Sarjanousija sai kylmää kyytiä Karhuilta

Karhujen joulukuu alkoi keskiviikkona vieraskaukalossa. Myyrmäen urheilutalolla vastaan asettunut sarjanousija SB Vantaa sai lopulta porilaisjoukkueelta kylmää kyytiä. Pelikellon näyttäessä täyttä peliaikaa oli taululla Karhujen 10-2 -vierasvoittoon oikeuttaneet lukemat.

Karhut lähti keskiviikon otteluun lähes samalla kokoonpanolla, millä lauantaina kaadettiin Loviisa. Pelin alku olikin porilaisilta räväkkä. Peli oli ehtinyt vanheta vain 35 sekuntia, kun pallo oli löytänyt tiensä ensimmäisen kerran Niilo Nevalaisen selän taakse. Tuomas Huhtalan avausosumaan syöttöpisteen sai Eero Vanhatalo. Teokas alku jatkui heti seuraavassa vaihdossa, kun Juuso Ahola siirsi Karhut 2-0 johtoon. SB Vantaan tilanne synkkeni entisestään vielä kahdesti ensimmäisen erän puoleen väliin mennessä. Roni Tuomelan ja Eero Vanhatalon maaleilla taululla olivat jo 0-4 -vieraslukemat. Näistä lukemista siirryttiin myös ottelun toiseen erään.

Toisen erän alkuun Ville Salonen vei Karhut viiden maalin karkumatkalle, ennen kuin kotijoukkue sai rikottua kuparisen. Asko Santeron maalilla SB Vantaa kavesi tilanteeksi 1-5. Erän päätösminuuteilla nähtiin vielä yksi osuma, kun Ville Salonen viimeisteli erän toisen maalinsa rangaistuslaukauksesta. Erän aikana Karhujen maalilla pelannut Arvid Vonk oli avauserää työllistetympi. Erään mahtui kaikkiaan yhdeksän torjuntaa.

Päätöserässä SB Vantaa pääsi kaventamaan Isto Ohvanaisen maalilla eron jälleen neljään maaliin. Tuohon päättyi kuitenkin kotiyleisön ilon aiheet keskiviikkona, sillä erän viimeisen reilun 12 minuutin aikana kotijoukkuetta rokotettiin vielä neljästi. Tuomas Huhtalan, kahdesti erässä osuneen Juuso Aholan ja kauden avausmaalinsa iskeneen Kalle Santasen maaleilla tulostaululla komeili Karhujen kauden toistaiseksi suurinumeroisin voitto 10-2.

Vaikean alkukauden jälkeen Karhut on saanut pelistään kiinni ja viimeisestä viidestä sarjapelistä joukkue on voittanut neljä.