Karhujen kausi päättyi vierastappioon

Divarin päätöskierros pelattiin lauantaina. Runkosarjan viimeisen ottelunsa Karhut pelasi Lappeenrannan Urheilutalolla. Kotijoukkue NST karkasi päätöserässä porilaisjoukkueelta 6-4 -kotivoittoon.

Karhut lähti panoksettomaan runkosarjan viimeiseen otteluun vajaamiehisenä, kun A-nuoret taistelivat samaan aikaan tärkeistä sarjapisteistä kotikaukalossa. Avauserässä ei tilastomerkinnöillä juhlittu. Erässä nähtiin kaksi maalia ja kaksi jäähyä. Molemmat tilastomerkinnät menivät tasan joukkueiden nimiin. Maalin teon ottelussa aloitti kotijoukkueen Juuso Kekki, kun peli oli ehtinyt vanheta vain reilut kaksi peliminuuttia. Karhut pääsi pelissä tasoihin viitisen minuuttia myöhemmin Juuso Aholan maalilla. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin tasatilanteesta 1-1.

Kotijoukkue NST joutui aloittamaan toisen erän alivoimalla, kun avausmaalin iskenyt Juuso Kekki sai kahden minuutin rangaistuksen ensimmäisen perän päätössekunnilla. Karhujen Roni Tuomela onnistui ylivoimalla siirtämään Karhut 1-2 -vierasjohtoon. Tuomela onnistui hetkeä myöhemmin lisäämään Karhujen johdon kahteen maaliin. Illan toinen osuma syntyi, kun erää oli pelattu neljä ja puoliminuuttia. Hetki 1-3 -johtomaalin jälkeen Karhujen Matti Vapaniemi joutui rangaistusaitioon. Kotijoukkue NST käytti saamansa ylivoimansa hyödykseen, kun Arto Vainikainen kavensi tilanteeksi 2-3. Reilu minuutti kavennusosumasta Karhut siirtyi toistamiseen kahden maalin johtoon Ville Salosen osumalla. Salosen osuma jäi valitettavasti Karhujen kauden viimeiseksi maaliksi. Toisen erän jälkimmäisen kympin aikana kotijoukkue NST nousi ensin maalin päähän Jere Niemelän maalilla. Niemelä onnistui erän päätöshetkillä toistamiseen ja hän tasoitti pelin, kun erää oli jäljellä reilu minuutti.

Päätöserään lähdettiin tasatilanteesta 4-4. Erässä nähtiin lopulta avauserän tavoin kaksi maalia. Molemmista vastasi kotijoukkue. Ottelun voittomaalin iski erän avausminuuttien aikana Ville Alkki. NST:n Jere Niemelä puolestaan viimeisteli hattutemppunsa, kun peliä oli jäljellä reilut viisi minuuttia. Kotijoukkueen kahden osuman myötä runkosarjan päätösottelu päättyi NST:n 6-4 -kotivoittoon.

Roni Tuomela 2+1
Ville Salonen 1+2
Juuso Ahola 1+0
Kalle Santanen 0+1
Arvid Vonk 15 torjuntaa
Tomi Bergendahl 7 torjuntaa

Karhujen kausi 2019-20 päättyi 26 ottelun jälkeen runkosarjaan. Karhuveljet keräsivät kaikkiaan 33 sarjapistettä ja se oikeutti sijalle yksitoista. Matkaa pudotuspeleihin kertyi lopulta kuusi pistettä.