• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Divarin runkosarja päätökseen - Karhujen matka jatkuu puolivälieriin


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Divarin runkosarja on saatu pakettiin ja playoffit alkavat tulevana viikonloppuna. Karhujen sijoitus runkosarjassa oli toinen. Sarjapisteitä kertyi 63, yksi piste runkosarjan voittaja FBC Turkua vähemmän.

 

Karhujen runkosarja päättyi toiseen sijaan FBC Turun jälkeen. Joukkue asetti itselleen tavoitteen saavuttaa runkosarjan jälkeen kotietu pudotuspeleihin, joten tämä tavoite saavutettiin. Karhut keräsi 63 pistettä runkosarjassa, häviten ainoastaan neljästi. Voittoja kertyi siis 22 kappaletta. FBC Turku keräsi 64 pistettä runkosarjassa, joka on Divarin runkosarjan uusi piste-ennätys.

 

Karhujen kauden avaus oli murheellinen, sillä kolmesta ensimmäisestä pelistä Karhulauma metsästi ainoastaan yhden pisteen. Tämän jälkeen peli löysi paremmin uomansa ja Karhut poistui runkosarjan 23:sta viimeisestä pelistä voittajana 22 kertaa. Karhut keräsi myös 15 ottelun voittoputken, joka sivuaa Divarin ennätystä (pisin voitettujen otteluiden putki: Tapanilan Erä, 2002-2003). Karhujen maaliero oli sarjan paras, 72 maalia plussan puolella. Karhujen puolustus- ja maalivahtipeli toimi läpi kauden mainiosti, Karhut päästivät ainoastaan 90 maalia omiin 26 ottelussa, joka on ennätys Divarissa!

 

Pelaajistossa oli laajalla rintamalla onnistujia. Tällä kertaa Karhuveljet onnistuivat valtaamaan kärkipaikkoja muissakin tilastoissa, kuin perinteisessä jäähypörssissä. Maalivahtien torjuntaprosenteissa koko sarjan kärkilukeman kirjautti Tomi Bergendahl. Bertsa pelasi runkosarjassa 4 ottelua 87,37 torjuntaprosentilla. Päävastuun Karhujen torjuntatöistä kantoi Arvid Vonk, joka pelasi 22 ottelua tolppien välissä torjuntaprosentilla 82,57. Arvid löytyy koko sarjan torjuntaporsenttitilaston sijalta neljä. Arvid oli kuitenkin sarjan paras yli viisi ottelua torjunut maalivahti. Toinen tilastojen piikkipaikan vallannut Karhupeluri löytyy pelipaidasta numero 7. Tatu Ruohosen +/- -tilaston lukema +38 on sarjan paras. Tämän lisäksi Tatu naputteli tehot 5+14=19, joka on kokeneen pelimiehen oma piste-ennätys yhdellä kaudella. Karhuista samaisen tilaston kärkikymmenikköön koko sarjassa mahtuivat kapteeni Eero Vanhatalo (+30) ja varakapteeni Ville Salonen (+30), jotka löytyvät +/- -tilaston viidenneltä ja kuudennelta sijalta.

 

Karhujen paras pistemies oli paluun Karhupaitaan täksi kaudeksi tehnyt Tomi Jerkku. Tomppa teki tehot 29+17=46, joka oikeutti Divarin pistepörssin kolmanteen sijaan. Top-10:stä löytyy myös kapteeni Vanhatalo tehoilla 27+15=42. Eeron sijoitus koko sarjan pistepörssissä oli seitsemäs. Tomppa löytyy maalipörssin sijalta viisi ja Eero sijalta seitsemän koko sarjassa. Syöttöpörssin Top-10:een pääsee Karhujen Ville Salonen (9.) tehoin 8+20=28.

 

Valmentaja Jani Rajalan mietteitä päättyneestä runkosarjasta: ”Kokonaisuudessaan ehjä ja hyvä suoritus. Pystyttiin pitämään pelin taso korkealla ottelusta toiseen, joka näkyy myös tuloksissa. Taidettiin tehdä jonkun näköinen ennätys päästettyjen maalien muodossa. 90 maalia omiin 26 pelissä (keskiarvo alle 3,5 maalia peli) kertoo todella hyvästä puolustamisesta ja siitä, että joukkue sitoutuu sovittuihin asioihin! Vaikka on matkalla ollut paljon loukkeja, niin moni junnu on ottanut paikkansa hienosti joukkueessa ja pelikentällä.”

 

Karhujen pörssikärki Tatu Ruohosen mietteet runkosarjasta joukkueena: ”Runkosarja sujui hyvin. Onnistumisia tuli kolmelta kentältä läpi kauden. Koko joukkueen puolustus- ja maalivahtipeli olivat hyvällä tasolla koko runkosarjan.” Myös henkilökohtaisella tasolla Ruohonen kertoo suorittamisen olleen tasaista, vaikka pari vähän heikompaakin peliä mukaan mahtui. ”Meillä on ollut hyvä kentällinen kasassa oikeastaan läpi kauden ja siinä on ollut mukava pelata." Ruohonen voitti Divarin runkosarjan +/- -tilaston (+38). ”No se tuli vähän kuin ”manulle illallinen”. Joukkue kun voittaa, niin siinä niitä plussia kertyy. Toki kiva juttu. En tiedä millainen palkintopysti mahtaa olla liitolta tulossa, pitääkö raivata tilaa palkintokaapista?” Ruohonen laittoi myös oman piste-ennätyksensä uusiksi (5+14=19). Hän ei kuitenkaan sano olevansa uransa huipulla, mutta ehtoopuolella ehkä. ”Päävalmentaja Nylund on antanut monen vuoden kypsyttelyn jälkeen peliaikaa ylivoimalla. Siinä kertyy pisteitä. Puolustajan tärkein tehtävä on kuitenkin tuhota, pisteet ovat vain mukava lisä.”

 

 

Playoffit alkavat tulevana viikonloppuna. Karhut pääsi toisena valitsemaan vastustajansa ja valitsi runkosarjan kuudenneksi sijoittuneen M-Teamin, joka olikin joukkueen ns. ykkösvaihtoehto puolivälierävastustajaksi. Karhuilla on kotietu, joten ensimmäinen peli pelataan Porissa ensi lauantaina. Sunnuntaina pelataan puolestaan Ruskeasuolla, Helsingissä.

 

Puolivälieräsarja ratkeaa kahdella voitolla eli voittaja jatkaa välieriin. Välierissä otteluparit muodostuvat runkosarjan sijoitusten mukaan. Myös välierät pelataan paras kolmesta järjestelmällä, josta voittaja jatkaa finaaliin. Divarin mestaruus ratkeaa paras viidestä -järjestelmällä. Voittaja nousee kaudeksi 2021-2022 F-liigaan. Finaalin hävinnyt joukkue jatkaa liigakarsintoihin, jossa se haastaa F-liigan playout-karsinnan hävinneen joukkueen. Ottelusarjan voittaa ensimmäisenä kolme voittoa saavuttanut joukkue ja pelaa F-liigassa ensi kaudella.

 

”Nyt pelataan vain voitosta eikä pisteistä. Uskon vahvasti joukkueen tekemiseen ja omalla 100% suorituksella matka jatkuu pitkälle tänä keväänä! Ensimmäisen kierroksen vastustaja M-Team on vaarallinen joukkue, mutta paljon ykköskentän varassa. Tämän kanssa pitää olla tarkkana, mutta meidän kolme kovaa kenttää yhdistettynä huippuluokan maalivahtipeliin takaa hyvät lähtökohdat sarjaan Karhuille”, pohtii Rajala tulevia playoffeja ja puolivälieräsarjaa.

 

Ruohonen on viimeksi pelannut liigakarsintoja ylöspäin FBT Porin paidassa kaudella 2009-2010, jolloin joukkue nousi kauden päätteeksi Liigaan. ”Harmi, kun yleisöä ei pääse paikanpäälle”, hän miettii. Ruohonen lähtee playoffeihin kuitenkin hyvillä mielin ja pitää tärkeänä, että pelit saadaan joka tapauksessa pelattua.

 

Näistä asetelmista Karhuveljet jatkaa kohti kauden kovimpia pelejä, joissa ensimmäisessä vaiheessa Karhut kohtaa M-Teamin Helsingistä. Karhujen tavoitteena on luonnollisesti pitkä kevät ja mennä päätyyn asti.

 

 

Puolivälierien aikataulu:

La 6.3.2021 klo 18:30 Karhut – M-Team, Porin Urheilutalo

Su 7.3.2021 klo 18:30 M-Team – Karhut, AC Ruskeasuo

Ti 9.3.2021  klo 18:30 Karhut – M-Team, Porin Urheilutalo (tarvittaessa)

Lue myös