Karhut aloitti vuoden runsasmaalisella voitolla

Porilaisjoukkueen vuosi alkoi lauantaina kotikaukalossa, kun vieraaksi saapunut Kirkkonummen Rangers asettui vastustajaksi Divari-taistoon. Toisessa erässä vastustajalta karannut karhulauma marssi lopulta selvään 12-4 -kotivoittoon.

Karhut sai vuoden ensimmäiseen otteluun erinomaisen alun. Reilun kahden peliminuutin jälkeen Janne Kuusiluoto vei isännät ottelussa 1-0 -johtoon. Avausmaalin jälkeen erää pelattiin tasatahtiin päästä toiseen ilman osumia aina erän loppuminuuteille asti. Karhujen Tuomas Huhtala vei isännät 2-0 -johtoon reilut kolme minuuttia ennen erätaukoa. Vieraiden Emil Vehanen yllätti porilaisten maalilla pelanneen Arvid Vonkin ensimmäistä kertaa kaventamalla tilanteeksi 2-1 reilua minuuttia Karhujen osuman jälkeen. Erän päätösnumerot 3-1 taululle iski kotijoukkueen Eero Vanhatalo heti Rangersin kavennusosuman jälkeen.

Rangers sai toisen erän alkuun hyvän startin, kun Atte Silvennoinen kavensi eron kotijoukkueeseen jälleen yhteen maaliin. Silvennoisen kavennukseen päättyi kuitenkin vieraiden ilonaiheet toisessa erässä, sillä Karhut ryöpytti lopulta Rangersia kuudella maalilla. Toisessa erässä Karhuista maalin teossa onnistuivat Juuso Ahola, Tuomas Puisto, Janne Kuusiluoto, Roni Tuomela kahdesti sekä ensimmäisen Divari-maalinsa iskenyt Luukas Kivipelto. Päätöserään lähdettiin Karhujen tehokkaan toisen erän jälkeen numeroista 9-2.

Toisen erän tavoin myös kolmannen erän ensimmäisestä maalista vastasi Rangersin Atte Silvennoinen. Vieraat yrittivät erässä hakea lisää kavennusosumia, mutta lopulta kiri ei kunnolla käynnistynyt. Erän viimeisen reilun neljän minuutin aikana nähtiin vielä neljä maalia. Niistä kolme syntyi Karhujen toimesta ja vain kerran vierasjoukkue Rangers onnistui maalin teossa. Karhujen päätöserän maaleista vastasivat tyhjiin osunut Juho Myllyharju, Luukas Kivipelto sekä rangaistuslaukauksesta maalin tehnyt Joni Halminen.

- Pelattiin ihan hyvin pallottomana. Kaveri ei pystynyt luomaan paljoa maalipaikkoja viidellä viittä vastaan, kommentoi pelin jälkeen Karhujen päävalmentaja Pekka Nylund.

- Toisessa erässä onnistuttiin sitten käyttämään hyvät vastahyökkäyspaikat hyväksi ja päästiin karkuun. Kolmannessa erässä saatiin lepuutettua pelaajia ja kierrätettyä pelaajia. Junnuille on taas viikonloppuna kuormaa ihan riittävästi tiedossa.

- Hienoa oli, että Luukas sai pari maalia tehtyä. Vertti pelasi myös hyvin puolustuksessa. Kokonaisuudessaan koko joukkue onnistui kyllä hyvin, päättää Nylund.