Pisteet lähtivät Turkuun sunnuntaina

Karhut oppi lauantain Koovee pelistä sen, että sunnuntaina oltiin hereillä ottelun alkuvihellyksestä asti. Puoli minuuttia aloituksen jälkeen Karhut pääsee jo koittamaan ylivoimaa. Tämä ei kuitenkaan tuota tulosta. Ensimmäinen erä mennään tasaisesti ilman muita pöytäkirjamerkintöjä.

Ottelun avausmaali nähtiin Karhujen toimesta heti toisen erän alussa. Maalin tekijänä oli Tomi Jerkku ja syötön tähän antoi Juuso Ahola. Seuraavan maalin iskee FBC Turku. Pian tämän jälkeen Karhujen Roni Tuomela saa kahden minuutin jäähyn mailaan lyönnistä. Kun alivoimaa on pelattu minuutin verran, pääsee FBC Turku koittamaan myös rangaistuslaukausta, tässä kuitenkaan onnistumatta. Karhujen Tatu Ruohonen antaa alivoiman lopuksi nätin passin Eero Vanhatalolle, joka ohjaa pallon vastustamattomasti yläkulmaan. Lukemat toiselle erätauolle mentäessä ovat 2-1. ”Pelattiin hiukan käänteisesti lauantaihin verrattuna eli kaksi ekaa erää pelattiin hyvin. Pystyttiin noudattamaan omaa pelitapaa ja puolustettiin hyvin. Tiedettiin aika tarkkaan, mitä Turku tulee yrittämään pallollisessa pelissään”, Karhujen vastuuvalmentaja Pekka Nylund kertoo.

Heti kolmannen erän alkuun Vanhatalo tekee ottelun toisen osumansa, tällä kertaa Juho Myllyharjun syötöstä. Karhujen 3-1 johto kestää viitisen minuuttia, kunnes FBC Turku tulee takaa ohi. Seuraavat kolme maalia on turkulaisten tekemiä ja vielä puoli minuuttia ennen loppua Turku niittaa neljännen peräkkäisen osumansa tyhjään maaliin. Loppunumerot tulostaululla ovat summerin soidessa 3-5. ”Kolmannessa erässä tuli väsy, jota itse osasin jo odottaakin. Ei pystytty enää hyökkäämään juurikaan ja oltiin aikalailla omassa päässä. Lauantainen peli painoi vielä jaloissa, kun pelattiin silloin yli puolet ottelusta kahdella ketjulla. Nytkin mentiin aika pitkälti neljällä pakilla. Kolmannessa erässä tuli pallollisena pari huonoa ratkaisua, josta kaveri pääsi rokottamaan. Vastustajan neljännessä maalissa tuli merkkausvirhe omalla alueella, mikä maksoi myös maalin”, Nylund miettii.

Nylund ei ollut kuitenkaan kovin pettynyt omiensa esitykseen: ”Vähän harmittaa, kun hukattiin kahden maalin johto kolmannessa erässä, mutta tässä tilanteessa se on inhimillistä, kun ottaa rosterin koon ja lauantaisen ottelun rasituksen tason huomioon.” Karhujen maalivahti Arvid Vonk piti joukkuetta pystyssä hienosti läpi ottelun ja saikin ansaitusti ottelun jälkeen Dante Pizza & Barin palkitseman Karhujen nälkäisimmän pelaajan palkinnon. ”Vonk pelasi aivan huippuottelun ja antoi meille mahdollisuuden voittoon. Toinen pirteä ilmestys sunnuntain illassa oli Huhtalan Tuomas, joka piti ja pyöritteli palloa hyvin hyökkäyspäässä”, Nylund kehuu.

”Ensi viikonloppuna lähdetään viettämään Itä-Suomeen yhteistä aikaa vähän reilummin, kun on tiedossa yön yli reissu. Tuosta reissusta on ainoastaan yksi tavoite: kuusi sarjapistettä. Toivottavasti saadaan myös nyt sivussa olleet kolme pelaajaa mukaan rosteriin tuolloin”, Nylund päättää.