Karhuille niukka voitto vuoden viimeisestä kotipelistä

Ilman yleisöä pelattu kamppailu Karhujen ja Rangersin välillä perjantai-iltana päättyi Karhujen 7-6 voittoon.

Kun ensimmäistä erää oli pelattu kymmenen minuuttia, Karhujen Juho Myllyharju vei joukkueensa 1-0 johtoon (syöttäjänä Eero Vanhatalo). Alle minuutti myöhemmin Tomi Jerkku laittoi lukemat 2-0:aan (syöttäjänä Juuso Ahola). Seuraavan maalin iski Rangers. Minuutti tästä, Vanhatalo vei Karhut 3-1 johtoon (syöttäjänä Tatu Ruohonen). Parivaljakko Myllyharju-Vanhatalo teki ensimmäiseen erään vielä illan toisen osumansa ja vei Karhut erätauolle lukemin 4-1.

Karhujen valmentaja Pekka Nylund oli tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen ensimmäisessä erässä. ”Ensimmäinen erä oli meiltä oikein hyvä. Saatiin hyvä alku otteluun. Yleisön poissaolosta johtuen, oli tärkeää saada alku hyväksi ja saatiinkin aika aktiivinen ote peliin. Pystyttiin luomaan tosi paljon maalipaikkoja ja kaveri oli aikalailla altavastaajana.”

Toisessa erässä mentiin vuorotahtiin. Rangers aloitti maalinteon, mutta parivaljakko Jerkku-Ahola teki myös illan toisen osumansa ja kuittasi tilanteeksi 5-2. Seuraavana oli vuorossa Rangersin maali, jonka jälkeen oli taas Karhujen vuoro. Tuomas Huhtala laittoi kaimansa Puiston syötöstä taululle lukemat 6-3. Viisi sekuntia myöhemmin Rangers kuitenkin kavensi tilanteen 6-4:ään.

”Toisessa erässä vieläkin hallittiin peliä, mutta vapaalyöntien puolustaminen oli aika huonoa. Vastustajan kolme maalia erässä tuli kaikki jonkinlaisista vapaalyönneistä. Toisessa erässä oli meillä kyllä ongelmia ja tuli junnumaisia virheitä. Kuitenkin pystyttiin kaksi maalia tekemään erässä, että sinänsä ihan hyvä ja paikkoja oli useampaankin”, Nylund muistelee.

Karhujen kolmannen erän ainoa maali oli Puiston käsialaa (syöttäjänä Kuusiluoto). Rangers teki erässä kaksi maalia, mutta ei onnistunut tasoittamaan ottelua lopun painostuksesta huolimatta. Näin ollen pisteet jäivät Poriin.

”Kolmannessa erässä vähän sama kaava jatkui. Pystyttiin luomaan paikkoja ja yksi tolppakin siinä taisi kilahtaa ja kerran laitettiin tyhjästä maalista ohi. Kaveri pelasi semmoista salibandya, mitä häviöllä olevan joukkueen pitääkin pelata. Yksinkertaista peliä ja palloa toimitettiin maalille. Kaveria tietysti hiukan auttoi se, kun viimeisellä 15 minuutilla ottelussa ei ollut enää minkäännäköisiä sääntöjä. Tuomarilinja oli todella outo. Oltaisi voitu kuluissa säästää nyt, kun ei ollut yleisöäkään ja jättää tuomaritkin kotiin. Olisi voinut toimitsijat viheltää erätauot ja maalit siitä toimitsijapöydältä, kun ei siellä mitään muuta vihelletty enää. Peli meni vähän pystypainiksi eikä siinä touhussa ollut oikein enää mitään järkeä”, miettii Nylund.

”Pääasia oli se, että voitettiin. Vanhatalon Eero oli hyvä kuten myös Rautavan Vertti pelasi hyvän pelin. Ahola oli myös hyvä ja Salosen Ville, vaikka ei tehopisteitä tehnytkään. Ville pelasi tosi vahvasti kahteen suuntaan. Puisto ja Huhtala olivat pirteitä, vaikka kummallakin oli toista kuukautta pelitaukoa. Tosi positiivinen esitys molemmilta”, päättää Nylund. Dante Pizza & Barin palkitseman Karhujen nälkäisimmän pelaajan palkinnon sai Tatu Ruohonen. Pramea Hair Designin palkitsema tyylikkäimmin pelannut pelaaja oli Tuomas Puisto.

Karhuilla on vielä kaksi vieraspeliä ennen joulua. Tiistaina joukkue matkustaa Pirkkojen vieraaksi Pirkkalaan ja sunnuntaina O2:n vieraaksi Jyväskylään.