Karhujen takaa-ajo jäi vajaaksi

Porilaisjoukkueen kauden toinen kotiottelu päättyi vaiherikkaiden tilanteiden jälkeen sarjanousija Pirkkojen 6-5 -vierasvoittoon.

Ottelun avauserästä muodostui kotijoukkueen kannalta erittäin vaikea. Hyvin peliin lähtenyt vierasjoukkue onnistui siirtymään ottelun ensimmäisen reilun viiden peliminuutin aikana 2-0 -johtoon Tommi Aholan ja Jere Rantasen maaleilla. Erän päätöspuoliskolla Pirkat lisäsi johtoaan vielä yhdellä maalilla, kun Tommi Ahola iski pallon kolmannen kerran erän aikana Karhujen maaliin.

Kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan toisen erän vanhetessa, mutta maaleja joukkue ei kyennyt iskemään kuin vasta aivan erän viime hetkillä.
Toisen erän viimeiset kaksi minuuttia piti sisällään kolme osumaa. Ensin Karhujen Janne Kuusiluoto onnistui ylivoiman päätyttyä laukomaan isäntien avausosuman. Maalin jälkeinen vaihto kuitenkin kostautui ja Pirkkojen Oskari Västilä vei vieraat jälleen kolmen maalin karkumatkalle. Kotijoukkueen tehokkaimmaksi pelaajaksi ottelussa noussut Janne Kuusiluoto iski illan toisen maalinsa 24 sekuntia Västilän osuman jälkeen. Päätöserään siirryttiin vierasjoukkueen 2-4 -johtonumeroista.

Karhujen takaa-ajo näytti tyrehtyvän erän puolen välin paikkeilla, kun Pirkat iski pallon kahdesti ohi Arvid Vonkin. Mika Salon kahdella maalilla vieraat olivat siirtyneet ratkaisevan tuntuiseen 2-6 -vierasjohtoon. Karhuveljet eivät kuitenkaan osumista lannistuneet. Janne Kuusiluodon johdolla joukkue nousi kahden maalin päähän. Kuusiluodon illan kolmas osuma syntyi tasakentällisin ja neljäs ylivoimalla. Karhujen takaa-ajoa siivitti Pirkoille tuomittu viiden minuutin rangaistus. Sen aikana kotijoukkue pääsi vielä iskemään Kuusiluodon illan neljännen maalin lisäksi vielä toistamiseen, kun Roni Tuomelan toimesta taululle lyötiin päätösnumerot 5-6.

- Tänään vedettiin ensimmäiset 30 minuuttia vihkoon. Ei oikein uskallettu pelata vaan lähdettiin liian varovasti peliin. Mitä pidemmälle peli eteni sitä paremmin päästiin peliin mukaan. Aika vaan loppui tänään kesken, kommentoi Karhujen päävalmentaja Pekka Nylund.