Kauden ensimmäinen täysi pistepotti Karhuille

Nuoren porilaisjoukkueen kauden ensimmäinen täyden pistepotin voitto syntyi kymmenennessä ottelussa. Vieraaksi saapunut FBC Turku joutui lähtemään kotiin ruman 9-2 -vierastappion myötä.

Karhut sai otteluun erinomaisen alun, kun pallo pomppi reilun minuutin pelin jälkeen ensimmäistä kertaa vieraiden maaliin. Avausosuma merkittiin lopulta Tuomas Huhtalalle. Pelin neljännellä peliminuutilla vieraille tuomittiin viiden minuutin rangaistus huitomisesta. Aleksi Härkösen rangaistuksen aikana Karhut onnistui maalin teossa kertaalleen, kun Ville Salonen vei isännät kahden maalin johtoon. Salosen osuma jäi samalla avauserän viimeiseksi ja toiseen erään siirryttiin kotijoukkueen 2-0 -johtoasemista.

Toisen erän alkuun Karhuille tuli mahdollisuus lisätä johtoaan ylivoimalla, mutta illan kolmas ylivoima ei tuonut tulosta. Hieman ennen erän puoliväliä kotijoukkueen Jani Immoselle tuomittiin kahden minuutin rangaistus. Vieraat tahkosivat ylivoimaa lopulta minuutin verran, kunnes pallo oli ohittanut ensimmäistä kertaa Karhujen maalilla pelanneen Arvid Vonkin. Kotijoukkue onnistui kuitenkin kuittaamaan kavennusosuman reilut kolme minuuttia myöhemmin, kun pyörityksen jälkeen Paavo Kankaanpää iski pallon turkulaisten maaliin. Toisessa erässä nähtiin vielä yksi osuma. Se syntyi Karhujen toimesta ylivoimalla. Aku Kuikan saama kahden minuutin rangaistus kostautui, kun Juuso Ahola uitti pallon ylivoimalla etukulmasta sisään. Päätöserään siirryttiin Karhujen 4-1 -johtolukemista.

Päätöserässä yleisölle tarjoiltiin kaikkiaan kuusi maalia. Perjantaina kotijoukkue sai kolmannessa erässä paikkoja, mutta silloin pieni tehottomuus vaivasi. Nyt lauantaina ei ongelmaa ollut. Karhut iski pallon FBC:n verkkoon erän aikana viidesti. Kolmannen erän maaleista vastasivat kahdesti osuneet Eero Vanhatalo ja Tuomas Huhtala sekä pelin viimeisen maalin tyhjiin iskenyt Juuso Ahola.

Voitto oli Karhujen ensimmäinen varsinaisen peliajan voitto tällä kaudella. Muutenkin viikonloppu oli porilaisjoukkueelta onnistunut, sillä jaossa olleista kuudesta sarjapisteestä joukkue saalisti viisi.

- Tuntui hyvältä voittaa, kyllä tätä voittoa on jo metsästetty, kommentoi pelin jälkeen tehot 2+1 iskenyt Eero Vanhatalo.

- Aikaisemmissa peleissä ei ole oikeen pomppinut meille, mutta tänään näytti pomppivan heti alusta asti. Kyllä tämä antaa uskoa ihan joka äijälle, päättää Vanhatalo.

- Oli kyllä hyvä viikonloppu. Tänään onnistuttiin jatkamaan siittä millainen eilen päätöserä oli. Pystyttiin pitämään kaveri kahdessa maalissa joista toinen syntyi tasakentällisin, kommentoi Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

- Saatiin ketsuppipulloa tänään auki. Eilen oli paikkoja maaleihin, mutta ei onnistuttu tekemään paikoista. Tänään sitten viimeistelyssä onnistuttiin. Puolustettiin kyllä hyvin ja iskettiin terävästi vastaan.

- Nyt vielä isketään Kooveen kimppuun ja sitten päästään pienelle tauolle harjoittelemaan lisää, päättää Nylund.