Karhut lähetti Loviisan kotimatkalle tappio niskassaan

Lauantainen taisto Karhujen ja Loviisan Torin välillä tarjosi jälleen viihdettä koko rahan edestä. Pisteet jäivät Poriin, kun Loviisa kaatui lopulta maalein 7-4.

Ottelun avauserästä muodostui tasainen taisto. Erän aikana yleisölle tarjoiltiin uusien kotijoukkueen pelaajien lisäksi myös kaikkiaan kuusi maalia. Erää, kuten koko ottelua, väritti myös jäähyt. Kotijoukkue aloitti pelissä maalin teon reilun neljän peliminuutin jälkeen, kun Janne Kuusiluoto iski avausmaalin. Loviisan Pyry Forsman tasoitti  tilanteen muutama minuutti myöhemmin. Tämän jälkeen kotijoukkue karkasi kahdella nopealla maalilla karkuun. Ensin Eero Vanhatalo viimeisteli kotijoukkueen illan toisen maalin. Hetkeä myöhemmin Ville Salonen iski pallon kolmannen kerran Loviisan maaliin ylivoimalla. Erän päätöspuoliskolla vieraat kuitenkin kirivät Lauri Matias Turusen ja Tatu Könösen osumilla tasoihin. Toiseen erään siirryttiin tasanumeroista 3-3.

Toisessa erässä jatkettiin siitä, mihin avauserässä oli jääty. Erän ensimmäisen minuutin aikana Paavo Kankaanpään syöttö vapautti Eero Vanhatalon karkumatkalle ja hän siirsi isännät jälleen ottelussa johtoon. Heti perään Karhuille tuomittiin kahden minuutin rangaistus. Loviisan yritykset eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta ja kotijoukkue kesti rangaistuksen. Heti joukkueen tultua täysilukuiseksi Vanhatalo iski illan kolmannen maalinsa Tuomas Huhtalan esityöstä. Karhujen iloa kesti kuitenkin vain seitsemän sekuntia, kunnes Loviisan 5-4 kavennus syntyi Turusen toimesta. Erän viimeisen viiden minuutin aikana nähtiin sitten pari kyseenalaista tilannetta, katsantakannasta riippuen. Ensimmäisestä Karhujen Ville Saloselle tuomittiin kahden minuutin rangaistus estämisestä. Karhut kesti erän toisen rangaistuksensa ensimmäisen tavoin ehjin nahoin. Siitä iso kiitos menee maalilla onnistuneen Arvid Vonkin nimiin. Vajaa kaksi minuuttia ennen summeria vieraiden Sami Aalto puolestaan sai viiden minuutin rangaistuksen väkivaltaisuudesta. Erän lopulla Karhut ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään jäähyä ja päätöserään siirryttiin tilanteesta 5-4.

Aallon viiden minuutin rangaistuksen aikana kotijoukkue onnistui lopulta kertaalleen, kun illan neljännen maalinsa iskenyt Eero Vanhatalo siirsi kotijoukkueen 6-4 -johtoon. Karhujen Juuso Ahola pääsi vielä reilut kuusi minuuttia ennen päätössummeria kaunistelemaan isäntien 7-4 -voittolukemat Tuomas Puiston syötöstä. Loviisan yritti pelin lopussa vielä hakea kavennusta ilman maalivahtia, mutta Karhut kesti yritykset ja täydet pisteet jäivät kolmannessa kotiottelussa peräjälkeen Poriin.

- En tiedä jännittikö peliä sen enempää, mutta odotin kyllä peliä todella paljon. Paljon enemmän, mitä normaalia runkosarjan peliä. Oli kyllä kiva tulla pelaamaan, kommentoi pelin jälkeen puolustaja Kalle Santanen.

- Pari paikkaa tuli pelin aikana. Vielä ei löytynyt viimeistä napsua. Ihan hyvin jalka kulki ottelussa, päättää Santanen.

- Pystyttiin pelaamaan ihan hyvin puolustuspelissä. Omassa päässä oli avauserässä vielä pieniä haparointeja. Ymmärrettävää, kun muutamia uusia pelaajia oli mukana, kommentoi Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

- Saatiin luotua hieman enemmän maalipaikkoja kuin vastustaja. Sitten onnistuttiin tappamaan nuo omat jäähyt ihan hyvin. Tärkeät pisteet meille, lopettaa Nylund.