Karhuille täydellinen vuoden aloitus

Karhuveljien vuosi alkoi kotituplalla. Lauantain ottelun tavoin myös sunnuntaina vierasjoukkue lähti kotimatkalle tyhjin käsin. O2-Jyväskylä kaatui tiukassa ottelussa maalein 6-4.

Ottelun avauserästä muodostui pelin vähämaalisin. Vierasjoukkue lähti otteluun pirteästi ja se siirtyikin ottelussa 1-0 -johtoon reilun viiden peliminuutin jälkeen. Niki Kaurtolan kaukolaukaus yllätti Karhujen maalilla pelanneen Arvid Vonkin. Minuutti avausosuman jälkeen kotijoukkueelle tarjoiltiin tasoitusmahdollisuutta ylivoimalla. Kaarlo Mahlbergin kahden minuutin rangaistuksen aikana Karhut ei kuitenkaan onnistunut yllättämään Henri Tikkasta. Kotiyleisön riemuksi Karhut tasoitti pelin Janne Kuusiluodon toimesta pelin puolenvälin jälkeen. Kuusiluodon maali jäi erän viimeiseksi vaikka isännille tarjoiltiin vielä päätöhetkillä erän toinen ylivoima.

Karhujen Tuomas Huhtala aloitti maalien teon toisessa erässä. Huhtala siirsi Karhut ottelussa 2-1 -johtoon Paavo Kankaanpään hyvästä esityöstä. Kotijoukkueen johto kasvoi kahteen maaliin hieman ennen erän puoliväliä. Illan ensimmäisen maalinsa iskenyt Juuso Ahola ohitti Tikkasen ajassa 28:40. Erän puolessa välissä vierasjoukkue pääsi ylivoimalle, kun Kankaanpäälle tuomittiin kahden minuutin rangaistus. Jäähy ehti vanheta vain 15 sekuntia, kun pallo oli lyötänyt tiensä Karhujen maaliin. Erän päätösnumerot 3-2 ampui Iiro Kinnunen.

Tiukka taisto näytti kääntyvän päätöserän jälkimmäisellä puoliskolla selvästi Karhuille, kun Juuso Ahola ja ensimmäisen Divari-maalinsa iskenyt Vertti Rautava veivät kotijoukkueen 5-2 -johtoon. Vierasjoukkue näytti kuitenkin vaarallisuutensa ja kiri maali kerrallaan kohti isäntiä. Kahdesti ilman maalivahtia osuneen O2:n päätöserän maaleista vastasivat Iiro Kinnunen ja Ilkka Tepponen. Karhut kuitenkin kesti tänään vieraiden kirin ja sitä auttoi vielä viimeisellä minuutilla tuomittu vierasjoukkueen rangaistus. Pelin päätösnumerot iski 12 sekuntia ennen päätössummeria hattutempun iskenyt Juuso Ahola.

- Ei tuo maalinteko ole minun roolini. Kyllä sitä aina hakee hyvää poikkaria silti ja nyt tuli hyvä syöttö Juusolta, kommentoi pelin jälkeen Vertti Rautava.

- Kaksi hyvää peliä on ollut viikonloppuna, jotka ovat olleet todella hyvät voitot joukkueelle, päättää Rautava.