• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Playoffit käyntiin viikonloppuna


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhut valitsi puolivälierävastustajakseen runkosarjan kuudenneksi sijoittuneen M-Teamin Helsingistä.

 

Divarin runkosarja on saatu päätökseen ja pudotuspelit käynnistyvät viikonloppuna. Karhut aloittaa Porissa M-Teamia vastaan lauantaina. Sunnuntaina pelataan puolestaan Ruskeasuolla, Helsingissä.

”Runkosarja meni aikalailla suunnitelmien mukaan. Puolustuspeli toimi läpi runkosarjan hyvin ja hyökkäyspeli on parantunut kevättä kohden. Playoffit sytyttää aina. Innolla ollaan pelejä odotettu tässä jo jonkin aikaa” Karhujen päävalmentaja Pekka Nylund kertoo.

 

M-Team sijoittui runkosarjassa kuudenneksi. Sarjapisteitä kertyi 26 ottelussa 43, kun vastaava lukema Karhuilla (runkosarjan sija 2) oli 63. Divarin runkosarjan pistepörssin sijalta kahdeksan löytyy M-Teamin Eetu Erkkilä, 23+19=42. Divarin pistepörssissä kolmantena on Karhujen Tomi Jerkku, 29+17=46 ja kärkikymmenikköön pääsi myös Eero Vanhatalo, 27+15=42 (7.).

Karhujen kapteeni Eero Vanhatalo kertoo, että runkosarjasta jäi hyvä fiilis. ”Saavutettiin tavoite ja onnistumisia tuli joka viisikolle koko kauden. Tuo voittoputkikin antoi hyvän fiiliksen loppukauteen.” Vanhatalolle tuli täyteen 100 pistettä Divarissa ja runkosarjassa Divarin pistepörssin sija 7. Vanhatalo sanoo aina yrittävänsä parhaansa ja toivoo pystyvänsä muutaman pisteen tekemään myös pleijareissa. Vanhatalo valittiin myös Divarin joulukuun pelaajaksi. ”Tuli aika yllättäen, en osannut odottaa yhtään, mutta hyvältähän se tuntui.” Myös Vanhatalo on innoissaan tulevista pleijareista. ”Yleensä kevään pelit sytyttää astetta enemmän, joten todella hyvin mielin menossa pelaamaan playoffeihin.”

 

Karhujen ja M-Teamin ensimmäinen kohtaaminen Ruskeasuolla lokakuussa oli vähämaalinen ja tiukka kamppailu. Karhut vei tuolloin ottelun kuitenkin lukemin 3-4. Kotona puolestaan Karhut vei M-Teamia tammikuussa suurinumeroisin lukemin. Lopputulos oli tuolloin 12-3.

”M-Team on haastava vastustaja, joka on usein kevään peleissä venynyt parempiin suorituksiin, mitä runkosarjassa on nähty. Viime keväänäkin taisi laittaa Nurmon erittäin tiukoille puolivälieräsarjassa. M-Team puolustaa erittäin laadukkaasti ja heidän ykkösviisikkonsa on sarjan eliittiä. Runkosarjan jälkimmäisen kohtaamisen ei saa antaa hämätä, se oli selkeästi ohipeli M-Teamilta, joka ei varmastikaan tule toistumaan”, Nylund pohtii.

 

Edessä on siis kauden kovimpien pelien ensimmäinen vaihe. M-Team olikin Karhujen ns. ykkösvaihtoehto puolivälierävastustajaksi. Puolivälieräsarja ratkeaa kahdella voitolla eli voittaja jatkaa välieriin. Tavoitteena Karhuilla on tottakai pitkä kevät ja mennä päätyyn asti.

Nylund uskoo, että välieräpaikka on lähellä, kun joukkue pystyy pelaamaan omilla vahvuuksilla. ”On puolustettava laadukkaasti ja tiiviisti, pelattava pallolla järkevää salibandyä, jossa pallo pidetään liikkeellä sekä pystyttävä luomaan hyökkäyspäässä tarvittavat maalipaikat. Jäähy-aitiosta on syytä myös pysyä poissa ja erikoistilannepelaaminen pitää toimia myös.” Ratkaisijaksi Nylund mainitsee pleijareissa koko joukkueen ja yhdessä tekemisen. ”Meidän vahvuutemme on kolme tasavahvaa viisikkoa, joista jokaisesta löytyy ratkaisuvoimaa. Odotan, että pystytään pelaamaan laajalla rintamalla laadukasta ja voittavaa salibandyä.” Vanhatalo on samoilla linjoilla päävalmentaja Nylundin kanssa. ”Meidän vahvuus on hyvä viisikkopelaaminen, pallo ja miehet liikkuu hyvin. Ja iso etu on myös se, että meillä on kolme todella hyvää kenttää kasassa. Pelataan omilla vahvuuksilla ja jatketaan samaan malliin, niin eiköhän se tähänastinen hyvä vire pysy.”

 

Näistä asetelmista kapteeni Eero Vanhatalo johdattaa joukkonsa kohti kauden tärkeimpiä pelejä ja pyrkii näyttämään esimerkkiä erityisesti kentällä kapteenin roolissaan. ”Playoff-pelit on yleensä astetta fyysisempiä, joten kentällä pitää mennä kovaa tilanteisiin ja voittaa niitä kaksinkamppailuja.” Joukkueen tavoitteena hän kertoo tottakai olevan Divarin mestaruus. Vastustajalla ei ole Vanhatalolle suurta merkitystä. Hän kertoo, että jokainen vastustaja on aina mieluinen. Välieräjoukkueita Vanhatalo ei kuitenkaan lähde arvailemaan. ”Paras kolmesta sarjat tuovat kyllä useasti yllätyksiä mukanaan.” Myös Nylund on sitä mieltä, että kaikki välieräsarjat eivät välttämättä katkea kahdessa pelissä. ”Paras kolmesta ottelusarjat on aina hyvin yllätyksellisiä, joten hereillä on oltava heti ensimmäisestä pillin vihellyksestä, aina päätössummeriin asti.” Nylund kertoo joukkueen olevan ehdottomasti valmis kauden tärkeimpiin ja kovimpiin peleihin. ”Myös valmennus on ollut kevyellä jalalla liikenteessä viime aikoina!”, hän päättää.

 

SOLIDSPORT:

Yleisöllä ei valitettavasti ole koronatilanteen vuoksi edelleenkään pääsyä katsomoon, mutta joukkue toivoo kotikatsomoihin runsaasti osallistujia, jolloin voi myös samalla tukea joukkuetta tässä taloudellisestikin haastavassa tilanteessa. Puolet tuotoista menee suoraan joukkueelle, kun teet tilauksen Karhujen SolidSport-kanavalta! Karhujen kotiotteluissa on selostus. Sunnuntaina M-teamin kotiareenalta toteutetaan Solid-Sport-monikameralähetys.

https://solidsport.com/karhut-edustus

 

TULOSPALVELU:

LA 6.3.2021 KLO 18:30 KARHUT – M-TEAM:
https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/236876/yhteenveto

SU 7.3.2021 KLO 18:30 M-TEAM - KARHUT:
https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/236880/yhteenveto

TI 9.3.2021 KLO 18:30 KARHUT – M-TEAM (TARVITTAESSA):
https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/236882/yhteenveto

Lue myös