NST oli tyly vieras sunnuntaina

Porin Urheilutalolla taisteltiin sunnuntaina tärkeistä sarjapisteistä, kun NST oli saapunut Karhujen vieraaksi. Kotijoukkue joutui pettymään tärkeässä ottelussa, sillä NST vei täydet pisteet mukanaan Lappeenrantaan numeroin 3-7.

Ottelun avauserästä muodostui sunnuntain pelin runsas maalisin. Avausosumaa pääsi juhlimaan vierasjoukkue NST. Pelikellon näyttäessä aikaa 8:40 lappeenrantalaisten Jasu Lind ohitti Karhujen maalilla pelanneen Arvid Vonkin siirretyn rangaistuksen aikana. Karhut onnistui kuittaamaan NST:n avausmaalin reilua minuuttia myöhemmin Eero Vanhatalon tasoittaessa ottelun. Juuso Ahola vei isännät ottelussa johtoon, kun avauserää oli jäljellä reilut kuusi ja puoli minuuttia. Aholan tekemän maalin jälkeen kaukalossa juhli avauserässä vain vierasjoukkue. Reilut minuutti Aholan maalista vieraiden Jere Niemelä tasoitti ottelun. Erän päätöshetkillä NST siirtyi ottelussa 2-3 -vierasjohtoon Arto Vainikaisen ylivoimamaalilla.

Toisessa erässä kaukalossa juhli vain vierasjoukkue. Erän ensimmäistä maalia saatiin odottaa kahdeksannelle peliminuutille. NST:n Samuli Huppunen onnistui siirtämään joukkueensa kahden maalin karkumatkalle. Hetkeä myöhemmin Karhujen Ville Salonen joutui rangaistusaitioon istumaan kahden minuutin jäähyään estämisestä. Karhujen alivoima joutui antautumaan toistamiseen, kun Ville Alkki vei vieraat ottelussa 2-5 -johtoon. Näistä numeroista siirryttiin päätöserään vaikka Karhuilla oli erän lopussa mahdollisuus hakea kavennusta ylivoimalla.

Päätöserässä Karhut lähti ajamaan kiinni NST:n kolmen maalin johtoa. Juuso Ahola onnistuikin erän puolen välin jälkeen kaventamaan johdon kahteen maaliin illan toisella maalillaan. Tähän kuitenkin loppui isäntien juhlat ottelussa. Lopussa Karhut yritti vielä hakea lisäosumia ilman maalivahtia, mutta maalin teossa onnistui vain vieraat. Jere Niemelän ja Arto Vainikaisen illan toiset maalit johdattivat NST:n selvään 3-7 -vierasvoittoon.

Juuso Ahola 2+0
Matti Vapaniemi 0+2
Eero Vanhatalo 1+0
Kalle Santanen 0+1
Arvid Vonk 16 torjuntaa

Karhujen ottelut jatkuvat ensi viikonloppuna Porissa, kun lauantaina vieraaksi saapuu LNM. Sunnuntaina Porissa puolestaan vierailee karsijan paikalla majaileva EV Akatemia.