Karhut kärsi harmittavan jatkoaikatappion Tampereella

Karhujen Divarikausi käynnistyi eilen Tampereella. Kauden avausottelusta tarttui mukaan yksi piste.

Koovee aloitti vahvasti. Kotijoukkueen avausmaali nähtiin ottelun toisella minuutilla ja hetkeä myöhemmin Koovee meni jo 2-0 johtoon. Ajassa 16:15 Karhut teki kuitenkin kavennusmaalin ylivoimalla. Karhujen kauden avausmaalin teki liigakentiltä Divariin paluun tehnyt Tomi Jerkku, Ville Salosen syötöstä. Koovee kuittasi tämän kuitenkin jo reilun minuutin kuluttua, mennen 3-1 johtoon. ”Ekassa erässä oltiin huonosti hereillä. Oltiin aika paljon jäljessä Kooveeta varsinkin jalalla sekä oman maalin edustalla. Koovee pääsi tekemään kaksi maalia ihan maalin edestä, yhden erikoistilannemaalin lisäksi”, analysoi päävalmentaja Pekka Nylund.

Toinen erä aloitettiin tasavajaalla, jonka jälkeen Karhut olivat vielä noin minuutin alivoimalla. Alivoimasta kuitenkin selvittiin, mutta pian sen jälkeen Koovee meni 4-1 johtoon. Toisen erän puolivälissä Karhut heräsi. Juuso Ahola kavensi lukemat 4-2:een Eero Vanhatalon syötöstä. ”Toisen erän alkupuolella tiivistettiin kahteen kenttään ja alettiin saamaan itsekin otetta pelaamisesta. Saatiin myös jalkaa paremmin liikkeelle. Sitä kautta pystyttiin luomaan maalitilanteita aika tasaisesti toisen erän puolen välin jälkeen”, Nylund kertoo.

Kolmannessa erässä Koovee pääsi iskemään ylivoimalla numeroiksi 5-2. Paria minuuttia myöhemmin Tuomas Huhtala kuitenkin kavensi lukemat 5-3:een. Tästä alkoi Karhujen nousu. Ensin avausmaalin parivaljakko Jerkku – Salonen iski taululle lukemiksi 5-4 ja tämän jälkeen Ahola teki tasoitusmaalin Jerkun syötöstä ylivoimalla. ”Kolmannessa erässä jatkettiin siitä, mihin toisessa erässä jäätiin. Huhtalan tekemä kolmas maali oli tärkeä. Koovee joutui ottamaan pari jäähyä ja ylivoimapelin kautta päästiin jatkoajalle”, Nylund kertaa.

Jatkoajalla minuutin pelaamisen jälkeen vastustaja kuitenkin ratkaisi ottelun edukseen. Hieno nousu Karhuilta, mutta valitettavasti se ei ihan voittoon asti riittänyt. ”Vähän harmittavasti vastustaja pääsi tekemään jatkoaikamaalin kulmavapaalyönnistä, hieman meidän omasta nukahduksesta”, Nylund kommentoi. Ottelun onnistujaksi Nylund mainitsee Halmisen Jonin, joka pelasi erittäin pirteästi puolustuksessa. ”Lisäksi hyökkäyspäässä Aholan Juuso sekä Jerkun Tomi pelasivat hyvät pelit, kuten myös Salosen Ville. Alun takaa-ajo aseman jälkeen kuitenkin hyvä esitys ja mukava päästä pelaamaa uudestaan tänään. Teemana on, että jatketaan siitä, mihin eilen jäätiin, tavoitteena lisäpisteet sarjataulukkoon. Vastus on varmasti ihan huippujoukkue tässä sarjassa”, Nylund päättää.