• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Sunnuntaina taistellaan elintärkeistä pisteistä


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen sunnuntainen ottelu NST:tä vastaan on molemmille joukkueille elintärkeä. Joukkueet majailevat sarjataulukossa pisteen erolla sijoilla kymmenen ja yksitoista. Pelin voittava joukkue on askeleen lähempänä pudotuspeliviivaa, häviäjän niskaan puolestaan hengitetään karsijan viivalta.

Sunnuntain ottelu on molemmille joukkueille kauden 20:s ottelu. Samalla joukkueet kohtaavat toisensa tällä kaudella ensimmäistä kertaa. NST:n vierailu Poriin on seuran viimeinen runkosarjan vierailu Urheilutalolla. Ensi kaudesta alkaen Etelä-Karjalan salibandyn lippulaiva kantaa nimeä SaiPa Salibandy.

NST on sarjassa pisteen Karhujen perässä. Pelaamissaan 19 ottelussa joukkue on kerännyt 23 sarjapistettä. Joukkueen heikosti alkanut kausi on kääntynyt voittoisaksi. Joulukuun puolenvälin jälkeen NST on pelannut kaukalossa kahdeksan ottelua. Niistä voittoja on kertynyt viisi ja vain kolmesti lappeenrantalaispelurit ovat poistuneet tappion kanssa kaukalosta.

Lappeenrantalaisten ehdoton syömähammas on ollut läpi kauden kaksikko Juuso Kekki - Samuli Huppunen. Kaksikko miehittää Divarin pistepörssin kärkipaikkoja selvällä erolla perässä tuleviin. Kekki on saalistanut 18 pelaamassaan ottelussa 52 (32+20) tehopistettä ja Huppusen saalis 19 ottelussa on 49 (25+24) tehopistettä. Pistepörssin lisäksi kaksikolla on hallussa myös maalipörssin kärkisijat. Maalilla Petteri Vormisto (11 ottelua 69,00 %) ja Juha Ahtiainen (8 ottelua 69,44 %) ovat jakaneet torjuntavastuun lähes vuorotellen.

NST:lle ottelu on viikonlopun toinen. Joukkue vieraili lauantaina Pirkkalassa, jossa se kohtasi Pirkat lauantaipäivän ottelussa. Kotijoukkue Pirkat voitti tiukan taiston jälkeen NST:n maalein 6-5. Lauantaina joukkueen tehokkaimpina häärivät neljän tehopisteen Jere Niemelä ja kaksi pistettä saalistanut Samuli Huppunen.

Karhuille sunnuntain ottelu on puolestaan viikon ainoa. Edellisenä viikonloppuna joukkue taisteli vajaamiehisenä kahdesti. Lauantaina Pirkat kaatoi Karhut Pirkkalassa maalein 8-4. Sunnuntaina puolestaan kotikaukalossa kaatui SB Vantaa selvin 8-2 -numeroin. Viime viikolla edustuksen kanssa samaan aikaan tärkeistä sarjapisteistä taistellut A-nuorten joukkue lepää tämän viikonlopun omista otteluistaan, joten tärkeistä pisteistä päästään taistelemaan sunnuntaina kynsin ja hampain.

Kotikaukalossa Karhuilla on puolestaan menossa voittoputki. Kauden kolmen ensimmäisen tappiollisen kotiottelun jälkeen Karhut on onnistunut voittamaan Urheilutalolla vastustajansa kuudesti peräjälkeen. Voittoisan kotiputken aikana joukkue on tehnyt 47 maalia (7,8/ottelu) ja samaan aikaan omissa on soinut vain 20 kertaa (3,3/ottelu). 

Porilaisjoukkueen sisäisen pistepörssin kärkeen on noussut Juuso Ahola. Juuso on kerännyt 16 pelaamassaan ottelussa kaikkiaan 38 (21+17) tehopistettä. Aholan takana toiseksi tehokkaimpana pelaajana pisteissä ja maalipörssissä häärii Eero Vanhatalo.

Pelin tiimellyksessä kannattaa muistaa käyttää hyödykseen myös Kahvila Porittaren loistava tarjonta.

Karhujen ja NST välinen mittelö sarjapisteistä alkaa sunnuntaina Porin Urheilutalolla kello 17:00.


Pääsyliput:
Aikuiset 10 € (S-etukortilla/Säästöpankin kortilla 8 €)
Opiskelijat/työttömät/eläkeläiset/varusmiehet/lapset alle 16-v. 5 € (S-etukortilla 4 €)
Lapset alle 7-v. ilmaiseksi

Lipunmyynti avautuu tuntia ennen ottelun alkua. Lipunmyynnissä käytössä nyt myös korttimaksupääte.

Lue myös