Karhut runkosarjan toiseksi

Karhut vei runkosarjan viimeisen pelin kotonaan Saimaan Palloa vastaan lukemin 8-3. Puolivälierävalinnat tehtiin vielä ottelun jälkeen lauantai-iltana ja Karhut valitsi vastustajakseen M-Teamin Helsingistä.

Ensimmäinen erä oli vähämaalinen. Ajassa 4:20 SaiPa pääsee koittamaan rangaistuslaukausta, mutta tästä ei kuitenkaan maalia synny. Erän ainoaksi osumaksi jää 10 sekuntia ennen erän loppusummeria Ville Salosen nosto yläkulmaan, ohi vastustajan häkkärin. Tähän antaa syötön Juho Myllyharju.

”SaiPa tuli peliin vahvasti heti alusta asti. Itse oltiin hiukan telineissä ottelun alussa. Vonkki torjui maalilla kuitenkin totutun varmasti, mukaan lukien SaiPan rankkarin erän puolivälissä. Onnistuttiin onneksi pääsemään peliin mukaan paremmin erän vanhetessa. Kymmenen sekkaa ennen erän loppua Salppi pomputteli pallon maaliin ja päästiin johdosta erätauolle. Ensimmäisessä erässä pelattiin pallolla paikoitellen huolimattomasti ja puolustusalueella ei pystytty paineistamaan SaiPaa riittävästi”, kuvailee valmentaja Pekka Nylund ensimmäistä erää.

Toisessa erässä Karhut otti etumatkaa. Ajassa 25:56 asialla ovat taas Myllyharju ja Salonen, ainoastaan osat vaihtuvat. Pallo liruu riparista häkkiin vastustajan maalivahdin pienellä avustuksella. Noin puolitoista minuuttia tästä, Tatu Ruohonen laittaa pallon ylivoimalla maalin edustalta sisään vieden Karhut 3-0 johtoon (syöttäjänä Eero Vanhatalo). 4-0 osuma syntyy ajassa 33:38, kun Janne Kuusiluoto vetää suoraan Juuso Aholan syötöstä pallon verkkoon. Pari minuuttia myöhemmin on Kalle Santasen vuoro. Hän sijoittaa pallon vastustamattomasti maalin kattoon (syöttäjänä Salonen). Parikymmentä sekuntia myöhemmin SaiPa kuitenkin kaventaa tilanteeksi 5-1. Puoli minuuttia ennen erän loppua Vanhatalo ajaa itsensä maalin edustalle ja näpäyttää pallon verkon perukoille tehden Karhujen erän viidennen maalin (syöttäjänä Ruohonen). Erätauolle lähdettäessä taululla on siis lukemat 6-1 Karhujen eduksi.

”Toiseen erään saatiin parannettua oman pelaamisen tasoa. SaiPa ei erässä kovin montaa kertaa päässyt paikoille ja itse pystyttiin viimeistelemään viisi maalia heidän verkkoonsa, joten tuloksellisesti hyvä erä. Pelillisesti parannettiin, erityisesti puolustuspeli tiivistyi ja pallollisena suoritustaso nousi myös ensimmäisestä erästä”, Nylund kertoo.

Kolmannen erän puolivälissä SaiPa kavensi tilanteen 6-2:een. Pari minuuttia tämän jälkeen Santanen laittaa ylivoimalla illan toisensa häkkiin, päivän kovimmalla ja tarkimmalla vedolla, vieden Karhut 7-2 johtoon (syöttäjänä jälleen Salonen). Ajassa 57:18 Myllyharjun ja Vanhatalon yhteiskarvauksen tuloksena Vanhatalo kikkailee myös illan toisen osumansa maaliin (ei syöttäjää). Minuutti tämän jälkeen SaiPa kaunistelee vielä lukemia 8-3:een, jotka jäävät ottelun loppulukemiksi.

”Kolmas erä oli hiukan pelailua. Kumpikin taisi onnistua erässä kahdesti. Ykkösviisikko hoiti leiviskänsä hienosti pelaten SaiPan tulosyksikköä vastaan lähes koko ajan. Ottelun alussa kokeneilla pelimiehillä tuli pari hiukan heikompaa vaihtoa, mutta sen jälkeen herrat otti homman hallintaan. Erityisesti mieltä lämmitti Santasen lämärimaalit, niitä on nähty ennenkin kevään peleissä. Koko viisikko komeasti plussan puolella neljä tai viisi paunaa ja joka miehelle vähintään pari tehopistettä. Arvid pelasi jälleen mainiosti ja otti alussa tärkeitä torjuntoja, kun niitä tarvittiin. Aholan Juuso oli taas pirteällä pelipäällä kuten Kuusiluodon Jannekin kolmosviisikossa. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevään ratkaisupelejä”, Nylund miettii.

Karhujen voitto oli jo 15. peräkkäinen, jolla sivutaan Divarin ennätystä (pisin voitettujen otteluiden putki: Tapanilan Erä, 2002-2003). Sarjakärki FBC Turun voittaessa oman ottelunsa Joensuussa, Karhujen sijoitus runkosarjassa oli toinen. Karhut pääsi siis toisena valitsemaan puolivälierävastustajansa vielä ottelun jälkeen lauantai-iltana. Karhut valitsi vastustajakseen runkosarjan kuudenneksi sijoittuneen M-Teamin.

”SaiPa pelin jälkeen kopissa juteltiin joukkueen kesken, mikä joukkue olisi meidän ns. ykkösvalinta ja kuka sitten varalla, jos FBC ottaa sen, jonka me olisimme valinneet. Meillä M-Team oli se ykkösvaihtoehto”, Nylund paljastaa.

Karhut aloittaa puolivälierät siis kotona ensi lauantaina. Yleisöllä ei valitettavasti ole koronatilanteen vuoksi edelleenkään pääsyä katsomoon, mutta joukkue toivoo kotikatsomoihin runsaasti osallistujia, jolloin voi myös samalla tukea joukkuetta tässä taloudellisestikin haastavassa tilanteessa. Puolet tuotoista menee suoraan joukkueelle, kun teet tilauksen Karhujen SolidSport-kanavalta! https://solidsport.com/karhut-edustus