Marraskuu käyntiin jatkoaikavoitolla

Perjantainen taisto Divarin sarjapisteistä Porin Urheilutalolla venyi aina jatkoajalle asti. Vähämaaliseksi jäänyt ottelu päättyi lopulta Karhujen 5-4 -kotivoittoon.

Avauserässä tarkkaan pelanneet joukkueet tahkosivat erää ensimmäiset 10 minuuttia ilman suurempia tilastomerkintöjä. Kirjoihin pääsi ainoastaan vieraiden Elias Ikonen kahden minuutin rangaistuksen myötä. Ylivoimalla Karhut onnistui saamaan pari tilannetta Josban maalille, mutta avausosumaa saatiin vielä odottaa. Ensimmäisenä maalin teossa onnistui Josban Tatu Havula Karhujen harhasyötön turvin, kun pelikello oli ehtinyt vierähtää aikaan 10:29. Kotijoukkue pääsi tasoittamaan pelin, kun erää oli jäljellä hieman alle viisi minuuttia. Janne Kuusiluodon kaukolaukaus ohitti Josban maalilla pelanneen Veikka Forsströmin. Vieraat saivat kuitenkin erän päätöshetkille pukukoppimaalin, Havula iski illan toisen maalinsa seitsemän sekuntia ennen erätaukosummeria.

Toisesta erässä ei maaleilla perjantaina juhlittu. Avauserän tavoin maalipaikat olivat molemmissa päissä vähissä. Josballe tarjottiin pelin puolen välin jälkeen mahdollisuutta siirtyä ylivoimalla kahden maalin karkumatkalle. Kotijoukkue kuitenkin taisteli alivoimalla hyvin ja lopulta Jankke Virtala onnistui iskemään alivoimamaalin Eero Vanhatalon syötöstä. Päätöserään siirryttiin tasatilanteesta 2-2.

Päätöserästä muodostui ottelun runsasmaalisin. Erän aikana nähtiin neljä osumaa. Ensin Karhut onnistui erän puolen välin molemmin puolin maalin teossa. Juuso Ahola vei Karhut ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon Tuomas Huhtalan erinomaisen syötön myötä. Hetkeä myöhemmin Karhuille avautui mahdollisuus lisätä johtoa ylivoimalla. Josban Eetu Kuittisen kahden minuutin rangaistus kostautui, kun Eero Vanhatalo vei Karhut 4-2 -johtoon. Vieraat kuitenkin taisteli lopulta itsensä tasoihin. Minuutti Karhujen ylivoimamaalin jälkeen Elias Ikonen kavensi tilanteeksi 4-3. Pelin lopussa vieraat hakivat tasoitusosumaa ilman maalivahtia ja lopulta siinä myös onnistui vain 40 sekuntia ennen päätössummeria. Ottelun voittajaa lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoajan alkuun Karhuilla oli hyvät paikat ratkaista ottelu, mutta viimeistely ontui. Lopulta kotijoukkueen ratkaisijaksi nousi ajassa 61:57 Juuso Ahola. Aholan laukoi pallon ohi Forsströmin ja samalla katkesi nuoren porilaisjoukkueen neljän ottelun tappioputki.

- Hienoa, että voitettiin. Hieman jäi kyllä hapan maku pelistä. Olisi pitänyt saada ehkä kaavittua yksi piste enemmän, kommentoi pelin jälkeen Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

- Avauserä oli meiltä heikkoa. Siinä roiskittiin palloa turhan paljon. Onnistuttiin kuitenkin parantamaan peliä kokoajan ja oltiin nousujohteisia läpi ottelun. Meillä oli kyllä paikkoja päätöserässä tehdä useampikin maali.

- Aholan poika onnistui siinä pari maalia tärkeään paikkaan. Hieno suoritus nuorelta pojalta. Hyvin pelasi myös puolustuksessa Rautavan Vertti, päätti Nylund.