Karhut hallitsi viikonloppuna kotikentällään

Karhut vei viime viikonlopun molemmat pelit selkein numeroin. Lauantaina Josba kaatui lukemin 10-2 ja sunnuntaina oli EV Akatemian vuoro poistua Urheilutalolta suurinumeroinen tappio niskassaan. Karhut vei ottelun lukemin 13-1. Karhut varmisti voittojen myötä sijoituksensa runkosarjassa kahden parhaan joukossa.

LA 13.2.2021 KARHUT – JOSBA:

Karhut aloitti maalinteon ajassa 3:43, tekijänä Eero Vanhatalo ja syöttäjänä Juho Myllyharju. Ensimmäisen erän loppupuolella Tomi Jerkku käy laittamassa rankkarin sisään ja erätauolle lähdetään Karhujen 2-0 johtoasemassa.

”Pelattiin ihan ok eka erä. Hiukan omassa pallollisessa pelissä näkyi se, että alla oli vähän pidempi tauko peleistä. Pari kertaa hukkailtiin palloa vähän puolihuolimattomasti keskialueella. Ensimmäinen maali oli ihan komea vastahyökkäysmaali ja toinen maali tuli aikalailla erän viimisillä kymmenillä sekunneilla rankkarista. Saatiin siihen sellainen hyvä ns. koppimaali erän loppuun. Josba taisi yhden ylivoiman saada ekaan erään, mutta ei kyllä kauheasti pystynyt palloa meidän maalille toimittamaan. Puolustettiin ja pelattiin pallotonta peliä tosi hyvin”, kertaa valmentaja Pekka Nylund lauantain pelin ensimmäistä erää.

Toisessa erässä Karhut menee menojaan. Ajassa 25:34 Myllyharju maalaa Ville Salosen syötöstä lukemat 3-0:aan. Ajassa 28:00 Jerkku pääsee koittamaan illan toista rankkaria, mutta tällä kertaa pallo ei löydy verkosta. Karhujen neljäs maali on Paavo Kankaanpään tekemä, johon passin antaa Janne Kuusiluoto. Seuraavan tekee erän puolivälissä Jerkku, Tuomas Puiston syötöstä. Ajassa 33:00 Paavo Järvi tekee Divariuransa ensimmäisen maalin vieden Karhut jo 6-0 johtoon (syöttäjänä Tuomas Huhtala). Seuraavaksi Josba tekee ottelun avausmaalinsa ajassa 35:57. Karhut tekee tämän jälkeen toiseen erään vielä kaksi osumaa. Ensimmäisen laittaa sisään Aatu Tommila (ei syöttäjää) ja toisen Myllyharju (Kalle Santanen). Toinen erä menee Karhuille siis lukemin 6-1 ja numerot taululla kahden erän jälkeen ovat jo 8-1.

Nylund oli toiseen erään tyytyväinen. ”Toisessa erässä pystyttiin parantamaan pallollista tekemistä ja voitettiin erä 6-1. Se oli pelin parasta osaa, siinä pelattiin tasapainosta peliä.”

Kolmas erä mennään taas vähän maltillisemmin. Karhujen Jerkku viimeistelee hatun ajassa 43:40 (syöttäjänä Huhtala). Erän puolivälin paikkeilla Josba tekee illan toisen osumansa kaventaen tilanteeksi 9-2. Lopussa Santanen niittaa vielä lukemat 10-2:een Salosen syötöstä. Tämäkin erä meni siis Karhuille lukemin 2-1.

”Kolmanteen erään otettiin penkiltä miehiä mukaan, kun Lundgren ja Stena tuli pelaamaan. Josba koitti erän alussa vähän nostaa karvausta, mutta saatiin siinäkin sitten kuitenkin ne maalit itse tehtyä. Josba kavensi jossain vaiheessa, mutta se kuitattiin melkein heti seuraavalla vaihtokierroksella. Erä oli vähän semmoista pelailua tietyllä tapaa. Tiedettiin, että sunnuntaina pelataan, niin ehkä hiukan säästöliekillä meni se loppu. Aika selvästi pystyttiin kuitenkin voittamaan”, Nylund pohtii.

SU 14.2.2021 KARHUT – EV AKATEMIA:

Karhut aloitti sunnuntaina vahvasti. Ajassa 2:53 Kapteeni Eero Vanhatalo tekee ottelun avausmaalin Kalle Santasen syötöstä. Tämä Santasen syöttöpiste oli hänen sadas tehopisteensä Divarissa! Seuraavaksi Juuso Ahola maalaa Janne Kuusiluodon esityöstä. 3-0 osuma nähdään ylivoimalla. Tekijänä jälleen Vanhatalo, syöttäjänä Juho Myllyharju. Kuusiluoto vie erän puolivälin paikkeilla Karhut 4-0 johtoon Paavo Kankaanpään passista. Seuraava maali on Tomi Jerkun, johon syötön antaa Tuomas Huhtala. Ajassa 16:22 EV Akatemia kaventaa erän ja koko ottelun ainoaksi jääneellä osumallaan tilanteen 5-1:een. Erän loppupuolella Vanhatalo tekee vielä hatun täyteen Ville Salosen syöttäessä. Pukukoppeihin poistutaan lukemissa 6-1.

Pekka Nylundin kommentit ottelun ensimmäisestä erästä: ”Oli tiedossa, että kaverilla on ollut rankka reissu, kun on Helsingistä käyty pelaamassa Limingassa lauantaina aika tiukka peli. Tiedettiin, että jos alkuun päästään hyvällä jalalla ja saadaan palloa liikenteeseen, niin pystytään varmaan tekemään vähän eroa. Ekassa erässä saatiin jo aika iso kaula aikaiseksi. Ekat 15 minuuttia pelattiin hyvin. Viimeinen vitonen, kun johdettiin jo vähän reilummin, malttia olisi tarvinnut olla hiukan enemmän hyökkäysalueen hyökkäyspelissä. Yritettiin tuupata palloa vähän joka paikasta maalin eteen ja se ei välttämättä aina ole paras ratkaisu hyökkäysalueella.”

Toinen erä on Aatu Tommilan. Ensin hän tekee ylivoimalla joukkueen seitsemännen maalin Tomi Jerkun syötellessä. Seuraavaksi syötön hänelle antaa Ahola erän puolivälissä. Toiselle erätauolle lähdetään tilanteessa 8-1.

”Peli oli jopa enemmän kontrolloitua ja parempaa toisessa erässä. Kaverin maalivahti pelasi kyllä aivan huikean erän. Hän otti varmaan 4-5 semmoista aika varmaa maalia kiinni”, Nylund muistelee.

Kolmas erä jatkuu Tommilan taidonnäytteillä ja hän viimeistelee kolmen maalin putkensa. Tommilan kolmas ja hattutempun arvoinen maali syntyy ajassa 45:16 (ei syöttäjää). Parikymmentä sekuntia tästä, laittaa vuorostaan Julius Lungren pallon häkkiin Vanhatalon syötöstä. Lukemat 11-1:een vie Ahola, Kuusiluodon syötellessä. Seuraavaksi Eero Vanhatalo pääsee koittamaan rangaistuslaukausta, siinä kuitenkaan onnistumatta. Tämän jälkeen Jerkku heiluttaa taas verkkoa Huhtalan syötöstä. Ei kahta ilman kolmatta, Jerkku kaunistelee lukemat ylivoimalla 10 sekuntia ennen loppusummeria vielä 13-1:een (syöttäjänä Ahola) ja tekee viikonlopun toisen hattutemppunsa.

”Viimeisessä erässä oli taas vähän sama kaava kuin lauantaina. Nyt otettiin pari kaveria lisää pelaamaan jo siinä 30 minuutin kohdalla ja Järvenpään Niko tuli vielä kolmanteen erään pelaamaan. Ihan mukava, että kaikki pääsi pelaamaan viikonlopun aikana. Kolmas erä oli kokonaisuudessaan vähän sellainen muodollisuus, joka pelattiin pois. Ei siinä voittajasta oikein enää epäselvyyttä ollut”, Nylund kertoo.

Karhut hyödynsi sunnuntaina tehokkaasti kaikki kolme ylivoimaansa, eikä ottanut itse yhtään jäähymerkintää. Viikonloppu oli erittäin runsasmaalinen Karhuille ja sunnuntaina nähtiin jopa kolme hattutemppua (Vanhatalo, Tommila ja Jerkku). Karhujen virallisen pizzapaikan Dante Pizza & Barin palkitseman nälkäisimmän pelaajan palkinnon sai lauantaina Tomi Jerkku ja sunnuntaina Juuso Ahola.

”Tuloksen valossa täytyy olla tietysti ihan tyytyväinen siihen, että tehtiin kummassakin pelissä yli kymmenen maalia. Ekassa pelissä kaksi omiin, toisessa yksi omiin. Peli oli hyvää molempina päivinä. Hiukan siinä tietysti tahtoo ajatus vähän karata, kun johdetaan peliä niin selvästi. Pelaamisesta jää semmoinen viimeinen draivi välillä pois. Mutta kokonaisuudessaan ihan hyvä viikonloppu. Oikeastaan tosi vaikea nostaa ketään erityisiä onnistujia. Tosi moni pelaaja pelasi tosi hyvän viikonlopun. Aholan Juuso taisi jäädä ekassa pelissä ilman tehopisteitä, mutta pelasi silti todella hyvin. Olisi voinut helposti tehdä siinä pelissä ihan yhtälailla pisteitä, mitä teki sitten sunnuntaina. Hän oli kyllä tosi vakuuttava kummassakin pelissä. Haastoi vastustajaa jatkuvasti ja sai palloa liikuteltua ketjukavereille. Meidän kolmosviisikko oli kokonaisuudessaan hyvä. Tavallaan voi kyllä sanoa, että ykkös- ja kakkosviisikotkin olivat erittäin hyviä kummassakin pelissä. Kaikki pelasi vallan mainiosti ja maalivahdit kanssa (lauantaina Vonkki ja sunnuntaina Bertsa), ei ollut heikkoa lenkkiä tänä viikonloppuna ollenkaan”, Nylund päättää. Otteluihin sai ottaa 10 katsojaa, jotka Karhut arpoivat kausikorttilaisten kesken. Kiitos paikallaolleille hyvästä kannustuksesta!

Viikonlopun voitoilla Karhut varmistivat paikkansa runkosarjassa kahden parhaan joukossa. Runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi ottelua. Perjantaina jatketaan O2:n vieraana Jyväskylässä ja 27.2.2021 Karhut saa päätöskierroksella vieraita Lappeenrannasta (SaiPa). Pudotuspelien ensimmäinen runkopelipäivä on 6.3.2021.