Karhuilla voitokas viikonloppu

Kuva: Väinö Leppänen

Karhut matkasi viikonlopun aikana aina Helsingistä Kempeleelle Divarin ja Cupin merkeissä. Karhuveljet käänsivät kummastakin ottelusta tiukat maalin voitot itselleen.

LA 24.10.2020 M-TEAM – KARHUT (DIVARI):

Lauantaina Karhulauma matkasi Divarin kärkijoukkue M-Teamin vieraaksi Ruskeasuolle. Ruskeasuo on ollut Karhuille perinteisesti melko hankala paikka. Karhut sai otteluun kuitenkin pirteän alun ja pääsi rokottamaan
Paavo Järven hyökkäysalueen syötön katkon jälkeen lukemiksi 0-1, Jankke Virtalan toimittaessa pallon verkon perukoille. Syöttöpiste oli Järven ensimmäinen piste Divarissa. Karhujen hyvä avauserä sai kuitenkin synkän lopun M-Teamin tasoittaessa vain kolme sekuntia ennen erän loppua, Karhujen merkkausvirheestä.

Toisen erän alku oli hieman nihkeä, mutta sen jälkeen Karhut pelasi vahvaa peliä luoden erässä tukun maalipaikkoja. Karhukapteeni Eero Vanhatalo teki Karhujen erän kummatkin maalit. Ensimmäisessä maalissa Eero toimitti Ville Salosen laukauksesta tulleen irtopallon maaliin. Toiseen maaliin Roni Tuomela tarjoili maukkaan poikkisyötön suorasta hyökkäyksestä, josta Vanhatalo latasi erän toisen maalinsa. Tämä maali jäi aikakirjoihin Tuomelan tekemänä ja Vanhatalon syöttämänä, mutta todellisuudessa roolit olivat siis toisin päin. Karhut kolisteli toisessa erässä maalirautoja oikein urakalla. Pallo kävi M-Teamin maalin raudoissa kaikkiaan neljä kertaa. Arvid Vonk karhumaalilla pelasi varman 0-erän torjuen kotijoukkueen laukaukset eleettömän varmasti. ”Toinen erä oli meiltä ottelun paras erä. Harmi, ettei tehty enempää maaleja erässä, jotta oltaisi saatu kolmanteen erään hiukan isompi kaula”, miettii Karhujen pääkäskijä Pekka Nylund.

Kolmannessa erässä Karhut aloitti jälleen maalinteon. Juho Myllyharju pyöräytti 4-1 lukemat rystyltä vahvan päätypelin päätteeksi (syöttäjänä Tomi Jerkku). Erän loppupuolella Karhupelaajat jäähyilivät M-Teamin mukaan pistetaistoon. M-Team sai 3-4 kavennuksen, kun kolmatta erää oli vajaa minuutti jäljellä. Karhut otti kuitenkin tärkeän kolmen pisteen voiton sarjakärjestä. ”Kolmannen erän puoliväliin asti pelattiin aika tasapainoisesti ja järkevästi. Lopussa otettiin hiukan kaveria mukaan peliin”, Nylund kertoo. Nylund oli myös hieman erimieltä jäähyistä, joita Karhuille jaettiin ottelun loppupuolella. ”Tuomarityöskentely oli vähän kyseenalaista ottelun ratkaisuhetkillä”, Nylund jatkaa.

”Hyvää tasapainoista pelaamista meiltä oikeastaan aina viimeiselle kympille asti. Hallittiin peliä, mutta lopussa kaverin vaaralliseksi tiedetty ylivoima aiheutti jännitystä. Hyvin kestettiin kuitenkin loppuun asti. Positiivinen fiilis jäi pelistä”, kommentoi Nylund. Vanhatalon Eero oli tosi pirteällä pelipäällä. Ehdottomasti meidän paras kenttäpelaaja ottelussa. Järven Paavo pelasi myös loistavan pelin ja sai pistetilin auki Divarissa. Paavon pelaaminen oli tosi kypsää pallollisena. Janken ja Myllyn avausmaalit tälle kaudelle oli hieno juttu myös. Meidän puolustuspeli oli konaisuudessaan onnistunutta ja Vonk pelasi taas huippupelin ja oli totutun varma uunissa. Varsinkin ottelun lopussa, hän takasi voiton meille”, jatkaa Nylund. Lisäksi Nylund nostaa Järvenpään Nikon esille. ”Pelasi hyvän pelin kolmoskentässä", Nylund päättää.

SU 25.10.2020 SSRA – KARHUT (SUOMENCUP):

Karhut tuli Helsingin pelin jälkeen nukkumaan yönsä Poriin ja jatkoi sunnuntaina matkaa pohjoiseen. Pohjois-Suomessa, tarkemmin Kempeleessä, Karhut sai Cupissa vastaansa SSRA:n. Pelistä osattiin odottaa vaikeaa, sillä Karhut olivat matkassa vain 12 kenttäpelaajan voimin. Kokoonpanoa täydensi B-juniori-ikäinen
Riku Rajala, joka debytoi edustuksessa.

Karhut siirtyi ottelun alkupuolella 0-1 johtoon
Roni Tuomelan maalilla. Tämän jälkeen otteluisännät ottivat pelin komentoonsa, johtaen peliä aina kolmannen erän puoliväliin asti. Karhujen peli ei ollut erityisen hyvin jengoillaan missään vaiheessa ottelua. Yritteliäs kotijoukkue aiheutti jatkuvasti vaikeuksia Karhuille. Ottelun loppupuolella Karhut kuitenkin pystyi kääntämään ottelun edukseen erikoistilanteiden kautta. Karhut rokotti ensin kaksi kertaa ylivoimalla Tomi Jerkun toimesta. Seuraavaksi Niko Järvenpää karkasi alivoimalla maalintekoon maalivahti Bergendahlin loistavasta heitosta. Järvenpään tasoitusmaali olikin ottelussa jonkinlainen kulminaatiopiste, jonka jälkeen Karhut paransi otteitaan. Myllyharju vei Karhut ensin 6-7 johtoon ja Henry Stenfors lisäsi hetken päästä Karhujen johdon kahteen maaliin. Ottelun viime sekunneilla SSRA sai vielä kavennuksen 7-8:aan.

"Cupin pelaaminen näissä vallitsevissa korona-olosuhteissa tuntuu kyllä täysin järjenvastaiselta. Peli ei meidän näkökulmasta oikein missään vaiheessa saanut spektaakkelimaisia mittasuhteita. Vastustaja pelasi periksiantamatonta salibandyä ja pisti meidät todella tiukoille, kaikki kunnia heille", kommentoi bussista tavoitettu Nylund.

Karhujen pelit Divarissa jatkuvat kotituplalla ensi viikonloppuna. Lauantaina 31.10. klo 14.00 vieraaksi saapuu ÅIF ja sunnuntaina 1.11. Karhut saa vastaansa Pirkat klo 16.00.