Pirkkalasta vierasvoitto Karhuille

Karhut haki pisteet Pirkoilta tiistai-iltana. Pirkat pääsi otteluun mukaan vasta kolmannessa erässä, mutta ottelu päättyi kuitenkin 5-9 Karhujen eduksi.

Karhut vei peliä kaksi ensimmäistä erää ja takoi maaleja tasaiseen tahtiin. Ajassa 1:41 Aatu Tommila vie Karhut 1-0 johtoon (syöttäjänä Tomi Jerkku). Seuraavaksi kello pysähtyy aikaan 4:16. Tekijänä Aapo Tamminen ja syöttäjänä Tommila. Erän loppupuolella Tuomas Huhtala rankaisee vastustajan pakin huonosta syötöstä ottelukellon näyttäen tasan 18:00. Noin minuutti myöhemmin Vertti Rautava niittaa Juho Myllyharjun hienosta esityöstä erän loppulukemiksi 4-0 Karhuille. Karhut hallitsee myös toista erää, mutta vastustaja tehosti puolustustaan ja erässä nähdään vain yksi Karhujen maali. Ajassa 37:23 Eero Vanhatalo laittaa Tatu Ruohosen syötöstä pallon ohi vastustajan häkkärin.

”Oli kauden parhaat 40 minuuttia. Varsinkin ensimmäinen erä oltiin tosi hyvin pelin päällä. Pelattiin semmoista salibandya, mitä vähän itse olen kaivannut eli pystyttiin kääntämään peliä tosi nopeasti ja saatiin selkeitä, hyviä vastahyökkäyspaikkoja sekä puolustettiin tiiviisti. Ekassa erässä Arvidilla taisi olla kaksi torjuntaa, joka kertoo aika paljon erän luonteesta. Pelattiin kauden parasta salibandya eka erä. Oli tosi tasapainosta pelaamista ja saatiin paljon ylivoimahyökkäyksiä käännettyä. Ekassa erässä Pirkat ei ollut kauhean hyvällä jalalla. Toisessa erässä Pirkat paransi peliään, mutta meillä pysyi oman pelin taso kuitenkin aika hyvänä. Voitettiin erä 1-0, mutta siinä olisi ollut kyllä vähän enempäänkin paikkoja. Pystyttiin myös pitämään Pirkat aika pitkälti pois maalipaikoilta”, kertaa valmentaja Pekka Nylund kahden ensimmäisen erän tapahtumia.

Kolmannessa erässä Pirkat tuli vahvasti mukaan peliin. Toisen erän lopussa Tomi Jerkku otti jäähyn korkeasta mailasta, jonka Pirkat hyödynsi kolmannen erän alussa. Tilanne kaventuu siis 5-1:een. Ajassa 42:21 Ville Salonen vie Karhut 6-1 johtoon karvauksen päätteeksi. 15 sekuntia myöhemmin Pirkat kuitenkin kuittaa tämän. Myös seuraava maali on Pirkkojen käsialaa, joten tilanne on 6-3. Myllyharju lisää hienolla yksilösuorituksellaan Karhujen etumatkaa ajassa 50:09, mutta vain neljä sekuntia myöhemmin Pirkat kuittaa tämän ja lukemiksi taululle merkitään 7-4. Puoli minuuttia tästä, Pirkat tulee jo kahden maalin päähän (7-5). Hetkeen ei tämän jälkeen maaleja nähdä, mutta Pirkat yrittää vimmatusti kaventaa tilannetta kuudella kenttäpelaajalla. Ajassa 58:58 Karhujen Jerkku laittaa pallon nätisti kuitenkin tyhjään maaliin Tuomas Puiston syötöstä. Kapteeni Vanhatalo pistää vielä ottelun lopuksi, ajassa 59:49 ottelun lopulliset lukemat 9-5:een (syöttäjänä Salonen).

”Kolmannessa erässä ehkä tuli vähän sellainen, kun johdat peliä aika monella maalilla, niin kaikki haluaa nimen tilastoihin. Tuli vähän semmoista ylihyökkäämistä. Lähdettiin hyökkäämään ennen, kun omalla joukkueella oli pallo. Otettiin vähän turhaan sitä kautta Pirkat peliin mukaan. Onneksi kuitenkin taas pystyttiin viimeinen kymppi hoitamaan aika tyylikkäästi, ettei siinä loppuen lopuksi ollut mitään suurempaa hätää. Lopussa päästiin vielä vähän kaunistelemaan lukemia”, Nylund pohtii.

Karhut nousi voitollaan sarjan kärkeen. Tosin FBC Turulla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. ”Meidän ykköskenttä pelasi hyvin. Jäivät neljä plussan puolelle ja taisi joka mies saada myös tehopistemerkintöjä. Tosi hyvä peli heiltä. Huhtalan Tuomas pelasi tänään loistavan pelin. Hän veti ihan valtavan hienon pelin kahteen suuntaan. Peitti varmaan semmoisen kymmenkunta laukausta ja riisti palloa ja teki maalinkin. Kukaan ei mitenkään epäonnistunut, kaikilta pelaajilta hyvä esitys”, kiittelee Nylund joukkuettaan.

Ottelu jäi Karhujen vuoden viimeiseksi, sillä O2-Jyväskylä on asetettu koronakaranteeniin altistumisen vuoksi. Heti alkuvuodesta päästään kuitenkin taas tositoimiin. 2.1.2021 Karhut kohtaa Sipoossa ÅIF:n.