Karhut toi mukanaan Pohjois-Suomesta kolme sarjapistettä

Karhujen hyvä vire jatkui lauantaina Kempeleessä. LNM kaatui lukemin 3-5.

Karhut aloitti jälleen vahvasti. Kun ottelua on ehditty pelata vasta viisi sekuntia, Juho Myllyharju pistää pallon verkkoon. Syöttöpisteen tähän saa Henry Stenfors. Erän puolivälissä Niittarit kuitenkin tasoittaa pelin rangaistuslaukauksesta. Erätauolle poistutaan lukemissa 1-1.

Karhujen pääkäskijä Pekka Nylundin mietteet ottelun ensimmäisestä erästä: ”Tehtiin heti viiden sekunnin pelin jälkeen maali ottelun ensimmäisellä laukauksella, joten saatiin tosi hyvä alku. Meidän peli oli koko erässä kuitenkin pallollisena passiivista ja varovaista. Pallo oli aina liian kauan yhden pelaajan lavassa eikä pallo oikein lähtenyt liikkeelle eikä myöskään miehet. Ei uskallettu oikein tehdä niitä juttuja, mitä oli etukäteen sovittu. Oli vähän huono ensimmäinen erä siinä mielessä. Suhteellisen hyvin pystyttiin kuitenkin puolustamaan. Muutaman vastahyökkäyksen Liminka sai, mutta ei ehkä 5 vs. 5 pelissä mitään varsinaisia avopaikkoja. Vastustaja ampui kyllä aika hanakasti ja saivat paljon palloa maalille. Tietyllä tapaa pystyttiin pitämään vastustaja kuitenkin pois niistä parhaista sektoreista.”

Toisen erän alkuun Myllyharju iski toisen osumansa maalinedusvaparista. Vaparin antajana oli Ville Salonen. Paavo Järven ottaessa jäähyn mailaan lyönnistä, LNM kaventaa tilanteen 2-2:een. Tämän jälkeen Niittomiehet jäähyilevät tuplasti. Viidellä kolmea vastaan pelattaessa, Karhujen Tomi Jerkku laittaa totutusti bravuurinsa sisään. Syöttöpisteen pöytäkirjaan merkkauttaa tähän illan kuumin Karhu Myllyharju (pisteiden valossa). Erän lopuksi Jerkku tekee vielä illan toisen osumansa. Karhut vie erän siis nimiinsä lukemin 1-3.

”Toisessa erässä oli vähän sama juttu kuin ensimmäisessä. Ei oltu pallollisena mitenkään erikoisen hyviä, pari tilannetta siinä pystyttiin luomaan. Ottelussa kumpikin joukkue teki maaleja paljon erikoistilanteista. Kaveri joutui siinä ottamaan kaksi jäähyä yhtä aikaa, niin päästiin viis kolmosella johtoon ja erän loppupuolella painettiin peli neljään kahteen”, kertaa Nylund toista erää.

Kolmanteen erään lähdetään 2-4 tilanteesta. Erän puolivälin jälkeen Eero Vanhatalo siirtää lukemat taululla 2-5:een (syöttäjänä Tuomas Puisto). 14 sekuntia ennen loppua LNM kaventaa vielä lukemia ilman maalivahtia. Ottelu päättyy Patasydämen soidessa lukemiin 3-5.

”Päästiin kolmanteen erään parin maalin johdossa. Kolmannessa erässä pelattiin parasta salibandyä ja pelattiin aika järkevästi siinä johtoasemassa. Pystyttiin pitämään palloa ja vähän tiivistettiin, pelattiin erä neljällä pakilla. Puolustajat pääsivät selkeästi paremmin peliin sisään ja pallo lähti paremmin liikkeelle. Kolmas erä oli ehdottomasti se meidän paras erä, vaikka siinä ei tehty kuin yksi maali. Viisi kaksi johtoon päästiin erän puolen välin jälkeen. Ihan viimeisellä puolella minuutilla kaveri pääsi kaventamaan kuudella viittä vastaan viiteen kolmeen, mutta se oli enää semmoinen hyvin kosmeettinen kavennus”, kuvailee Nylund kolmannen erän tapahtumia.

Jerkku pelasi ihan kauden parhaita pelejään. Hän pelasi kahteen suuntaan tosi hyvin. Teki pari maalia ja muutenkin oli tosi vahva esitys häneltä ja oli pallollisena meidän parhaita pelaajia. Santasen Kalle varsinkin kolmannessa erässä pelasi ihan huikeasti. Oli tosi hyvä sitten, kun tiivistettiin. Kallelle selkeästi sopii se, että pelataan neljällä puolustajalla, että pääsee paremmin pelirytmiin. Samalla lailla Myllyharju teki pari maalia ja pelasi hänkin kahteen suuntaan tosi hyvän pelin kaiken kaikkiaan. Tappoi vähän alivoimaakin, kun sitä tarvittiin. Malissa vuorostaan Bertsa pelasi loisto ottelun. Oikeastaan yhtään semmoista rehellistä 5-5 maalia hän ei päästänyt. Yksi meni rankkarista, yksi ylivoimalla ja yksi kuusvitosella. Ja parikymmentä torjuntaa siihen vielä päälle. Oli kyllä Bertsalta erittäin hyvä peli. Vaikka oli kokonaisuudessaan ehkä vähän sellainen nihkeä esitys, niin oli tärkeää, että otettiin se kolme pistettä. Liminkaan ei ole koskaan helppo reissua tehdä”, päättää Nylund.

Karhujen ottelut jatkuvat Porissa ensi lauantaina. Vastassa on tuolloin SB Vantaa. Ottelu pelataan ilman katsojia!