Karhut pelasi itsensä Divarin kärkeen

Kuten ennakoitiin, viikonloppu oli vähämaalinen. Lauantaina ÅIF kaatui lukemin 5-1. Sunnuntaina puolestaan Pirkat joutuivat poistumaan Porin Urheilutalolta jatkoaikatappio niskassaan. Karhut oli parempi lukemin 3-2.

KARHUT - ÅIF

Ottelun alku oli tarkkaa pelaamista puolin ja toisin. Karhut hyödynsi kuitenkin ensimmäisen erän puolessa välissä ylivoimansa tehden erän ainoan maalin. Juuso Ahola merkittiin maalin tekijäksi ja Tomi Jerkku sai tähän syöttöpisteen. ÅIF saa seuraavan jäähynsä ensimmäisen erän loppupuolella. Erätauolla sovitut kuviot saadaan kuntoon ja Karhut hyödyntää tämänkin ylivoiman mennen 2-0 johtoon ajassa 20:29. Tekijänä Jerkku ja syöttäjänä Kalle Santanen. Toisessa erässä nähdään vielä kaksi kotijoukkueen maalia. Ensimmäisessä tekijänä jälleen Jerkku ja syöttäjänä Juho Myllyharju. Jälkimmäisessä sama parivaljakko vaihtaa rooleja. Näin ollen kolmanteen erään lähdettiin Karhujen 4-0 johtoasemassa.

Kolmannen erän loppupuolella, 3 vs. 4 erikoistilanteessa, vastustaja vie erinomaisesti pelanneen Karhujen maalivahti Arvid Vonkin nollapelin. Tilanne on 4-1. Minuuttia myöhemmin Juuso Ahola kuittaa tämän tasavajaalla Henry Stenforsin syötöstä. Tulostaululla on 60 minuutin jälkeen lukemat 5-1.

Karhujen valmentaja Jani Rajala oli hyvillä fiiliksillä ottelun jälkeen: ”Pelattiin hyvä 60-minuuttinen. Peli oli meidän hallussa lähes koko ajan. Vaikka kentät on koko ajan vaihdelleet ja oltu vähän kipeänä ja loukissa, niin ollaan silti pystytty pelaamaan aika hyvin ja ehjästi viimeiset pelit. Jos päästetään yksi maali omiin, niin se kertoo siitä, että puolustaminen sekä koko pelaaminen on hyvällä tasolla.”

Jerkulta ottelu oli vahva esitys. Hän oli mukana neljässä ensimmäisessä maalissa. Näin ollen Dante Pizza & Barin palkitsema Karhujen nälkäisin pelaaja- palkinto meni Tompalle.

KARHUT - PIRKAT

Myöskään sunnuntain pelissä ei maalijuhlia nähty. Pirkat meni vajaan kuuden minuutin pelaamisen jälkeen 0-1 johtoon ylivoimalla. Toisessa erässä molemmat joukkueet tekevät yhden maalin. Ensin Pirkat tekee alivoimalla 0-2 osuman. Erän loppupuolella Juho Myllyharju ujuttaa pallon vanhanaikaisella sisään. Kolmannen erän alkupuolella kapteeni Eero Vanhatalo tasoittaa pelin 2-2:een Juuso Aholan syötöstä. Tämän jälkeen Pirkat pääsevät koittamaan rangaistuslaukausta kahteenkin otteeseen, niissä kuitenkaan onnistumatta.

Jatkoaika alkaa Karhujen ylivoimalla. Kun Pirkkojen kolmannen erän lopussa saama jäähy on ohi, tulee heille melkein heti perään seuraava kakkonen. Ylivoima ei kuitenkaan tuota tulosta. Karhut pääsi koko pelin aikana koittamaan ylivoimaa viisi kertaa, kuitenkaan kertaakaan siinä onnistumatta. Jatkoajalla ei maaleja nähdä, joten ottelu venyy rangaistuslaukauskilpailuun.

Ottelu ratkesi neljännen parin jälkeen, kun Karhuista oli jo onnistunut Jerkku ja Ahola tekemään häkit ja vastustaja oli saanut yhden onnistumisen. Eero Vanhatalo iskee ratkaisevan osuman verkkoon ja vastaavasti Pirkat ei pysty omaa tilaisuuttaan hyödyntämään. Karhut vei siis rankkarit 3-1 ja koko ottelun 3-2. Näin ollen kaksi sarjapistettä jää Poriin, yhden pisteen lähtiessä Pirkkalaan.

”Ottelu oli tapahtumarikas ja varmasti yleisölle mieluisa. Vähintäänkin ansaittu kahden pisteen voitto. Kaverin maalivahti oli todella hyvä ja piti vieraat pelissä mukana loppuun asti. Tällä hetkellä joukkueessa on hyvä meininki päällä, puolustetaan tiukasti ja luodaan hyvällä prosentilla maalintekopaikkoja. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin", kertoo Rajala.

Dante Pizza & Bar palkitsi Karhujen nälkäisimpänä pelaajana Arvid Vonkin. Vonk pelasi huippuottelun torjuen varsinaisella peliajalla mm. kaksi rangaistuslaukausta ja rangaistuslaukauskilpailussa vastustaja onnistui saamaan pallon Vonkin taakse vain kerran.

Karhut nousivat viikonlopun voitoillaan sarjan kärkeen. Pelatut ottelumäärät vaihtelevat hieman, joten täysin vertailukelpoinen sarjataulukko ei tällä hetkellä ole. Karhuilla on viikon sisään neljä peliä, joista seuraava on huomenna tiistaina 3.11. Suomen Cupin otteluun Porin Urheilutalolle saapuu liigajoukkue Nurmon Jymy. Ottelu alkaa klo 18:30. Tervetuloa kannustamaan Karhut voittoon!