Karhut eteni välieriin

Karhut otti viikonlopun molemmista puolivälieräkamppailuista voiton ja meni puhtaasti jatkoon ensimmäisenä joukkueena. Lauantaina M-Team kaatui kotona lukemin 7-1 ja sunnuntaina vieraissa lukemin 4-8.

Lauantaina Porissa pelattu sarjan ensimmäinen ottelu alkoi hyvin varovaisissa merkeissä. Kumpikin joukkue pelasi varman päälle eikä turhia riskejä otettu. M-Team siirtyi erän puolen välin jälkeen 0-1 johtoon ovelan, hyvin toteutetun vapaalyöntikuvion päätteeksi. Maalin viimeisteli Roope Turunen. Maalin jälkeen kumpikin pääsi paremmin peliin kiinni ja molemmissa päissä nähtiin tilanteita. Karhut onnistui tasoittamaan Aatu Tommilan toimesta, Juuso Aholan maukkaasta tarjoilusta.

Päävalmentaja Pekka Nylundin mietteitä erästä: ”Lauantaina avauserä oli hermostunutta pelaamista. Hiukan näkyi ehkä jännittämistä siellä täällä. Pallo ei liikkunut lavasta lapaan riittävän ripeästi ja kaveri pääsikin vaparista tekemään avausmaalin. Onneksi erän lopussa saatiin peli tasoihin hyvästä hyökkäyspään pallonriistosta.”

Toiseen erään kotijoukkue Karhut tuli huomattavasti ensimmäistä erää virkeämmällä jalalla. Erän kolmannessa vaihdossa Janne Kuusiluoto karkasi M-Team puolustajien välistä läpiajoon ja pisti pallon varmasti nuottaan. Maalin syötti Paavo Kankaanpää hyvällä syötönkatkolla omassa päässä. Heti seuraavassa vaihdossa Karhut onnistui iskemään seuraavan maalin, kun Juho Myllyharju oli unohtunut vapaaksi sektoriin, johon Kalle Santanen tarjoili namupassin. Vain puolitoista minuuttia edellisestä Tommila-Ahola -akseli toimii jälleen. Juuso syöttää maagisen syötön täydestä vauhdista läpi Tiimin puolstuksen takatolpalle rynnistäneelle Aatulle. Lukemiksi merkataan 4-1 Karhuille. Karhut iskee vielä neljännen maalin toiseen erään, kun erää oli pelattu reilu kahdeksan minuuttia. M-Teamin viisikko ei päässyt vaihtoon ajoissa ja Karhut onnistui pitkän pallonhallinnan ja siirtelyn jälkeen iskemään maalin. Tomi Jerkku tarjoili tyhjälle takakulmalle ja eihän Myllyharju siitä erehdy. Erätauolle lähdetään kotijoukkueen 5-1 johdosta.

Toiseen erään pystyttiin nostamaan oman pelaamisen tasoa, joka näkyi myös taululla. Pystyttiin kääntämään peliä nopeammin omista ja päästiin ylivoimahyökkäyksiin, joista tuli onnistumisia”, Nylund kommentoi toista erää.

Kolmannessa erässä mentiin tasaisesti päästä päähän, mutta M-Team ei varsinaisesti saanut takaa-ajoa käyntiin missään vaiheessa. Janne Kuusiluoto viimeisteli ottelun toisen maalinsa juuri ennen erän puoliväliä, Aholan toimiessa syöttäjänä kolmannen kerran lauantai-illassa. Loppulukemat 7-1 viimeisteli kapteeni Eero Vanhatalo tyhjään maalin Myllyn syötöstä.

Nylundin ajatuksia kolmannesta erästä ja koko ottelusta: ”Kolmas erä pelattiin fiksusti ja pystyttiin pitämään peli hyvin omissa näpeissä. Saatiin pidettyä kotietu itsellä kuitenkin melko helposti, 7-1 lukemilla. Erityisesti lämmitti meidän kolmosketjun peli, joka pelasi todella vahvan pelin ja onnistumisia tuli koko viisikolle. Joukkueesta ei lauantaina löytynyt heikkoa lenkkiä ja Arvid (13 torjuntaa) oli itse varmuus maalilla.”

Sunnuntai-iltana sarja jatkui Game 2:n merkeissä Ruskeasuon Areena-Centerissä. Karhut sai heti ensimmäisessä vaihdossa kylmää vettä niskaansa, kun Tiimin Eetu Erkkilä luikerteli Karhujen maalille ja ujutti pallon rysään. Tästä ei ehtinyt kulumaan minuuttiakaan, kun pallo kaivettiin seuraavan kerran Karhumaalista. Roope Turunen viimeisteli täsmälleen identtisen vaparimaalin, kuin lauantai-iltana Porissa. Tässä vaiheessa peli oli vanhentunut vain 90 sekuntia ja kotijoukkue M-Team johti 2-0. Karhut sai kuitenkin padottua tähän Tiimiin pahimman rynnistyksen. Kummassakin päässä nähtiin muutama maukas maalipaikka, mutta lisäosumat jäivät odottamaan seuraavia eriä.

”Sunnuntaina peliin saatiin pahin mahdollinen startti. M-Team pääsi ekalla vaihtokierroksella rokottamaan kahdesti. Kummassakin maalissa tuli merkkausvirheitä, jotka näissä peleissä tahtoo maksaa hintaa. Erän vanhetessa päästiin itsekin paikoille, mutta maalit jäi tekemättä”, Nylund kertoo.

Toiseen erään Karhut pystyi hieman jo parantamaan omaa tekemistään, mistä saatiin todiste reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Kokenut Tatu Ruohonen sivalsi pallon vasempaan ylänurkkaan. Syötön maaliin tarjoili Eero Vanhatalo. Maalin jälkeen Karhut saikin pari erinomaista paikka tasoittaa peli, mutta seuraavan maalin iski kuitenkin jälleen Erkkilä ja Tiimi. 3-1 johtolukemat syntyi terävällä rannelaukauksella. Pari minuuttia ennen erän loppua Kuusiluoto ja Tommila karkasivat M-Teamin huolimattomasta pudotuksesta 2 vs. 1 ylivoimahyökkäykseen. Janne viimeisteli 3-2 lukemat Aatun syötöstä. Karhut sai toisen vähintään viileän suihkun erän viimeisellä sekunnilla, kun Ville Rautakoura taisteli itsensä sitkeästi maalipaikkaan ja latasi pallon maalin alakulmaan. 4-2 Tiimin johdosta lähdettiin toiselle erätauolle.

”Toinen erä oli ensimmäistä parempi. Saatiin kavennus aikaiseksi Ruohosen rannelaukauksella. Kavennuksen jälkeen oli pari paikkaa tulla rinnallekin, mutta M-Team kuitenkin teki seuraavan maalin. Kuusiluoto toi meidät jälleen maalin päähän Tommilan Aatun syötöstä, jälleen hyvästä pelin käännöstä. Kavennuksesta saatiin taas hyvää energiaa ja olisi pitänyt lyödä lukemat tasoihin, mutta jälleen Tiimi karkasi kahden maalin johtoon erän viimeisellä sekunnilla, meidän lievästä nukahduksesta”, Nylund pohtii.

Kolmanteen erään Karhut lähti tiivistetyllä rosterilla. Kapteeni Vanhatalo aloitti Karhulauman kirin, kun varakapteeni Salonen toimitti laitavaparin jälkeen pallon täysin tyhjän maalin eteen unohtuneelle Eerolle. Vajaa neljä minuuttia myöhemmin Karhut nousi rinnalle. Kuusiluoto iskee 4-4 lukemat, jälleen Salosen esityöstä. Ajassa 49.38 Karhut laittaa vilkun päälle ja menee ensimmäisen kerran sunnuntaina johtoon. Lukemat 4-5 järjestää joukkueen nuoriso-osasto. Huhtala ja Ahola värkkäävät maalin Tiimin harhasyötön seurauksena. Huhtala saa laittaa pallon tyhjään verkkoon Aholan ja Kankaanpään esityöstä. Ajassa 56.28 Janne Kuusiluoto viimeistelee maalin edustalta hattutemppunsa ja puolivälierien viidennen maalinsa, siirtäen Karhut 4-6 johtoon. Pallon maalille toimitti Ruohonen illan toisella tehopisteellään. Tämän jälkeen M-Team haki kavennusta ilman maalivahtia, mutta Karhut onnistui viimeistelemään kaksi osumaa tyhjään Tiimi-maaliin. Ensin Juho Myllyharjun toimesta, Vanhatalon esityöstä ja loppulukemat 4-8 tyhjään puttasi Tomi Jerkku, Aholan vapauttavasta syötöstä.

”Kolmanteen erään tiivistettiin kahteen ketjuun ja yritettiin löytää kuumia pelaajia kahteen pelaavaan viisikkoon. Pojat vastasivatkin huutoon hienosti ja pelattiin varmasti kauden paras erä oikeaan paikkaan. Erän ekasta vaihdosta asti oltiin kuskin paikalla. Saatiin peli aika nopeasti tasoihin ja hallittiin peliä aika selvästi. Erän puolivälissä mentiin maalin johtoon. Kuusiluodon hattutempulla päästiin kahden maalin karkumatkalle muutama minuutti ennen loppua. Lopussa M-Team pelasi ilman häkkäriä, mutta puolustettiin hyvin ja kuitattiin kaksi maalia vielä tyhjään”, Nylund sanoo.

Viikonloppuna pelattu Divarin puolivälieräsarja Karhujen ja M-Teamin välillä tarjosi perinteistä playoff-vääntöä kahden ottelun verran. Karhut pystyi siis selättämään M-Teamin puhtaasti voitoin 2-0 ja jatkaa näin ensi viikonloppuna alkavaan välierävaiheeseen.

”Hatun nosto M-Teamille todella kovasta vastuksesta ja erittäin hienosta tason nostosta sunnuntaille. Hienosti pystyttiin kuitenkin näyttämään kulmahammasta kolmannessa erässä, kun oltiin hiukan jo sillassa kahden erän jälkeen. Erityisesti Kuusiluodon Jannen pelaaminen viikonloppuna oli hienoa katsottavaa. Kaveri on syttynyt pelaamaan kevään peleihin. Aholan Juuso myös oli vaarallinen läpi viikonlopun. Aatu täydensi hyökkäysvitjaa mainiosti. Puisto oli myös erinomainen ja otti monta tärkeää peittoa ja pelasi pallolla hyvää ja tasapainoista peliä. Ykkösviisikko hoiti ruutunsa vallan mainiosti ja pystyi pelaamaan M-Teamin ykköstä vastaan vahvasti. Erityisesti Eero näytti esimerkkiä omalla tekemisellään koko joukkueelle. Huhtala taisteli myös loistavasti ja painoi hupimaisesti hommia vähän joka puolella kenttää. Tästä on hyvä jatkaa välieriin”, Nylund tiivistää.

Karhut selvitti ensimmäisenä joukkueena tiensä Divarin välieriin suoraan kahdella voitolla. Kaikki muut otteluparit venyivät kolmanteen ja ratkaisevaan peliin. Koovee ja LNM sekä SaiPa ja O2 ratkaisevat välieriin menijät tiistaina. Keskiviikkona puolestaan selviää välieriäjoukkue FBC Turun ja Rangersin väliltä. Välierissä otteluparit muodostuvat runkosarjan sijoitusten mukaan. Karhujen vastustaja voi siis olla mikä tahansa edellä mainituista, paitsi Turku. Karhujen välierävastustaja selviää keskiviikkona. Myös välierät pelataan paras kolmesta järjestelmällä, josta voittaja jatkaa finaaliin. Runkosarjan toisena Karhuilla on kotietu eli välierien ensimmäinen ottelu pelataan Porissa. Runkopelipäivä on lauantai 13.3.2021. Runkopelipäivä ottelusarjan toiselle pelille on sunnuntai 14.3.2021 (vieraspeli).

Yleisöllä ei valitettavasti ole koronatilanteen vuoksi edelleenkään pääsyä katsomoon, mutta joukkue toivoo kotikatsomoihin runsaasti osallistujia, jolloin voi myös samalla tukea joukkuetta tässä taloudellisestikin haastavassa tilanteessa. Puolet tuotoista menee suoraan joukkueelle, kun teet tilauksen Karhujen SolidSport-kanavalta! Katso Karhujen otteet, kun joukkueet vähenee ja pelit kovenee sekä panokset kasvaa!