Karhujen voittoputki sai jatkoa

Hawks kaatui Porin sunnuntai-illassa lukemin 7-3.

Karhut karkasi ottelun ensimmäisessä erässä jo 4-0 johtoon. Maalinteon aloitti Pääkallo.fi:n arvioima, sarjan toiseksi parhaan laukaisun omaava Tomi Jerkku. Seuraavaksi verkkoa heilutti joukkueen kapteeni Eero Vanhatalo, puolustaja Tatu Ruohosen syötöstä. Kolmannessa maalissa Ruohonen on maalin tekijänä ja syöttäjäksi tähän merkitään Ville Salonen. Aivan ensimmäisen erän lopussa Juuso Ahola pistää vielä pallon verkkoon. Syöttäjänä on jälleen Salonen.

Sama tahti jatkuu Karhuilla toisessa erässä. Tuomas Huhtala ja Janne Kuusiluoto järjestävät seuraavat kaksi maalia. Tilanne on jo 6-0. Tämän jälkeen Hawks pääsee otteluun mukaan tehden seuraavat kolme maalia. Näin ollen Hawks voittaa toisen erän lukemin 2-3.

”Ensimmäinen 30 minuuttia oli aika tasapainosta peliä ja pelattiin niin kuin oltiin suunniteltu. Saatiin tehtyä maaleja aika kivasti ja johdettiin 6-0 peliä. Pelattiin semmoista suhteellisen iloista salibandya, mitä oli tarkoituksenakin lähteä pelaamaan. Tehtiin hyvin töitä kumpaankin suuntaan. Ei ollut pelkästään hyökkäämistä vaan myös puolustettiin silloin, kun täytyi puolustaa”, päävalmentaja Pekka Nylund kertoo. Nylundin mukaan pelistä jäi kuitenkin vähän kaksijakoset fiilikset. ”Toisessa erässä tuli otettua huono jäähy ja kaveri teki ylivoimalla aika nopeasti maalin. Toisen erän lopussa peli sekosi tosi pahasti. Pelaaminen oli hengetöntä ja halutonta, tähänastisen kauden surkeinta räpeltämistä.” Nylund ottaa tämän kuitenkin osittain omaan piikkiinsä, kun ei saanut potkittua porukkaa taistelemaan kentällä kunnolla.

Kolmanteen erään Karhut kuitenkin keräsi itsensä. Vanhatalo näyttää mallia kapteenin tavoin, tehden ajassa 47:59 joukkueelle seitsemännen maalin. Tähän loppuu maalinteko ottelussa. Loppunumeroiksi jäävät siis 7-3 Karhuille.

”Hyvä merkki oli se, että kolmas erä pystyttiin hoitamaan fiksusti ja voitettiin erä 1-0. Pystyttiin tekemään se, mikä vaadittiin eli otettiin kolme pistettä ilman mitään sen suurempia vaikeuksia kolmannessa erässä”, Nylund pohtii.

Ottelussa jaettiin kahden minuutin rangaistuksia Karhuille kolme kappaletta ja Hawksille neljä. Karhut saivat hyödynnettyä ylivoiman kaksi kertaa ja Hawks kerran, maalin arvoisesti. Nylund oli tyytyväinen hyökkäyspään erikoistilannepelaamiseen. ”Positiivista oli, että saatiin vähän enemmän ylivoimaa, mitä ollaan saatu viime peleissä ja pystyttiin pari ylivoimamaaliakin tekemään.”

”Kakkoskenttä oli kokonaisuudessaan hyvä. Erityisesti Kuusiluodon Jannelta oli tosi hyvä peli. Janne pelasi sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan hyvin ja jalka liikkui tosi hyvin. Huhtalasta voi sanoa aika lailla samat sanat. Hän teki myös puolustussuuntaan kovasti töitä. Jerkku pystyi pelaamaan hyvin poikien kanssa. Ketju olisi voinut tehdä muutaman maalin enemmänkin. Myös kokeneet puolustajat Kalle Santanen ja Tatu Ruohonen pelasivat kummatkin vahvan pelin. Kalle oli ehdottomasti meidän paras puolustaja ottelussa”, Nylund miettii. Dante Pizza & Barin palkitseman Karhujen nälkäisimmän pelaajan palkinnon sunnuntaina sai Eero Vanhatalo. Pramea Hair Designin palkinnon puolestaan sai läpi ottelun hyviä otteita esittänyt Kalle Santanen.

Nylund antaa kehuja myös A-juniori-ikäiselle Paavo Järvelle, joka pelasi ensimmäisen Divaripelinsä. ”Paavolla oli ennakkoluuloton asenne ja hän lähti pelaamaan peliä juuri niin kuin pitääkin. Kentälle ei lähdetä kattelemaan, vaan sinne mennään pelaamaan. Tämä toteutui hyvin Paavon pelissä”, Nylund päättää.

Karhuilla on nyt hieman taukoa peleistä ja seuraava ottelu on kahden viikon päästä Helsingissä M-Teamin vieraana. Kuun vaihteessa on luvassa tuplaviikonloppu Porissa, mikäli korona ei sekoita enempää otteluohjelmaa. ”Tällä viikolla vedetään hiukan fysiikkapainotteisesti, kun ei ole pelejä viikonloppuna. Ensi viikolla sitten taas painotetaan harjoittelua enemmän lajiin”, Nylund pohtii tulevaa.