• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhut matkaa lauantaina Loviisaan


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Divarin ratkaisut ovat käsillä, kun runkosarjaa on jäljellä parisen viikkoa. Porilaisjoukkueella on otteluita jäljellä vielä neljä. Niistä ensimmäinen käydään lauantaina Loviisassa.

Lauantain ottelupari pelaa molemmat tärkeistä sarjapisteistä. Kotijoukkue Loviisan Tor taistelee tiukasti välttääkseen suoran putoajan paikan. Matkaa karsijan paikalle joukkueella on tällä hetkellä kaksi pistettä. Karhut puolestaan yrittää kammeta itseään pudotuspeleihin. Pudotuspeliviiva on Karhujen edellä kahden pisteen päässä.

Joukkueet kohtasivat toisensa marraskuun lopulla Porissa. Tuolloin joukkueet tahkosivat lähes tasatahtiin aina päätöserään asti. Viimeisessä erässä Karhut onnistui iskemään riittävän eron vierasjoukkueeseen ja vei ottelun nimiinsä luvuin 7-4. Pahiten Loviisaa kuritti tehot 4+1 iskenyt Eero Vanhatalo.

Loviisa lähtee lauantain otteluun sarjan jumbosijalta. Joukkue on pelannut sarjassa Karhujen tavoin 22 ottelua. Niistä saaliina on ollut 18 sarjapistettä. Viimeisestä kymmenestä ottelusta joukkue on onnistunut voittamaan vain kaksi. Helmikuun alussa joukkue pelasi edellisen kerran kotikaukalossaan Limingan Niittomiehiä vastaan. Loviisa haastoi hyvin sarjan kärkipään joukkueen, mutta hävisi taiston lopulta rankkareiden jälkeen numeroin 4-5.

Torin tehokkainta osaa on ollut parivaljakko Tatu Könönen - Sami Aalto. Kaksikko erottuu selvästi joukkueen sisäisessä pistepörssissä. Könönen on saalistanut 37 (22+15) ja Aalto 33 (11+22) tehopistettä. Maalilla parivaljakko Henri Haapaniemi (69,66 %) - Riku Ahtiainen (68,45 %) ovat jakaneet torjuntavastuun käytännössä puoliksi.

Karhut lähtee otteluun kahden ottelun voittoputkessa. Helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna joukkue kaatoi kotonaan Limingan Niittomiehet (4-3) ja EV Akatemian (18-2). Viimeisestä kymmenestä pelistä Karhut on voittanut kaikkiaan kuusi.

Porilaisjoukkueen pistekärkinä jatkavat Eero Vanhatalo 41 (25+16) ja Juuso Ahola 40 (23+17) tehopistettä. Kaksikosta Ahola valittiin viime viikolla Divarin tammikuun pelaajaksi.

Lauantain ottelu päättää molempien joukkueiden lähes kaksi viikkoa kestäneen ottelutauon. 

Loviisan ja Karhujen välinen Divaritaisto alkaa lauantaina Loviisan liikuntahallilla kello 17:00. Ottelua voi seurata SolidSportin kautta tai Divarin tulospalvelusta.

Lue myös