni kaksi ensimmäistä erää kotijoukkueen komennuksessa. Tosin suuri jäähymäärä sekoitti molempien joukkueiden pelaamista.

Kolmas erä tarjosikin sitten Urheilutalon lehtereille pakkautuneelle 335-päiselle yleisölle jännitystä koko rahan edestä.
FBT:n johtaessa maalein 6-2, vierasjoukkue muutti karvaustaan ja inkkarilauman päätylaitaan yltävä karvaus oli ajoittain myrkkyä kotijoukkueelle.
Kolmas erä oli maaleilla mitattuna selkeästi vieraiden, sillä maalit menivät Indiansin hyväksi 4-1. Kotijoukkueesta vain Mikael Boelius onnistui ohittamaan Indians-vahti Marek öigen.

Kolmannen erän viimeisellä kympillä vierasjoukkueen Jani Normala kavensi kahdella maalillaan tilanteeksi 7-6 – samalla alkoi Indiansin kiihkeä loppukiri, joka ei kuitenkaan tällä kertaa tuottanut vierasjoukkueen toivomaa tulosta.
FBT taisteli kaksi minuuttia ilman maalivahtia pelanneen vierasjoukkueen pyörityksiä vastaan esimerkillisesti, eivätkä Indians-hyökkääjät saaneet palloa enää maalipuita lähemmäksi ohi hyvin torjuneen Jarkko Saastamoisen.

FBT:n tehopelaajat: